dvklogo

Achtergrond idee:

Zoals gewoonlijk werd tijdens de eerste vergadering van de A.D.G.G.G.M.G. weer gezocht naar een idee voor de wagen. Omdat men daarbij vooral niet verder moest kijken dan dat de neus lang is gaf een kauwgomballen- automaat die op tafel stond aanleiding genoeg om hierop verder te borduren. Snoep in combinatie met een tube tandpasta om de dubbelzinnigheid van de titel "Snoepgoed" te versterken bleek voor de heren van de technische commissie al gauw hèt idee voor de wagen van 1993.


Idee van:
Marcel Walterbos

Ontwerp van:

Ronald Porskamp door middel van een tekening.

Verder werd er gebouwd aan de hand van echte voorbeelden, dat wil zeggen, dat wat er nog van over was.


Bouwlokatie:
Tussen de schuren bij Tuincentrum Gelinck

Plaklocatie:
Hartman BV te Groenlo

Aantal bloemen circa:
37.500 stuks

Behaalde plaats:
5 en aanmoedigingsprijs

Publieksprijs:
-

Deelname:
9 wagens

Extra:
Tekening wagen
Brief aan mars
Reactie van Mars BV
Krantenbericht 1
Krantenbericht 2
Tekst infoboekje
Harry beterschap
Snoepgoed

De kermis in Groenlo van 1993 was er één vol tegenslagen.

Omdat er toch kleine financiële problemen ontstonden ten aanzien van het wagenbouwen van de DVK werden er mogelijke sponsors, waaronder Mars Verkoopdivisie Nederland, aangeschreven voor een kleine bijdrage in de kosten als tegenprestatie voor de enorme reclamecampagne door de DVK. Helaas bleek dat zij, als officiële sponsor van de wereldkampioenschappen atletiek in Stuttgart en de wereldkampioenschappen voetbal in Amerika, onvoldoende financiele middelen hadden om daarnaast ook nog eens sponsor te worden van het immense wagenbouwfestijn van de DVK voor het niet geringe bloemencorso van Groenlo.

Tijdens het vogelschieten schoten alle deelnemers van de DVK de vogel dusdanig los dat onze Prins van dat jaar een unieke kans kreeg om ook koning te worden. Helaas was zijn schot gevaarlijker voor het haantje op de kerktoren dan voor de vogel in de bak.

Corso 1992 Naar boven Corso 1994
Copyright © 2011 DVK™ - Disclaimer -  Met dank aan Thom Kramer en André Gelinck