dvklogo

Achtergrond idee:

Het idee is ontstaan onder het motto "Sprookjes en stripfiguren doen het altijd goed in het corso".
Later blijkt pas dat dat helaas ook niet altijd opgaat.


Idee van:
De gezamelijke A.D.G.G.G.M.G.

Ontwerp van:

Ronald Porskamp door middel van een tekening.

Voor de figuren is gebruik gemaakt van speelgoedpoppetjes en een illegale videoband.


Bouwlokatie:

Voor het eerst wordt er gebouwd in een tent van de Familie Arink die werd opgezet op "de bleeke" nabij Tuincentrum Gelinck.


Plaklocatie:
Hartman BV te Groenlo

Aantal bloemen circa:
47.500 stuks

Behaalde plaats:
6

Publieksprijs:
3

Deelname:
11 wagens

Extra:
-
Walt Disney's Aladdin

De wagenbouw van de DVK raakte weer in een dipje. Er moesten maar liefst weer 2 oproepen verzonden worden om meerdere mensen bij de bouw te laten helpen. Dit alleen al omdat de onderbouw van de wagen al enkele problemen opleverde. De opnieuw "verbeterde" stuurinrichting van de wagen voldeed niet helemaal zodat bij een eerste proefrit over de Bempte de auto van de heer Hartman werd geraakt. De verklaring van André dat de voorzijde van de wagen alleen van karton was gemaakt, overtuigde de heer Hartman ervan dat er geen schade kon zijn aangericht. (De voorzijde was in werkelijkheid gemaakt van twee metalen olievaten die nota bene afkomstig waren van het bedrijf van de heer Hartman zelf.)

Ook bleek het lassen aan de wagen en het papierplakken niet samen te gaan. Tijdens verlate laswerkzaamheden ging een groot deel van de wagen in vlammen op. Een tuinslang van de buurvrouw voorkwam dat de wagen geheel opnieuw zou moeten worden beplakt.

Omdat een groot deel van de wagen in onderdelen werd opgebouwd bleek bij het samenvoegen van het geheel dat enkele onderdelen te dicht bij elkaar kwamen. André plaatste daarom enkele onderdelen verder naar buiten maar later bleek tot zijn eigen grote spijt dat de wagen hierdoor niet meer door de straten van Groenlo paste. De breedte van de wagen was namelijk opgelopen tot 4.50 meter

Geheel in tegenstelling tot een zesde plaats van de vakjury, die vond dat de wagen de verkeerde kant op reed, vond de publieksjury dat de creatie van de DVK een derde plaats verdiend had.

Corso 1993 Naar boven Corso 1995
Copyright © 2011 DVK™ - Disclaimer -  Met dank aan Thom Kramer en André Gelinck