dvklogo

Achtergrond idee:

Een speeldoos was één van de atributen die bij Marcel Walterbos op de TV stond tijdens de eerste vergadering van de A.D.G.G.G.M.G.


Idee van:
Marcel Walterbos

Ontwerp van:

De speelgoedfabrikant. De wagen is gebouwd aan de hand van een bestaande speeldoos.


Bouwlokatie:
Tussen de schuren bij Tuincentrum Gelinck

Plaklocatie:
Hartman BV te Groenlo

Aantal bloemen circa:
28.000 stuks

Behaalde plaats:
Niet bekend

Publieksprijs:
-

Deelname:
9 wagens

Extra:
Weddenschap
Speeldoos

Tijdens een eerste brainstorm over de nieuwe wagen werd besloten om de speeldoos daadwerkelijk te laten draaien opdat alle zijden van de wagen goed zichtbaar zouden zijn om zo extra punten te behalen.

Na weken werk bleek echter dat de, van Hans Rooks verkregen, PTT-onderdelen hiervoor niet geschikt waren. Uiteindelijk kregen een hydrauliekmotor en een draaikrans de wagen welliswaar aan het draaien echter… dit duurde maar totdat de bloemen erop zaten.

Op de zondagmorgen voor het corso is nog geprobeerd dit euvel te verhelpen door de draaikrans in te smeren met appelstroop. Echter zonder resultaat.

Gelukkig was de jury ervan overtuigd dat een draaiende wagen niet meer punten behaald zou hebben. Wel maakten ze complimenten over het prachtige paard dat op het midden van de wagen stond. Deze was echter gekocht van de scouting en was ooit gemaakt door Theo Wayerdink.

Tijdens de corso werd er gecollecteerd door de DVK. Willie, als lid van het kermiscomité, maakte persoonlijk de mensen op het bordes van het gemeentehuis het nodige geld afhandig.

Op verzoek van Brigitte Wissink werden na de kermis de soldaatjes van de wagen van een laag gips voorzien zodat deze aan weerszijden van de entree tot het restaurant als decoratie zouden kunnen gaan dienen. Het zou een prachtig gezicht geweest zijn ware het niet dat deze soldaatjes nog 12 jaar in de loods op het tuincentrum hebben gelegen onder een inmiddels vier centimeter dikke laag stof. (In 2004 werden ze namelijk weer afgestoft en gebruikt voor het paneel 'Lievelderpoort'.)

Omdat er met ingang van dit jaar geen feestavond meer zou worden geörganiseerd voor de wagenbouwers en symphatisanten van de DVK werd het, aansluitend aan de plakdag, een gezellig samenzijn. Zeg maar rustig een héél gezellig samenzijn dat voor velen de kermiszondag minder geslaagd maakte.,
Corso 1991 Naar boven Corso 1993
Copyright © 2011 DVK™ - Disclaimer -  Met dank aan Thom Kramer en André Gelinck