dvklogo

Vogelschieten
De kanarie

30 juni 1991

Organisatie: Willie Zieverink en Leon Berentsen

Onder de bezielende leiding van Leon en Willie werd er naar de viering van het eerste lustrum van de DVK, op zondag 30 juni 1991 toegeleefd. ’S Middags was er een heuse en bovenal druk bezochte receptie. Niet alleen in speeches werd ervan getuigd, maar ook mensen van buiten de DVK kijken er tegenaan met een vette knipoog en veel echte humor.

In de avonduren vond er, nadat er een kleine grolse overlevingstocht was gehouden, een feestje plaats in een nat etablisement in de naaste omgeving en aan de binnenzijde van de grolse gracht. Die avond had een soms wat knallend verloop daar gedurende deze happening de buks werd gehanteerd. Wellicht mede door de ontspanning aan het einde en direct na afloop van de formele bijeenkomst ofwel receptie, wisten de dames het voornoemde langgerekte schiettuig, liefdevol en veruit het beste te bedienen. Mevrouw Lidy Hartman-te Veluwe wist het uiteindelijk dwingende schot te lossen. Hierop moest de vogel het loodje leggen, zowel in figuurlijke als in letterlijke zin. Hierop werd zij gehuldigd in DVK-kringen tot eerste DVK-koningin.

Tot slot moet er nog worden opgemerkt dat een dergelijke feestdag als deze voor meerdere DVK-leden erg zwaar is getuige de rake opmerkingen die over en weer werden geplaatst, hetgeen bijna resulteerde in het opstappen een der bestuursleden.

Uitnodiging feest.

Eindfeest 1990 Naar boven Eindfeest 1992
Copyright © 2011 DVK™ - Disclaimer -  Met dank aan Thom Kramer en André Gelinck