dvklogo

Rondje uit de kas10 januari     seizoen '98-'99

Nadat met elkaar nog de beste wensen waren uitgewisseld werd op 10 januari de eerste wedstrijd van de Kramer & Molenveld knobbelcompetitie in 1999 gespeeld. Omdat de penningmeester bij het afsluiten van het boekjaar nog een positief saldo had weten te bereiken werd het eerste rondje uit de clubkas betaald. Het verstrijken van alweer een jaar heeft duidelijke sporen nagelaten bij de oudere leden van de club. Zij kunnen het spel niet zo snel meer volgen en ook de "geheurpröttel" (oren) laat volgens Jabla bij deze "opgewarmde lijken" duidelijk te wensen over. Deze heren worden dan ook vriendelijk verzocht de volgende wedstrijd niet alleen de knobbelpinnen maar ook de ziekenfondskaart mee te brengen voor het geval dat...

Het werd weer de wedstrijd voor het duo Marcel en Rob. Het is dat Marcel een rondje weggaf anders had waarschijnlijk niemand gemerkt dat hij überhaupt aanwezig was. Hij behaalde uiteindelijk maar 7 strafpunten hetgeen dit duo opnieuw de koppositie opleverde. Jabla daarentegen doet op dit moment zijn uiterste best om alsnog de laatste plaats te bereiken, hetgeen met maar liefst 44 punten al aardig begint te lukken.

Zijn grootste concurrent blijft vooralsnog het trio W.E.W. maar zolang Wilko niet speelt is er voor Jabla nog hoop.
De puntenverdeling : André 22, Bennie 20, Jan 44, Leon 41, Marcel/Rob 7, Ruud/Tom 18, Steunende leden 45, Thom/René 36 en W.E.W. 23.
De stand voor het kampioenschap :

1. Marcel/Rob 195   4. André   	222    7. Steunende leden 254
2. Bennie	   198   5. Thom/René 231    8. Jan       	  278
3. Ruud/Tom  212  6. Leon    	240    9. Wim/Ewald/Wilko 298

Eén speler te weinig7 februari     seizoen '98-'99

Afgelopen zondag was het weer zover. Er werd weer geknobbeld in Brouwerij de Klok in de Lange Gang. Normaal gesproken moet er geknobbeld worden met minimaal 9 spelers, helaas waren er maar 8. Het duo Thom en René konden geen vervanger vinden en dus krijgen zij per speelronde het maximaal aantal gescoorde punten plus 1 punt. Dit leverde hen het gigantische aantal punten op van 57. Marcel R. had er vandaag zin aan, want volgens hem was hij de vorige keer een oor aan genaaid. Dat waren zeker geen oortjes van Wilko, want die staan nog mooi in de tuin. Voor we begonnen hebben we nog even voor ons oudste lid, Willy Z., het lang zal hij leven gezongen, want hij werd volgens hem zelf 64 jaar. De eerste ronde maakte Marcel R. waar, wat hij voor die tijd al zei en was er met één keer aanraden al uit. Daarna hoorde we niets meer van hem. De andere Marcel, W., die voor Jan speelde, was de eerste ronde boterletter. Hij wisselde dit de volgende ronden af door of te winnen of voor boterletter te spelen.

Tijdens de 2e ronde gebeurde er 2x iets unieks. Met de eerste keer aanraden, hadden 8 spelers maar liefst 21 pinnetjes in de handen. Met de derde keer aanraden hadden 7 spelers coef, dat betekent niets in de handen. Nebs of te wel Bennie, ligt en lag nog steeds riant aan kop. Hoe hij het doet(?), weten wij niet, maar hij weet de laatste tijd altijd te winnen. Dit ontlokte Marcel W. de uitspraak:” Is die ‘vieze’ Nebs er alweer uit”. Hier moet wat aangedaan worden. Hierbij dacht ik aan de retorische vraag:” Haalt Nebs of te wel B. de Carnaval wel?”

Tijdens de tweede ronde werden we prettig gestoord door Pascal de kok. Tom heeft niets meer te vertellen in de keuken en dus kwam Pascal de hapjes te vroeg brengen. En dat was helemaal niet erg. We zijn het ondertussen wel gewend. Het was een ontzettend grote berg gefrituurde hapjes en heel erg lekker. Toen het laatste hapje boven kwam, kwam de waarheid aan het licht. Van de zwarte kip hadden ze namelijk soep gemaakt en van de eieren geen hapje. En dat lieg ik niet. Deze interruptie hadden we, als echte knobbelaars, al snel vergeten en vergeven en gingen we verder met het spelletje waar we voor gekomen waren.

Na 3 ronden spelen hadden Bennie, Leon en Wilko 10 punten of minder. Voor Wilko is dit ongekend, want meestal heeft hij dan al een punt of 25. De vierde ronde deed Leon en Wilko de das om. Leon kreeg toen 11 punten en Wilko was boterletter met 12 punten. Bennie of te wel Nebs won het laatste rondje en werd uiteindelijk ook de winnaar van het spelletje met totaal 11 punten. Na een prachtig middagje knobbelen en een heerlijk diner, kijken we alweer uit naar 21 februari, het volgende middagje knobbelen.

Totaalstand: André 271 pt, Bennie 222 pt, Jan 341 pt, Leon 281 pt, Marcel/Rob 263 pt, Ruud/Tom 278 pt, Steunende 315 pt, Thom/René 324 pt en WEW 351 pt.


DVK nieuws24 maart     seizoen '98-'99

Afgelopen woensdag vond er weer een knobbelavond plaats. Er waren maar liefst 11 knobbelaars aanwezig. Het spelletje moet met minimaal 9 spelers gespeeld worden, dus kon het spektakel beginnen. De eerste ronde is altijd een beetje wennen. Je moet even in het spel komen. Met 11 spelers kunnen er per keer maximaal 33 pinnetjes in het spel voorkomen. Voor sommige spelers is dat blijkbaar moeilijk aanraden. Maar liefst 7 keer werd in de eerste ronde het juiste getal niet geraden. Wim M. verloor de eerste ronde en kreeg daarvoor dan ook 17 punten.

De volgende ronden deed Wim het iets beter. Hij had dan ook de moeilijke taak erbij om de score bij te houden. Normaal doet Leon B. dat, maar hij was afwezig omdat hij thuis aan het verbouwen is. Op dit moment heeft Leon open huis, want hij heeft 2 ½ meter van de tuin afgehaald, om bij zijn woonkamer aan te trekken. Dat komt goed uit, want volgens Wim, is Leon toch al geen tuinman. Tijdens het spel hebben de meeste van ons het gevoel om het Nebs moeilijk te maken. Deze gozer speelt zo goed, of laten we het anders zeggen, hij heeft zoveel geluk, dat het heel moeilijk wordt om hem in te halen. Met nog 4 speelavonden te gaan is dat bijna onmogelijk. Maar met het knobbelspelletje kan het raar lopen. Voor je het weet krijg je 45 punten aan je broek, of niet Rob.

De concentratie van sommige spelers is ook soms ver te zoeken. Of dat nu komt door het Knunnekes dweilorkest, dat op de achtergrond aan het oefenen is, of door het fietsprobleem. De fiets van Marcel R. is de laatste keer namelijk gejat en daarom zijn de gordijnen open en worden sommige afgeleidt door wat er buiten gebeurd. De laatste ronde begon dan ook pas om 23.00 uur en Jan was toen boterletter. De volgende speelavond is op 7 april. De laatste op 12 mei en dan wordt ieder DVK-lid verwacht om ons te laten portretteren en dan zal de ADGGGMG de maquette presenteren van onze corsowagen.

De uitslag van vanavond:
André:25/364, Bennie(Nebs):22/316, Jan:40/445, Leon(Roel):32/382, Marcel/Rob:45/360, Ruud/Tom:30/377, Steunende(Marcel W.):38/437, Thom/René: 26/414, WEW(Wim): 33/477. Niet voor de ranglijst: Willie:24 en Wilko 31.


DVK nieuws7 april     seizoen '98-'99

Woensdag 7 april was het weer zover; nadat bij een ieder de eieren uitgewerkt waren van de Paasdagen kwamen de knobbelcracks weer bij elkaar om, enthousiast als ze zijn, het tweewekelijks spelletje uit te oefenen. Het was een bijzondere avond, want het duo Ruud/Tom was volledig vertegenwoordigd.

Tom betrad glunderend als gladiator de arena, met een overhemd met hier en daar een kleine “Foeke”, die er aan het einde van de avond uit waren na vijf knobbelrondes, een veelvoud aan andere rondjes en hapjes, zoals gewoonlijk perfect verzorgd door de eigenaren van het clubhuis “Brouwerij de Klok in De Lange Gang”. Willie had zoals gewoonlijk weer een grote mond, wat volgens anderen kwam, omdat hij voor Jabla spelen moest.

De afwezigheid van Marcel W werd goed opgevangen door zijn broer Wally, die weer eens present was en de sterren van de hemel speelde. Ondanks het feit dat hij tussen Hakkie en Nebs in zat heeft hij goed geknobbeld. Er werd weer op het scherpst van de snede gestreden, hoewel het te merken was dat de competitie op zijn einde loopt, wat tot gevolg had dat de pauzes steeds langer beginnen te duren. Er wordt veelal gesproken over onderwerpen die niets methet knobbelen te maken hebben en ook niet met ieder zijn werk.

Veel werd er gesproken over de aanstaande feesten, waarbij Tom zwager Jopie de belofte deed hem niet te sparen op dé dag. Het enige nuttige dat uit de vele gesprekken naar voren kwam was dat er eindelijk een groepsfoto gemaakt wordt en wel op 12 mei aanstaande om 20:00 uur, vlak voor aanvang van de laatste knobbelavond. Tom vindt in de derde ronde dat hij mooi of eigenlijk vies in de steek gelaten wordt door compagnon Ruud, die de indruk wekt daar niet zo mee te zitten.

Nebs zegt op een gegeven moment dat het eigenlijk maar een dom spelletje is. Iedereen geeft hem gelijk, want hij staat dan ook bovenaan. Op een gegeven moment wordt Leon gevraagd of hij met een kleurplaat bezig is. Dit blijkt niet het geval, maar hij heeft zich vergist met het invullen van de punten en verbetert dit zodat het veelal op een mislukte kleurplaat lijkt.

Dat Nebs de beste blijkt te zijn, doet de rest van de club besluiten Nebs voor te dragen voor de titel van sportman van het jaar bij de sportverkiezing van Radio Vestingstad ieder jaar. Naarmate de avond vordert daalt duidelijk het peil. Ook de onleesbare hanepoten van Tom duiden er op dat de prioriteiten duidelijk ergens anders liggen dan bij het spelletje. Willie wil nog wel wat zeggen, maar er komt niets meer uit dan Jan Leegsstraaten-taal; dus praten zonder klinkers.

Uitslag:
1. Wally 12; 2 Hakkie 13; 3 Thom 21; 4. Nebs 22; 5 André 31; 6 Ruud 32; 7 Tom 51 en Jabla (willie) 62.


DVK nieuws5 mei     seizoen '98-'99

Het is ongekend spannend, tijdens de laatste knobbelwedstrijden. Afgelopen woensdag vond de één na laatste wedstrijd plaats. Het gaat om André en Nebs. Nebs stond nog 30 punten voor, maar aan het einde van de avond was deze voorsprong geslonken tot 5 punten. André won de avond met maar 12 punten. De wedstrijd begon flitsend. Er was namelijk een travo kapot en de lampen boven de wedstrijdtafel flikkerden constant. De wedstrijdsecretaris, Leo, werd zodanig afgeleid, dat kaarslicht de oplossing was. De wedstrijd begon slecht voor Rob P. Hij verscheen namelijk niet in het vereiste clubtenue en dat koste hem 25 strafpunten. Ook had hij zijn knobbelpinnen niet bij zich. Dat hij de jas van zijn vader aan had maakte het allemaal nog een stukje erger. Uitbater Tom R. maakte nog de overbodige opmerking, dat hij wel een wit overhemd had dat iedereen past. Ook Rudy S. had een ongelukkige avond. Hij speelde maar liefst 4x de finale. Hij verzamelde totaal 45 punten. Misschien werd hij, net zoals sommige andere spelers, afgeleidt door een enorme stoot aan de tap.

De laatste ronde was heel spannend. Haalt André Nebs nog in of niet. André wint wel de avond maar blijft 5 steken achter Nebs. De winnaar wordt 12 mei bekend. De 2 kemphanen bestoken elkaar na de wedstrijd met woorden. André adviseert Nebs komende week maar flink te oefenen. Nebs wil graag de underdog zijn, en zegt dat wij hem kampioen maken, terwijl dat nog beslist moet worden. Maar ja Nebs, als je sinds 25 november al bovenaan staat, lijkt het natuurlijk nergens op, als je op de laatste speelavond tweede wordt. Als beide heren gelijk eindigen, volgt er een beslissingswedstrijd op neutraal terrein. Woensdagavond 12 mei wordt dus een hele spannende avond. Als het goed is, komt ieder lid die avond spelen en met veel knobbellaars aan tafel kan er van alles gebeuren. Bent u nieuwsgierig geworden, kom gerust kijken in Bar de Lange Gang. De wedstrijd begint om 20.30 uur.


Nebs knobbelkampioen 1989-199912 mei     seizoen '98-'99

Afgelopen woensdag vond de laatste knobbelwedstrijd plaats van het seizoen. Het beloofde een spannende avond te worden, want Nebs staat maar 5 punten voor op André. Lichamelijk begon Nebs met een achterstand. Hij was niet in orde, maar kwam toch strijden om de hoogste eer. Naar mate de avond vorderde en de alcohol vloeide en de spanning steeg, zag je dat Nebs steeds beter in zijn vel zat.

De eerste ronde verliep gelijk al spannend. Nebs gaf het toen al bijna op. André was er al heel snel uit en daar werd Nebs heel zenuwachtig van. Dat ontkende hij natuurlijk in alle toonaarden, maar zijn biertje was wel heel snel op. Ondertussen zit er ook al klapvee en kuspubliek aan de tap. Normaal gesproken is er niet zoveel publiek, dus wij waren heel blij dat ze er waren. De ambiance werd er een stuk beter van. Nicole R. (bijna B.) was helemaal onder de indruk toen zij binnenkwam. “Oohh, wat lijkt dat mooi”, zegt ze, als ze 13 knobbellende heren aan een lange tafel ziet zitten. De eerste ronde was Wim boterletter. Ruud won hem, maar dat mag natuurlijk wel een keer. De tap zit ondertussen lekker vol, met wat anders dan dat er de vorige keer aan de tap zat. En een ‘gereer’ aan de tap. Het leken wel 6 knobbelkippen met een joekel van een haan achter de tap.

De tweede ronde verliep redelijk snel. Met 13 heren duurt het normaal veel langer, maar door de spanning vlogen de getallen over tafel. Waren bij André de glazen snel leeg, je zag dat Nebs er deze ronde moeite mee had. Marcel R. won deze ronde en Hakkie, ook wel Ewald genoemd, was boterletter. De derde ronde werd gewonnen door André. Hij staat op dat moment 4 punten voor op Nebs. Het trio WEW probeert deze avond van de laatste plaats te komen. Hakkie en Wilko spelen voor de lol mee, Wim moet voor de competitie spelen. En het zit hem vanavond niet mee. De derde ronde is Hakkie er snel uit en even later Wilko. Wim speelt de finale tegen Thom K. Thom is boterletter, maar Wim krijgt er ook een hoop punten bij. Dat leverde weer een aardige discussie op tussen de spelers WEW. Wilko kreeg te horen, dat erbij hem eerder een pinnetje valt, dan een kwartje. Dat kan kloppen, maar hij speelde niet 3x de finale en was niet 2x boterletter op één speelavond. En kijk nog een keer naar de uitslag heren. Ik ben benieuwd of het trio WEW de volgend competitie weer aan de start verschijnt(ik denk van wel. red.).

In de pauze wordt de maquette getoond, van de te bouwen bloemencorsowagen. Thom Kramer heeft er iets moois van gemaakt. Als de wagen net zo wordt als de maquette, dan ben ik benieuwd wie er tweede wordt. Het wordt nog een hele klus om dit onderwerp te realiseren, dus laten we hopen dat de wagenbouwers niet alleen maar komen kijken. Na de hapjes in de pauze viel er even een stilte. De meeste leden moesten even uitbuiken. Daarna werden de straten verdeeld voor de collecte van het Anjerfonds, dat de Knobbelclub, samen met DITO en Excelsior, deze week loopt.

Aan het begin van de vierde ronde leeft Nebs weer. Hij gaat er als tweede uit. André doet het heel slecht en speelt zelfs de finale. De vijfde en laatste ronde van het knobbelseizoen moet uiteindelijk de doorslag geven. Het ondertussen massaal opgekomen publiek ging er recht voor zitten. De aanwezige dames van sommige spelers, staakten hun gesprek om hun wederhelften aan te moedigen. André gaf nog snel even een rondje bier. Dat leidde zelfs tot vals spelen bij enkele heren. Zij seinden met borrelnootjes, hoeveel pinnetjes zij in de handen hadden. Maar ja, borrelnootjes liggen nooit lang op tafel, dus het vals spelen had geen invloed op het spel. En plotseling is Nebs eruit en dus kampioen. De knobbeltune werd gelijk opgezet en het zoenvolk stond gelijk in de rij om Nebs te feliciteren. Nebs had nog meer geluk. De felicitatiedienst kwam binnen, o.l.v. Fons Monasso. Ongeveer 12 dames hadden de prachtige bierroute gelopen en wilde Nebs ook nog wel even feliciteren. Nebs avond kon niet meer kapot, toen met algemene stem werd aangenomen om Nebs op te geven voor sportman van het jaar van Groenlo.

Uitslag Kramer en Molenveld knobbelcompetitie:
Bennie 423(18) en kampioen, André 440(30), Marcel/Rob 478(28), Leon 502(34), Ruud/Tom 507(24), Thom/René 519(41), Jabla 572(48), steunende leden(Roel) 575(33), WEW(Wim) 613(53) Niet voor de punten: Hakkie 46, Willie Z. 34, Marcel W. 35, Wilko 33.


zwarte gat

DVK nieuws13 oktober     seizoen '99-'00

Het knobbelseizoen is 13 oktober j.l. weer begonnen. Het was weer een ouderwets gezellige avond. Er werd door 9 leden geknobbeld. Roel is weer spelend lid geworden, wat wil zeggen dat hij elke knobbelavond voor zich zelf speelt. De steunende leden hebben dus een lid minder en spelen nu met 3 man verder. Jan is helaas gestopt met knobbelen. Voor de rest zijn de duo’s en trio’s en de andere spelende leden ongewijzigd gebleven. Dat Roel deze avond moest wennen aan zijn nieuwe status, bleek wel uit het feit, dat hij maar liefst 5x de finale speelde. Dat klinkt goed, maar dat is het niet. Je verzamelt dan een heleboel punten en dat is nu net niet de bedoeling. Ruud (je weet wel, die bij Hubers in de etalage) kan hier ook over meepraten. Hij won de finale 3x en was dus 3x boterletter.

Tom speelde voor de steunende leden. Voor de pauze deed hij niet erg zijn best. Hij verzamelde maar liefst 34 punten. Toen hij hierop gewezen werd, maakte hij de laatste 2 ronden duidelijk dat men hem niet moet onderschatten. Hij snoerde iedereen de mond, door maar 3 punten te verzamelen. De 5e en tevens laatste ronde leverde Roel, Ruud en Leon een hele boel punten op. Van Roel en Ruud waren we dat deze avond wel gewend. Leon liet zich helaas meeslepen door het enthousiasme van deze 2 heren. Met zijn drieën konden ze het juiste aantal knobbelpinnen niet raden. Leon was uiteindelijk boterletter. Na de nodige hapjes, bokjes en andere versnaperingen, konden de meeste leden weer terug kijken op een gezellige en geslaagde avond.

Uitslag: André 14 pt., WEW 15 pt., Marcel/Rob 18 pt., Bennie 24 pt., Thom/René 26 pt., Leon 34 pt., Steunende leden 37 pt., Ruud/Tom 49 pt., Roel 54 pt.


DVK nieuws8 december     seizoen '99-'00

Afgelopen woensdag, 8 december, was er weer een gezellige knobbelavond. De opkomst was erg groot. Er waren namelijk 11 spelers. Dus er konden vanavond genoeg punten verzamelt worden. En dat is ook gebeurt. Niet alleen tijdens het spelletje, maar ook al daarvoor. Het is namelijk december en dan schrijven de regelementen voor dat de gesponsorde kerststropdas gedragen moet worden. En wat zien we gebeuren ?! Het aanwezige bestuur heeft een gewone stropdas om. Slecht voorbeeld, doet volgen, dus waren er nog 4 leden met de verkeerde stropdas om. In totaal leverde dat 6 leden 25 strafpunten op. De rest van de avond verliep in de kerstgedachte. Wie haalt de kerst wel en wie niet?

Roel gaat ineens heel goed zijn best doen en zegt koef, terwijl er nog 5 spelers zijn. En hij wint dat rondje ook nog!! Nebs toont de nieuwe knobbellook van komend voorjaar. Veel haar, krullen en zwarte verf. Duo’s zoeken steun bij elkaar. Rob en Marcel voelen zich genaaid door de DVK. De afgelopen 2 keer waren ze er niet en dus kregen ze het maximale aantal punten van die avonden. Deze avond nam Rob sportief revanche door maar 17 punten te halen en samen met Nebs deze avond te winnen. Van Marcel telden de punten gelukkig niet mee. Hij haalde er maar liefst 42 en eindigde onderaan deze avond. Op het laatst werden de strafpunten erbij opgeteld en dat had als resultaat: An en eindigde onderaan deze avond.

Op het laatst werden de strafpunten erbij opgeteld en dat had als resultaat:
André 61/182, Nebs 42/144, leon 50/150, Marcel/Rob 17/156, Roel 55/201, Ruud/Tom 31/179, Steunende 59/170, Thom/René 31/135, WEW 63/137. Voor de lol Willie 34 en Marcel 42 punten


Knobbelnieuws 1998 Naar boven Knobbelnieuws 2000
Copyright © 2011 DVK™ - Disclaimer -  Met dank aan Thom Kramer en André Gelinck