dvklogo

Achtergrond idee:

1996 was het jaar van de draak.


Idee van:

Wilko Poortman


Ontwerp van:

Peter Gunnewijk, schetsmatig en uitgewerkt door Thom Kramer.


Bouwlokatie:

In een tent van de Familie Arink in het weiland achter Tuincentrum Kramer & Molenveld.


Plaklocatie:
Hartman BV te Groenlo

Aantal bloemen circa:
42.000 stuks

Behaalde plaats:
2

Publieksprijs:
3

Deelname:
10 wagens

Extra:
Tekening wagen
Kranten artikel
Chinees nieuwjaar

André Gelinck is door omstandigheden gedwongen te stoppen bij de A.D.G.G.G.M.G. Om dezelfde inbreng te waarborgen worden twee nieuwe personen toegevoegd, te weten, Wilko Poortman en Thom Kramer.

Het ontwerp kwam tijdens een gesprekje met Peter Gunnewijk binnen een half uur tot stand.Dit schetsje is door Thom uitgewerkt tot een tekening van het bovenaanzicht van de wagen met daarin de technische constructie. Deze, samen met een nieuwjaarskaart van de lokale chinees, vormden de basis van, wat later bleek, een prachtige wagen.

Het was een zeer warme bouwperiode. Schaduwgaas voor de tent en een groot aantal halve liters moesten voor de nodige verkoeling zorgen.

Omdat het aantal grommen (kinderen) tijdens de plakdag ieder jaar sterk opliep, en dit meestal resulteerde in een grote speeltuin, werd besloten ook een B-wagen te gaan bouwen. Tijdens een cooling-down periode na het bouwen was het idee snel geboren. Met behulp van een verkregen konijn en een enorme zelfgemaakte wortel werd een wagentje gebouwd met de titel "Hanna ...." omdat de volledige titel "Hanna, schraap mien de wortel" er niet op paste. Het was een mooie wagen maar bracht echter niet het gewenste effect. De wagen moest worden geplakt door de grootste kinderen van de DVK ofwel de leden zelf.

De barbecue, aangeboden door Kramer & Molenveld, werd een jaarlijks terugkerende traditie. Onder het motto "Verandering van spijs, doet eten", zijn enkele leden dit jaar gezamelijk gaan forelvissen bij de forelvijver van de Familie Hulshof omdat vis een welkome aanvulling is gebleken op het menu van de barbecue-avond. En jawel, zelfs Ruud leerde vis eten.

Al met al was het voor velen weer een prachtige bouw- en plakperiode met een geweldige afsluiting ervan op de zondagavond tijdens de prijsuitreiking. De A- wagen van de DVK behaalde de tweede plaats maar nog veel belangrijker was dat voor het eerst de "favouriete bouwburen" buurtvereniging "De Lichtenvoordseweg" werd verslagen. Daarnaast werd ook de B-wagen beloond met een tweede plaats zodat de stemming bij de DVK er goed in zat.

Ondanks dit overweldigende succes werd in oktober 1996 een enquete gehouden onder de DVK-leden hoe groot het interesse was om ook in 1997 nog een wagen te bouwen. Het vermoeden van de fanatieke bouwers werd bevestigd.

De bouw zal ook in de toekomst weggelegd zijn voor een kleine groep leden, hetgeen hen er waarschijnlijk niet van zal weerhouden om in de toekomst toch door te gaan met de wagenbouw.

Corso 1995 Naar boven Corso 1997
Copyright © 2011 DVK™ - Disclaimer -  Met dank aan Thom Kramer en André Gelinck