dvklogo

Kajakken en bowlen


22 juli 1990

Organisatie: Marcel Rooks en Marcel Walterbos

Het programma dat ontwikkeld was bestond uit drie menu’s. Het eerste bestond uit een sportief bewegingsprogramma, met andere woorden; het middels roeispanen voortbewegen van een éénpersoonsbootje ofwel kajak varen. Hierbij kon er dus niemand onderuit komen en moest elk persoon een behoorlijke inspanning leveren om überhaupt het, stroomafwaarts gelegen, eindpunt te bereiken. Dit was voor een enkeling niet genoeg en enige oermensen meenden al het groene wier en stukken wrakhout te moeten verzamelen alsof het een overlevingstocht te water betrof. Anderen hadden aan het natuurschoon boven de waterspiegel niet genoeg en meenden ook onder water een en ander aan te treffen, Marcel Rooks heeft wat dit betreft het record behaald.

Het tweede wat men voorgeschoteld kreeg, was een partij bowlen bij Marveld recreatie, waar de stukken vanaf vlogen zonder dat de bal er minder rond van werd. Hiernaast werd er ook duidelijk aandacht besteed aan de inwendige mens want de consumptieve-, veelal zwak alcoholische versnaperingen hadden gretig aftrek.

Het derde deel (’t is niet voor niets dat alle goeds in drie zijn) bestond uit een gezamenlijk eten in een afzonderlijke ruimte. Ook hierbij was eenieders inbreng noodzakelijk daar het gourmetten betrof. Deze lekkerbekkerij voor de echte fijnproever viel niet alleen in ieders maag maar ook nog in goede aarde. Opnieuw werd een record gevestigd door de DVK, want nog nooit was het op Marveld voorgekomen dat door een groep, alle maar dan ook alle vlees werd opgegeten; hulde!

Een welgemeend woord van dank aan de organisatie Marcel en Marcel was zeker op zijn plaats.”

(Citaat uit het jaarverslag van 1990 door Jan Blankenborg)

Eindfeest 1989 Naar boven Eindfeest 1991
Copyright © 2011 DVK™ - Disclaimer -  Met dank aan Thom Kramer en André Gelinck