dvklogo

Achtergrond idee:

(1)
Het idee is ontstaan naar aanleiding van de problemen rond het voortbestaan van het bloemcorso van Groenlo. Om deze reden heeft de DVK besloten twee wagens te bouwen om zodoende van de doorgang van het corso van 1995 verzekerd te zijn. Het corso trok dus weer .....

(2)
Ook dit idee is ontstaan naar aanleiding van de problemen rond het voortbestaan van het bloemcorso van Groenlo. Het is een oproep aan de bevolking van Groenlo om er met zijn allen de schouders onder te zetten want vele handen maken licht werk, zeker als het gaat om het bouwen en beplakken van een corsowagen.


Idee van:

(1) Thom Kramer
(2) Marcel Walterbos


Ontwerp van:

Zowel (1) als (2) Thom Kramer d.m.v. tekeningen


Bouwlokatie:

In een tent van de Familie Arink die werd opgezet in het weiland achter Tuincentrum Kramer & Molenveld


Plaklocatie:
Hartman BV te Groenlo

Aantal bloemen circa:
(1) 45.000 stuks
(2) 30.000 stuks

Behaalde plaats:
(1) 7
(2) 8

Publieksprijs:
-

Deelname:
9 wagens

Extra:
Kranten artikel 1
Kranten artikel 2 Constructietekening wagen 1 Maten wagen 1
Tekening wagen 2
Foto bij artikel 3
Kranten artikel 3
Kranten artikel 4
Foto bij artikel 5
Kranten artikel 5
Het corso trekt weer...(1) 
Als vele handen licht werk maken (2)

(1)
De problemen rond het voortbestaan van het bloemencorso van Groenlo waren groter dan ooit tevoren. In de vergadering met de bloemencommissie werd gezocht naar oplossingen. Omdat het voorstel van de DVK om Jan Platter voorop te laten lopen in het corso opdat deze zodoende langer zou duren, niet werd gehonoreerd omdat de kermis maar 3 dagen zou duren, besluit de DVK om dan maar twee wagens te bouwen. Op deze wijze zou men namelijk het gestelde minimum aantal wagens toch halen.

Al gauw staan de kranten vol met artikelen over de DVK als redders van het Grolse corso, en maakt André zijn radiodebuut bij Radio Gelderland.

Eén van de problemen die ontstonden door het bouwen van twee wagen was een klein foutje in het ontwerp van de eerste wagen. Toen de wagen namelijk eenmaal klaar was moesten de kinderen van Hakkie helpen plakken omdat enkele plaatsen van de wagen voor de meeste DVK-leden niet bereikbaar waren i.v.m. hun "incourante lichamen".

(2)
Omdat de DVK twee wagens bouwden moest er een extra onderstel geregeld worden. Deze werd verkregen via Harrie Handel Halleriet en zat nog onder een melkboerwagen.

Als beloning voor de enorme opgave die de bouwers van DVK zichzelf had toebedeeld werd hen aan het einde van een lange bouwperiode een barbecueavond aangeboden door Hoveniersbedrijf en Tuincentrum Kramer & Molenveld waarbij semi-beroepsvisser René Molenveld zorgde voor overheerlijke zelf-gerookte palingen waar waarschijnlijk de hele Bempte van mee heeft kunnen genieten.

Doordat het bouwen van de twee wagens enorm veel serieus werk met zich meebracht zijn er weinig anekdotes te vermelden. De hele wagenbouwperiode en kermis zijn in een prettige sfeer verlopen al heeft de DVK op dat moment wel besloten nooit meer twee wagens te bouwen.

Corso 1994 Naar boven Corso 1996
Copyright © 2011 DVK™ - Disclaimer -  Met dank aan Thom Kramer en André Gelinck