dvklogo

De teleurstelling over het vertrek van de Grolsch16 februari     seizoen '97-'98

en het onnodige gelijkspel van Grol 1 kon een negental leden van de DVK er niet van weerhouden om afgelopen zondag opnieuw aan het uiterst intelligente knobbelspel deel te nemen. Na een afwijzing van het verzoek om de Grolsch-stropdassen te vervangen dan wel ritueel te verbranden kon een aanvang worden genomen. De afwezige voorzitter André G. had opnieuw een vervanger geregeld hetgeen vaak resulteerde in een sterke verbetering van zijn positie op de ranglijst.

Na enkele ronden spelen werd het spel echter wreed onderbroken door de binnenkomst van de Prins en de Adjudant met de zgn. Jocks. Door het enorme lawaai dat ontstond was het voor sommige spelers en met name voor Jabla niet meer mogelijk nog langer goed geconcentreerd mee te spelen. Alleen Nebs, die gewend is aan een rumoerige omgeving en niet gehinderd werd door de schaal met bitterballen op tafel, speelde sterk en wist hierdoor de eerste plaats te handhaven.

Geheel in tegenstelling tot Marcel R., getroffen door een zware verkoudheid die hij waarschijnlijk opliep tijdens het uitstapje van de Gemeente naar Willingen kon Thom K. van het duo Kramer & Molenveld met de grootste winst van deze middag naar huis. De bediening deze middag was naast Tom R. ook in handen van Willy Z., waarschijnlijk in een verwoede poging om op deze wijze te solliciteren naar een nieuwe baan in Groenlo.

Op 1 maart aanstaande om 17.00 uur zal de strijd opnieuw in alle hevigheid losbarsten mits de carnaval komend weekeinde niet teveel slachtoffers zal opleveren zodat het minimale aantal spelers niet wordt gehaald.


Knobbelnieuws1 maart     seizoen '97-'98

Vorige week zondagmiddag was het weer zover. Zo vlak na het carnaval denk je, dat het animo, om het spelletje knobbelen te spelen, niet zo groot is. Wat schetst mijn verbazing, er waren maar liefst 10 knobbelaars die aan het spel deelnamen en er waren nog 2 reserves in de buurt van de bar. Gezien de opmerkingen vooraf zou er heel wat gaan gebeuren. Dus niet. Sommige deelnemers spelen ook zo slecht, je krijgt er bijna medelijden mee.

Het duo Marcel R. en Rob P. hebben het helemaal zwaar. Het ontlokte Marcel de woorden:” Ik vind er de laatste tijd geen zak meer aan.” Rob zag het meer in het positieve en zoekt langs deze weg een knobbelvriendin en een knobbeltrainer. Alles om op een hoger niveau te komen. Aangezien dit stukje schrijven van een discutabel niveau is, zal Rob het volgende verslag schrijven. Iemand anders in ons gezelschap die constant hoog scoort is Jabla. De bedoeling van het spel is, om zo weinig mogelijk punten te verzamelen. Jabla, een notoir knobbelaar, was waarschijnlijk naar aanleiding van het carnaval, nog uit zijn evenwicht.

Soms kan het gebeuren, dat je voor iemand moet invallen. Je kijkt dan vooraf naar de ranglijst en je weet dan of je heel goed je best moet doen of dat je alleen je best doet. Maar dat je je eigen medespeler van het trio WEP tot drie maal toe gaat dwars zitten, Hakkie, dat gaat erbij mij niet in. In de pauze vond het traditionele haringhappen plaats, wat weer uitstekend door Tom was verzorgd. Trouwens, de rest van de aanwezigen genoten ook van het eten uit de keuken van Bar de Lange Gang. Het was weer een gezellige middag en het eindigde met Andre op de eerste plaats.


Knobbelnieuws6 mei     seizoen '97-'98

Afgelopen woensdag vond de één na laatste knobbelavond plaats. De spanning stijgt en dat is ook te merken bij leden voor wie er niets meer op het spel staat, dan alleen het spelen van het edele spelletje knobbelen. Eén van de leden kreeg zelfs s’avonds een nieuwe pacemaker, maar dat mocht niet baten. Het “good wies” van deze man was en bleef kapot. Het olé, olé hebben we de hele avond mogen aanhoren.

Spanning, humor, fysiek geweld, een pilsje, sanitaire ontspanning en ontelbare andere onderwerpen waren de ingrediënten van deze avond. Enige haast was ook geboden, omdat de schrijver nog weg moest. Dit had natuurlijk een negatief effect op sommige spelers. André, goed voor 9 punten de vorige keer, verzamelde vanavond maar liefst 25 punten. Hij blijft trouwens lijstaanvoerder met totaal 417 punten. De steunende leden blijven 2e met 444 punten en het trio WEP blijft 3e met 474 punten. Het is wel duidelijk dat het trio WEP niet meer voor de titel gaat.

De steunende leden kunnen het André nog moeilijk maken. Het duo Marcel/Rob heeft deze avond gewonnen met 20 punten. Maar dat mag dan ook wel een keer, want zij staan onderaan met 542 punten. Op 20 mei a.s. wordt de laatste keer geknobbeld. We hopen dat de opkomst, ook van de spelers die eigenlijk niet hoeven te spelen, groot zal zijn. Misschien kan een groot aantal spelers nog voor verrassingen zorgen.


André kampioen knobbelcompetitie20 mei     seizoen '97-'98

Op 20 mei vond de laatste knobbelavond van dit seizoen plaats. Nadat enkele Polarcupmedewerkers in ons midden, na een zwaar afscheidsfeest van de oude fabriek, nog wat vast voedsel naar binnen hadden gewerkt kon de wedstrijd beginnen. Wilko P, vandaag de vervanger van Leon B, kwam nog net op tijd binnen met de mededeling dat hij in slaap was gevallen maar dat was iedereen, gezien zijn uiterlijk, al opgevallen. 

Sterker nog, Wim M. dacht zelfs even dat Wilko in de droogtrommel moest hebben geslapen, maar dat bleek te liggen aan het feit dat Salon Elan nog geen tijd had gehad voor Wilko’s kapsel. Wilko P. was zelfs zo uitgeslapen dat hij het spelletje na al die jaren ineens begreep en deze avond dan ook als beste speelde. Zowel voor Marcel W. als voor Hakkie was het een hele zware avond. Marcel kon zijn ogen amper open houden en aan Hakkie moest men na twee ronden de spelregels nog eens uitleggen. 

Een geluk nog dat André G, al enige weken aan de leiding, zijn medespelers niet wilde beschamen en dus niet van plan was zijn voorsprong deze avond nog verder uit te bouwen. Dit was ook absoluut niet nodig want hij wist zijn koppositie ruimschoots te behouden en werd daarmee na een lang en zwaar seizoen Knobbelkampioen ‘97-’98 en ontving uit handen van Thom K. de welverdiende beker met bijbehorende envelop. 

Aan het eind van deze competitie, nu de meesten van ons zich zullen gaan richten op de bouw van de corsowagen van 1998, rest mij nog de Familie Rooks van Bar de lange Gang te bedanken voor hun gastvrijheid en hun heerlijke vaste en vloeibare hapjes het afgelopen seizoen.


zwarte gat

Opening knobbelseizoen '98/'9924 september     seizoen '98-'99

Het knobbelseizoen is weer begonnen. We hebben de traditionele openingsvergadering achter de rug. De kobbelpinnen kunnen weer voor de dag gehaald worden. En ook het speeltenue, wit overhemd en Grolsch stropdas, kan weer uit de mottenballen gehaald worden. Woensdag 30 september wordt de eerste speelavond gehouden. Daarna kunt u weer elke veertien dagen genieten van een knobbelverslag in de Groenlose Gids.

Dit jaar hebben we ook iets te vieren. Vanavond (24 sept.) wordt de Lange Gang versierd. Als u er langs loopt moet u niet denken dat Tom en Birgit weer iets te vieren hebben. Wat is er namelijk aan de hand? De Vrolijke Knobbelaars bestaan 12 ½ jaar. Zaterdag 26 september bestaat het 18 leden tellende DVK 12 ½ jaar. U kunt ons deze avond feliciteren na 22.00 uur bij Bar de Lange Gang. Een aantal leden zal dan aanwezig zijn en zij zullen niet moeilijk te herkennen zijn. Zaterdag 10 oktober zullen wij dit jubileum van af 17.00 uur in besloten kring vieren. Wij kijken weer uit naar een mooi knobbelseizoen en hopen dat u de verslagen weer met veel plezier zult lezen.


DVK nieuws30 september     seizoen '98-'99

Afgelopen woensdag werd de eerste wedstrijd gespeeld van de Kramer en Molenveldveldcompetitie. Deze openingswedstrijd werd, tot ieders verassing, muzikaal omlijst door een optreden van het dweilorkest van de CV de Knunnekes. De carnavallisten onder ons, konden het nieuwe repertoire wel waarderen. Tijdens de eerste ronde was niet elk spelend lid van vanavond aanwezig, maar dat is niet erg, want die persoon krijgt gewoon het zelfde aantal punten als de verliezer. Het oudste lid, Willie Z., mocht beginnen en enige tijd later had het dikste lid, Nebs, de eerste ronde verloren.

Toen de tweede ronde begon was het gezelschap aangevuld met een tweetal corpulente leden en een niet-corpulent lid. Dit laatste lid is ook nog niet zolang lid, dus het moet nog groeien. Tijdens de derde ronde hebben we Marcel R. gefeliciteerd, want hij was 9 jaar lang de gemeentebode van Groenlo. Ondanks dit oponthoud was deze ronde toch snel afgelopen (men verwachtte wat anders). Tijdens de pauze werden we verrast met een schaal heerlijke hapjes (ruim 300 gram p.p.) en de entree van de uitbater van Bar de Lange Gang (Tom volgt een computercursus!!!!). Tijdens de laatste ronde werden we afgeleid door de worsteling van Ajax op de televisie en door Willie Z., die Tom een kusje wilde geven en een rokje wilde aantrekken of zoiets.

Dit alles leidde tot de volgende uitslag: Marcel/Rob 15 punten, Nebs 20 punten, Thom/Rene 22 punten, steunende leden 24 punten, André 25 punten, Leon 28 punten, Ruud 31 punten, Jan en WEP 41 punten. Volgende speelavond: 14 oktober.


Wilko Poortman heeft de Kerst gehaald!23 december     seizoen '98-'99

Op 23 december j. l. werd de laatste wedstrijd van 1998 van de Kramer en Molenveld -knobbelcompetitie gespeeld in de prachtige Gelagkamer van Brouwerij de Klok in de Lange Gang. Er waren maar liefst 11 leden aanwezig om te knobbelen. Ergens in het pand waren nog 2 knobbelleden aanwezig. Het ene lid was uiteraard als uitbater van het prachtige establishment aan het werk en het andere lid zat tjokvol met wat de uitbater serveerde. Normaal gesproken spelen wij met een standaard Grolsch - stropdas om, maar tijdens deze speciale dagen hebben we een mooie kerst –stropdas om. Deze was nieuw en dat was te merken bij sommige leden. Er zat namelijk nog geen strop in. En dat bleek een groot probleem te zijn. Hakkie, ook wel Ewald genoemd, liet Wim dat even snel regelen. Het overhemd moest Ewald zelf maar strijken.

Rob P. had het strikken na een half uurtje ook in orde. Toone T. had er de meeste moeite mee. Na anderhalf uur had hij zijn stropdas om, op een voor hem redelijke manier. Zijn kapsel zat ook heel erg wild, maar dat had te maken volgens hem, met een activiteit die hij kort voor zijn binnenkomst uitoefende. De spanning voor de wedstrijd was weer ouderwets hoog. Wilko, van het trio Wim-Ewald-Wilko (WEW), moest vanavond voor de competitie spelen. Aangezien de 2 andere teamleden ook aanwezig waren, was de druk erg hoog. Wilko voelde de spanning. Het voelde aan als de vulling in een kalkoen. Ze konden Wilko natuurlijk matsen vanavond en steeds heel hoog of heel laag aanraden. Wim snapte het spelletje en deed dat ook.

Ewald dacht, niets ervan en ging voor de winst. Na 3 speelrondjes stond Ewald bovenaan met 3 punten. Wim ergens bovenaan met 11 punten en Wilko, wiens punten mee zouden tellen, ergens onderaan met 27 punten. Wim deed zijn best, maar met 11 spelers kunnen er wel eens vreemde uitslagen komen. Wim, bedankt namens Wilko, voor een teamgenoot met een echte Kerstgedachte. Ewald liet zich niet beïnvloeden en dacht met de Kerst een goed stuk vlees op tafel te hebben. Vlees kwam er op tafel en wel in de 5e ronde. Toen serveerde Tom de hapjes in plaats van tijdens de pauze tussen de 3e en de 4e ronde. Dat is helemaal niet erg gezien de snelheid waarmee alles op was. Binnen 3 minuten had iedereen voor ongeveer 300 gram naar binnen gewerkt. Helaas had het geen invloed op het spel. Wilko dacht van Geemen al binnen zien te komen, maar gelukkig verliet een, qua postuur, look a like sneeky het pand.

Aan het einde van de avond, en dat was heel laat, had iedereen gelukkig de kerstgedachte. Ewald was vergeten waarvoor hij kwam en Wim had nog steeds de zelfde gedachte. Wilko heeft goede voornemens voor het nieuwe jaar. Er zijn nog 11 speelavonden te gaan waarvan de eerste is op zondag 10 januari.
De Vrolijke Knobbelaars wensen u nog een heel goed en gelukkig nieuw jaar.

Uitslag 23 december:
1.André 24, 2 Bennie 27, 3 Steunende leden 28, 4 Ruud/Tom 29, 5 Leon 33, 6 Jan en Tom/René 36, 7 Marcel/Rob 38, 8 WEW 45.
Ewald had 12 punten en Wim 28 punten, maar die tellen niet mee voor het klassement.

Tussenstand:
1.Bennie 178, 2.Marcel/Rob 188, 3.Ruud/Tom 195, 4.Tom/René 195, 5.Leon 199, 6.André 200,7 Steunende leden 209, 8.Jan 234, 9 WEW 275.


Naar boven Knobbelnieuws 1999
Copyright © 2011 DVK™ - Disclaimer -  Met dank aan Thom Kramer en André Gelinck