dvklogo


Achtergrond idee:

Tijdens de eerste vergadering bij Leon komt Marcel Walterbos met een tas vol poppen aandragen met de mededeling daar moet toch wat van te maken zijn?

Tijdens de uitwerking van het idee besluit Thom om te kiezen voor de figuren uit de strip Winnie de Poeh i.v.m. de uiterst geschikte kleursamenstelling.

Niet veel later besluit ook de Mc.Donalds deze figuren in een reclamecampagne te gebruiken hetgeen voor de dames van enkele DVK-leden aanleiding is deze hamburgerketen nog vaker te bezoeken om de nodige poppetjes te bemachtigen. De titel is ontstaan na aanleiding van een uitspraak van één der deelnemers, Ruud, aan het televisieprogramma Big Brother.Idee van:
Marcel Walterbos


Ontwerp van:

Thom Kramer
met behulp van de verkregen figuren van de Mc-Donalds en een maquette.Bouwlokatie:

In een tent van de Familie Arink op de kwekerij achter Tuincentrum Kramer & Molenveld.Plaklocatie:

In de overdekte laadhal van Oldenhuis BV te Groenlo.Aantal bloemen circa:
? stuks


Behaalde plaats:
8


Publieksprijs:
-


Deelname:
? wagens


Extra:
maquette wagen
Effe lekker knuffele...

Omdat vele groepen ons reeds voorgingen en door de jury werd aangegeven dat passende figuranten bij een corsowagen extra punten zouden kunnen opleveren werd ook door de A.D.G.G.G.M.G. besloten t-shirts te bedrukken en deze te dragen tijdens de corso en de kermis van 2000.

De door Wilko vervaardigde shirts bleken alleen niet vochtbestendig hetgeen betekende dat deze shirts meer waarde als collectors-item dan als t-shirt hadden.

Corso 1999 Naar boven Corso 2001
Copyright © 2011 DVK™ - Disclaimer -  Met dank aan Thom Kramer en André Gelinck