dvklogo
Ontwerp DVK-logo
Tijdens de ledenvergadering op 13 januari 1987 vraagt Willie of het mogelijk is, voor een betere duidelijkheid, dat er een briefhoofd boven de correspondentie van de DVK kan komen te staan.
'Tom biedt spontaan aan het vignet te ontwerpen maar trekt zich even spontaan terug als blijkt dat de leden het ontwerp eerst willen zien voor het naar de drukker gaat'. Toch wordt besloten Tom de eer van het ontwerp maar te laten.' (Uit notulen ledenvergadering 13 januari 1987).

logo van dvk

Het logo is er uiteindelijk gekomen maar door wie en hoe groot de inbreng van Tom hierbij geweest is wordt uit de archieven niet duidelijk.

13 jan. 1987


Knobbeltune

Omdat aan het begin van een knobbelavond iedereen nogal wat te vertellen had, en dit voor menigeen belangrijker is dan het spelletje spelen (of ze horen zichzelf graag praten) moest er een manier gevonden worden zodat iedereen in de gaten kreeg dat de wedstrijd begon. Dat het kwartje bij de één sneller valt dan bij de andere is bij de DVK zeker niet anders. Vandaar dat gekozen is voor een stukje muziek. Zodra de 'knobbeltune' ter gehore kwam was het de bedoeling om plaats te nemen aan de speeltafel zodat er begonnen kon worden met het spel. Dat de gekozen melodie je niet ontgaan kan, kunt je via de player elder op deze pagina zelf beluisteren.  


8 sept. 1987


Open knobbelavond

Van het jaar 1987 is in het archief weinig terug te vinden. Wel is geprobeerd om een "open knobbelavond" te organiseren. Het was de bedoeling om de inwoners van Groenlo en ver daar buiten kennis te laten maken met het edele knobbelspel. Achteraf was de datum (30 nov.) niet de beste keus want iedereen was in de ban van de goed heilig man. Door een te kleine opgave ging deze avond helaas niet door. Aan de organisatie heeft het niet gelegen. In alle regionale kranten en met grote posters werd duidelijk gemaakt dat iedereen van harte welkom was. De eerste competitie werd gewonnen door Gerrit Gebbinck (Bonzo). Het waren prachtige speelavonden met veel humor en bier.

Affiche
Groenlose Gids
Achterhoeks nieuws
Gelderse bode

1 dec. 1987

Eindstand competitie      86/87

Naam Punten
Gerrit 356
Leon 398
Marcel R. 412
Bernard 428
André 429
Bennie 431
Hans 471
Peter 504

Knobbeltune

Competitie 1986 Naar boven Competitie 1988
Copyright © 2011 DVK™ - Disclaimer -  Met dank aan Thom Kramer en André Gelinck