dvklogo
Dagblad Tubantia

Op 9 april 1997 wordt de secretaris benaderd door Dagblad de Tubantia met de vraag of zij een stuk in de krant mogen publiceren in de bijlage over bijzondere sporten/verenigingen. Om een keertje mee te knobbelen wordt hiervoor journaliste Corine van Zuthem uitgenodigd op 16 april.
Ze heeft een tijdje meegespeeld. Met de nadruk op tijdJE want ze ging, tot ieders verbazing, bijna iedere keer als eerste uit.

In het artikel in de tubantia schrijft Corine oa: 'Tijdens de pauze gaan de pinnetjes weer in het borstzakje en worden de mouwen opgestroopt, tijd om te eten. Minstens zo belangrijk als het knobbelen zelf. De sporen van het goede leven komen nog net boven de tafel uit'.

16 april 1997

Knobbelnieuws in Groenlose Gids

Tijdens de alv van 24 september 1997 komt Tom met het voorstel dat het toch mogelijk moet zijn na iedere speelavond een stukje hierover in de Groenlose Gids te laten plaatsen, een soort wedstrijdverslag. Na een kleine maar heftige discussie komt uiteindelijk naar voren dat Tom dit zelf gaat verzorgen!? Het duurt dus niet lang voordat Tom hiervoor andere schrijvers gaat benaderen. Deze collumns worden later 'Knobbelnieuws'genoemd en blijken door steeds meer lezers van de Groenlose Gids gevolgd te worden. Wellicht niet zozeer om op de hoogte te blijven van de standen alswel om het, vaak hilarische, karakter van de teksten.

24 sept. 1997

Nebs jubilaris

Op 28 augustus 1997 was het exact 25 jaar geleden dat Nebs, op 16 jarige leeftijd, bij de firma Hartman in dienst ging. Om dit heugelijke feit niet onopgemerkt voorbij te laten gaan heeft Nebs hiervoor een feestje gegeven voor familie, collega's en vrienden. Omdat de DVK zich tot deze laatste groep vond toebehoren hebben zij het vervoer naar De Lange Gang geregeld voor Nebs. De door André fraai gerestoreerde bakfiets werd versierd en voorzien van een zetel zodat Nebs, zwaaiend als hare majesteit de koningin, naar de feestlokatie werd gebracht. Alweer zo'n leuk feestje.   


28 aug. 1997

Eindstand competitie      96/97

Naam Punten
Wim 410
Leon 443
Marcel W. 462
André 484
Bennie 510
Roel 523
Thom - René 558
Steunende leden 623


Competitie 1996 Naar boven Competitie 1998
Copyright © 2011 DVK™ - Disclaimer -  Met dank aan Thom Kramer en André Gelinck