dvklogo

Knobbelnieuws 14 januari 1999;
‘Het verstrijken van alweer een jaar heeft duidelijke sporen nagelaten bij de oudere leden van de club. Zij kunnen het spel niet meer zo snel volgen en ook de “geheurprottel” laat volgens Jabla bij deze opgewarmde lijken te wensen over. Deze heren worden dan ook vriendelijk door hem verzocht bij de volgende wedstrijden niet alleen de knobbelpinnen maar ook de ziekenfondskaart mee te brengen. Voor het geval dat’.


Groepsfoto voor de deur van Bar de Lange Gang


Knobbelclinics

Om de financiën van de clubkas een beetje op peil te houden/brengen (de wagenbouw van 1999 heeft behoorlijk wat geld gekost) moet er gezocht worden na een andere bron van inkomsten. Zo hebben de meeste leden in 1999 reeds gecollecteerd voor het Anjerfonds. Terugblikkend hierop in de alv. van 1999 blijkt dat een meerderheid er geen voorstander meer van is om dit nogmaals te doen. Sterker nog, een enkeling is zelfs bereid zijn inzet hiervoor af te kopen middels een gelijke eigen bijdrage. Een nieuwe bron van inkomsten wordt het geven van knobbelclinics.

Groepen die een leuke invulling van de avond zoeken (Bijvoorbeeld aansluitend aan een bierroute, of tijdens een personeelsfeest ed.) kunnen zich hiervoor aanmelden bij Tom Rooks. Afhankelijk van de grootte van de groep zullen een aantal DVK-leden de aanwezigen de fijne kneepjes van het knobbelvak bijbrengen. Leon en Wilko hebben hiervoor het één en ander op papier gezet. Veel deelnemers aan deze clinics moet na afloop toch hun mening bijstellen over dit 'domme spelletje'.


11 okt. 1999

'Haalt Wilko Poortman de kerst?' is een titel boven een knobbelnieuwsartikel in het seizoen 98-99. Ewald en Wim van het trio WEW steken het ongenoegen over het slechte spel van Wilko niet onder stoelen of banken. 'We zoeken een vervanger voor Wilko, wie wil Wilko hebben?' vraagt Wim tijdens een van de knobbelwedstrijden. Maar niemand reageert, hoe lang zal Wilko nog bij de DVK zitten? Ondanks dat dit als geintje bedoeld was, worden tijdens de alv. voor het seizoen 99-00 de regels voor het schrijven van de artikelen aangescherpt om dit soort teksten in de toekomst te voorkomen.


Eindstand competitie      98/99

Naam Punten
Nebs 423
André 440
Marcel R / Rob 478
Leon 502
Rood / Tom 507
Thom / René 519
Jabla 572
Steunende leden 575
Wim / Ewald / Wilko 613

Competitie 1998 Naar boven Competitie 2000
Copyright © 2011 DVK™ - Disclaimer -  Met dank aan Thom Kramer en André Gelinck