dvklogo
Prijsuitreiking winnaar competitie '97-'98

Op de laatste speelavond van dit seizoen en onder toeziend oog van gastheer Tom Rooks ontvangt André Gelinck uit handen van Thom Kramer de beker als Knobbelkampioen ‘97-’98.
28 mei 1998

12½ jarig jubileum

Op 10 oktober 1998 werd het 12½ jarig jubileum van de DVK gevierd. Om de kosten te drukken heeft men besloten dit ook als eindfeest van de competitie te zien. Desalniettemin moest het clubhuis wel versierd worden om voorbijgangers op dit heugelijke feit te attenderen. Voor informatie over het verloop van dit feest verwijs ik u dan ook naar de pagina 'Eindfeest'.


10 okt. 1998

'Haalt Wilko Poortman de kerst?' is een titel boven een knobbelnieuwsartikel in het seizoen 98-99. Ewald en Wim van het trio WEW steken het ongenoegen over het slechte spel van Wilko niet onder stoelen of banken. 'We zoeken een vervanger voor Wilko, wie wil Wilko hebben?' vraagt Wim tijdens een van de knobbelwedstrijden. Maar niemand reageert, hoe lang zal Wilko nog bij de DVK zitten? Ondanks dat dit als geintje bedoeld was, worden tijdens de alv. voor het seizoen 99-00 de regels voor het schrijven van de artikelen aangescherpt om dit soort teksten in de toekomst te voorkomen.


Kranten artikel Groenlose Gids

De Vrolijke Knobbelaars 12 ½ jarig jubileum.

De DVK is opgericht op 26 maart 1986. De club is voortgekomen uit de KCHHP. Deze club speelde vroeger bij de Pondarosa Bar. Omdat de KCHHP niet verder ging, hebben een aantal heren een nieuwe club opgericht, met als clubhuis Bar De lange Gang. De club zou eerst heten ADGGGMG. Een aantal leden, en met name één, kon niet met die naam overweg en toen is gekozen voor de DVK. Direct werd er een bestuur opgericht en werden de statuten geschreven. Dat schrijven heeft veel avonden tijd gekost. Leon en André, en een paar keer Neps, hebben veel vergaderd om ze waterdicht te krijgen. André en Leon zitten vanaf de oprichting in het bestuur. Dat is niet zo verwonderlijk als je Artikel 1, lid 1B leest: “Het bestuur heeft altijd gelijk.” Artikel 14 en 15 geeft het bestuur het recht om het reglement te wijzigen of anders te beslissen dan dat het reglement voorschrijft. In de loop der tijd is er wel het één en ander verandert. Om lid te worden moest je zeer kapitaalkrachtig zijn. Er was tijdens de speelavonden een hospik aanwezig, in de persoon van Bernard Krabben. Vroeger moest je zelfs aan de voorzitter vragen of je tijdens het spel even naar het toilet mocht. Op een gegeven moment was het verplicht om het clubtenue te dragen. Dit werd in de statuten vastgelegd. Het clubtenue bestaat uit een wit overhemd en een Grolsch-stropdas. In de maanden december en januari is een kerst-stropdas verplicht. Dit alles gedragen op een donkere pantalon(broek met lange pijpen), is de aanbeveling. Er wordt gespeelt met, door Neps gedraaide, goudkleurige pinnetjes. Het spelletje wordt per speelavond een paar keer gespeeld en als je er in zit dan ben je ‘botterletter’, wat wil zeggen dat je een rondje moet geven.

De DVK is een actief clubje. We zijn begonnen met 11 leden. Dat aantal is uitgegroeid tot 18 leden. Er is heel weinig verloop. De leden zijn alleen een stukje ouder en dikker geworden. Toch weet men van aanpakken. De DVK heeft een technische commissie, de ADGGGMG. Deze commissie regelt alle technische beslommeringen van de club. Haar hoofd taak is het organiseren van het bouwen van een corsowagen. Dat hebben we dan ook al 11 keer gedaan. Het bouwen vindt plaats bij Tuincentrum Kramer en Molenveld. Zij stellen ruimte beschikbaar en leveren hand en spandiensten. We zijn, voor het eerst in 1988, een wagen gaan bouwen, om de club meer naamsbekendheid te geven. Daarnaast vielen we elke zomer in een zwart gat. Er wordt geknobbeld van september tot en met mei, dus hadden we in de zomer heel veel vrije avonden. Er zijn ook een paar leden, die elkaar voor een paar weken niet kunnen missen. We bouwen dus een wagen voor de gezelligheid en het plezier en niet voor de punten. Ook hebben we één keer een carnavalswagen(deze is te huur) gebouwd. Dat ter ere van het toenmalige prinselijk paar Tom en Marcel Rooks. 2 zeer gewaardeerde leden van de DVK. U herinnert zich vast nog wel de stickeractie. Een andere ludieke actie was een poging om in het Guiniss Book of Records te komen. Deze organisatie zei dat onze poging geen navolging zou hebben en zij verleenden dus geen medewerking.

Ons clubgebouw wordt op dit moment flink verbouwd. Vroeger had het alleen huisnummer 15, nu heeft het al de nummers 13 tot en met 19. De Kramer en Molenveld-knobbelcompetitie wordt gespeeld bij Bar De lange Gang. Tom en Birgit Rooks, de uitbaters, dragen de DVK een warm hart toe. In de pauze van ons spel, zorgt Tom ervoor dat elke speler minimaal 300 gram aan hapjes krijgt. Tom weet ons altijd te verrassen met overheerlijke versnaperingen. Sommige spelers snappen dat niet altijd en klagen over een te dikke soep, terwijl ze een bord spaghetti voor zich hebben staan. Daarnaast verzorgen Birgit en Tom ook de catering bij het wagenbouwen. De familie Rooks is dus wel gek met haar knobbelaars en daar zijn wij heel blij mee.

Bent u nieuwsgierig geworden naar dit spelletje en haar spelers, kom dan gerust eens een keer kijken bij Bar De Lange Gang. Wij spelen komende tijd op30 september en 14 oktober.


Knobbelnieuws 11 november 1998:
Tonnie is opnieuw vader geworden en trakteert de dvk-leden op grolsch-pijpjes die van een aangepast etiket voorzien waren. Op de voorzijde de aankondiging van de geboorte van Maick en op de achterzijde 'Eerst doen dan denken'. De dvk-leden wisten natuurlijk wel weer een betere tekst: 'Komt tijd, komt Tone'.


Kersttenue

Op 9 december 1998 heeft de DVK voor het eerst gebruik gemaakt van een kersttenue. De laatste aanpassing aan de kledingvoorschriften was dat er gedurende de maand december een speciale kerststropdas gedragen zou worden. Deze stropdassen werden op 15 september beschikbaar gesteld door Ben Meuleman en heeft menigeen kostbare strafpunten opgeleverd.

9 dec. 1998

Eindstand competitie      97/98

Naam Punten
André 453
Marcel W. - Ruud - Tonnie - Henri -  Willy 477
Leon 509
Wilko - Ewald - Wim 516
Thom - René 517
Bennie 519
Jan 537
Tom - Roel 549
Rob - Marcel R. 572

Competitie 1997 Naar boven Competitie 1999
Copyright © 2011 DVK™ - Disclaimer -  Met dank aan Thom Kramer en André Gelinck