dvklogo

Achtergrond idee:

Moeder Berentsen had in die tijd niet alleen een aantal snotneuzen maar ook een snotlip.

Deze stond tijdens de vergadering van de A.D.G.G.G.M.G. op de kast. Bij de heren ging op dat moment een lampje branden en het idee rond verschillende lichtbronnen was geboren.


Idee van:
Nebs

Ontwerp van:
Nebs

Bouwlokatie:
Tussen de schuren bij Tuincentrum Gelinck

Plaklocatie:
Hartman BV te Groenlo

Aantal bloemen circa:
28.500 stuks

Behaalde plaats:
6

Publieksprijs:
-

Deelname:
9 wagens

Extra:
Krantenknipsel 1
Krantenknipsel 2
Krantenknipsel 3
Zien we het licht...

Jan Blankenborg ging bij de Flexovit in ploegen werken en moest zich derhalve bedanken voor de A.D.G.G.G.M.G. Zijn plaats werd overgenomen door Marcel Walterbos.

De wagen werd opgebouwd uit 8 blokken van 1 m2 die allen ten opzichte van elkaar in hoogte verschilden. De verschillende lichtbronnen werden los van de wagen gebouwd aan de hand van voorbeelden om ze vervolgens op de wagen te plaatsen.

Zonder enige schokkende gebeurtenissen was de wagen op tijd klaar voor deelname aan het 25-ste bloemencorso van Groenlo.

Om enig inzicht te krijgen in het aantal plakkers dat aanwezig zou zijn met de plakdag ontvingen alle potentiele kandidaten schriftelijk bericht met het verzoek om te laten weten of en zo ja wanneer men dacht aanwezig te zijn. Van velen was de reactie kort maar krachtig, echter de Familie Rooks uit Apeldoorn had maar liefst 3 A4-tjes nodig om één en ander uiteen te zetten.

In het kort kwam het er op neer dat Peter en Ellen natuurlijk weer aanwezig zouden zijn met natuurlijk zoonlief Roel al was het alleen maar voor de sociaal-maatschappelijke en educatieve waarde van deze dag. Dochtertje Sanike echter moest verstek laten gaan wegens haar drukke baan als fotomodel voor een fotosessie voor het nieuwste bier van de Grolsch, namelijk het baby-bier.

Opnieuw bleken vele symphatisanten weer bereid de armen uit de mouwen te willen steken.

Een chronisch gebrek aan bloemen gooide echter roet in het eten. Het werd een zware en vermoeiende klus voor bloemenregelateur Jopie. (Deels waarschijnlijk ook het gevolg van overmatig drankgebruik tijdens de plakdag.) Gevolg hiervan was dat de zaklantaarn maar liefst twee keer met bloemen is beplakt.

Ook voor sleutelkindje Nebs werd het een dag om nooit te vergeten. Nebs had zich nog nooit verslapen en zou dus de verantwoordelijke taak op zich nemen om vrijdagsavonds de sleutel van de fabriek van Hartman mee naar huis nemen maar ja, waren er eens een keer vele plakkers al om 7.00 uur komen opdagen, lag Nebs nog met gestrekte oortjes op bed. Een half uur lang heeft Jopie moeten bellen om Nebs weer in de verticale positie te krijgen.

De prijsuitreiking was een aangename verrassing. Het prijzengeld was verhoogd, en wel voor plaats 1 met F 100,00. Voor de plaatsen 2 en 3 met F 75,00 en voor de overige plaatsen met F 50,00.

Door een simpele onderbouw is de DVK-wagen volgens de juryleden op plaats 6 beland.

De feestavond vond dit jaar voor de laatste maal plaats bij Bar De Lange Gang en wel op 29 oktober 1991. (Zwaar maar waar.)Corso 1990 Naar boven Corso 1992
Copyright © 2011 DVK™ - Disclaimer -  Met dank aan Thom Kramer en André Gelinck