dvklogo

Spannende laatste knobbelavond.31 mei     seizoen '99-'00

Woensdag 31 mei vond de laatste knobbelavond plaats van het seizoen. Tenminste, dat dacht men. Aan het begin van de wedstrijd stond het trio WEW 9 punten voor op nummer 2 Thom en René. Normaal gesproken een gelopen wedstrijd, maar de spanning was om te snijden. Er werd veel vals aangeraden, met name door Wilko, die niet eens voor zijn eigen trio speelde die avond.

Wim speelde voor WEW en kon de kroon op het werk zetten van 18 wedstrijden knobbelen. Het werd Wim niet makkelijk gemaakt. Somminge spelers raadden zo gek aan, dat je er geen touw aan kon vastknopen. De notulist Leon werd zo af en toe helemaal gek. Na 3 rondjes knobbelen kwam men er achter dat er nu 4 gegadigden waren voor de eerste plek. Leon en Nebs waren ook heel dichtbij gekomen. 

De laatste 2 rondjes van het seizoen moesten de doorslag geven. Leon zou eigenkijk al kampioen zijn geweest, maar zijn vervanger de vorige keer, Tom, speelde toen zo slecht dat Leon nu alle zeilen moest bijzetten. Het reslutaat van een spannende avond knobbelen was dat Leon en het trio WEW op de eerste plaats eindigde. Er mag maar één winnaar zijn en het wedstrijdreglement schrijft dan voor, dat er nog een wedstrijd gespeeld moet worden op neutraal terrein. 

Beslissingswedstrijd op 'Den Elshof'4 juni     seizoen '99-'00

Deze wedstrijd vond afgelopen zondag plaats in de bestuurskamer van de SV Grol op het Sportpark 'Den Elshof'. Iedereen moest mee spelen maar de wedstrijd ging tussen Leon en WEW. Het bluffen en pochen was niet van de lucht. Volgens Rob is er nog nooit zoveel bier gedronken in de bestuurskamer als deze middag, gezien het aantal halve liters op tafel. De spanning was heel hoog opgelopen, net zoals de temperatuur. Zelfs Nebs had het warm, terwijl hij normaal een koele kikker is. 

Na drie rondjes spelen stond Leon met 7 punten verschil aan kop. Wilko was ondertussen al twee keer boterletter geweest en had alle hoop op een kampioenschap al laten varen. Het aanraden van de punten ging al net zo verrassend als de vorige keer, je kon er geen touw aan vastknopen. Het laatste rondje stond Leon op 22 punten enWilko op 29 punten. Wilko ging er als derde uit en had dus in totaal 31 punten. Leon moest er nu zo snel mogelijk uit, maar dat lukte niet. Het aantal pinnetjes werd zelfs een aantal keren niet geraden. Uiteindelijk raadde Leon het goed en kreeg 10 strafpunten erbij en eindigde op 32 punten. 

Men dacht eerst weer aan een gelijkspel. Mocht dat zo zijn dan zouden we penalty's gaan schieten, maar dit leek ons niet zo;n goed idee gezien de kans op blessures. Na enige verwaring bracht Thom, de notulist, de verlossende uitslag. WEW is kampioen van de Kramer en Molenveld knobbelcompetitie 2000. 

Uit handen van de hoofdsponsor Thom Kramer, van tuiniersbedrijf Kramer & Molenveld, mochten de winnaars een mooie dasspeld en een dinerbon van Bar de 'Lange Gang' in ontvangst nemen.

Een prachtig knobbelseizoen is weer afgelopen. Nu kunnen we het gat waar we invallen weer opvullen met het bouwen van de corsowagen.

zwarte gat

Nieuw seizoen van start18 oktober     seizoen '00-'01

Het knobbelseizoen is weer begonnen. Zijn we vorige week begonnen met een interessante vergadering, afgelopen woensdag(18-10) vond de eerste wedstrijd plaats. Zoals altijd spelen we weer in de Hut van ome Tom(Bar de Lange Gang). De opkomst was gelijk goed. Er waren 10 spelers, waaronder Ben M., een nieuw lid. Hij mocht even ruiken aan het edele knobbelspel en liet direct al merken dat hij een niet te onderschatte speler is. Hij deed niet mee voor de competitie, maar eindigde die avond wel op de derde plaats. Ook nieuw dit seizoen is, dat we met een bekercompetitie starten. Er zijn hiervoor 4 datums geprikt, allemaal om het nog aantrekkelijker te maken. De eerste wedstrijd was het voor iedereen nog weer even wennen. Met op de achtergrond extern geruis uit de brouwzaal, waren er die avond weer de nodige verrassingen. Marcel W. kwam er achter dat zijn geluksgetal 13 is, Roel zijn pinnetje(s) nu wel in de hand heeft en dat Rudy makkelijk op één avond bijna 40 punten kan verzamelen en ook nog twee keer de finale speelt. Op een gegeven moment kwam er ook een gast binnen die vroeg: “Woar is d’n dikken?” Staat er gelijk 6 man aan onze tafel op. Wisten wij veel dat hij de uitbater bedoelde. Al met al dus weer een prachtige avond.

Uitslag 18 oktober:
Marcel W. 15 pt., Marcel R. 20 pt., (Ben M. 23 pt), Wilko 28 pt., Leon 32 pt., André 35 pt., Thom K. 36 pt., Nebs 37 pt., Rudy 39 pt., Roel 49 pt.


Bekerwedstrijd15 november     seizoen '00-'01

Afgelopen woensdag vond alweer de derde speelronde plaats van de Kramer en Molenveld knobbelcompetitie. De opkomst was ongekend hoog. Er waren maar liefst 13 spelers. De Hut van ome Tom moest ook zodanig verbouwd worden dat iedereen aan tafel kon zitten. De opkomst was zo hoog, omdat het de eerste bekerwedstrijd was. Deze is persoonlijk en daarnaast tellen de punten ook mee voor de gewone competitie. Voor Udo was het wel een heel bijzondere avond. Hij speelde voor de eerste keer het edele knobbelspelletje. Het zweet stond bij hem de hele avond op zijn voorhoofd en na 3 rondjes had hij de smaak goed te pakken. Het 4e rondje raadde hij al in 2 keer. Roel deed iedereen verbazen. Normaal gaat hij voor de meeste punten, maar deze avond was hij goed op dreef. Na de nodige wijntjes eindigde hij op de eerste plaats met maar 15 punten. De wedstrijdleider Leon had de nodige moeite om het spel bij te houden. Met 13 man het knobbelspelletje spelen is ook niet niks. Gelukkig moesten de punten niet opnieuw geteld worden en was iedereen het eens met de uitslag. Hakkie wil deze wedstrijd snel vergeten. Hij behaalde maar liefst 63 punten. Voor de competitie kan dat wel eens fataal zijn. Hakkie was maar liefst 3 keer boterletter. Hij zit er dan ook vaak lang in. Dit ontlokte Marcel R. de opmerking dat Hakkie niets voor niets 4 kinderen heeft.

Na wat geouwehoer over een kuiltje in iemands buik is de uitslag van deze avond als volgt:
André 97/32, Nebs 105/47, Leon 102/37, Rob 99/36, Roel 79/15, Tom 95/23, Udo 73/45, Thom 97/40, Hakkie 124/63. Het eerste getal staat voor de competitie en het tweede voor de beker. De volgende heren speelden alleen voor de beker: Ben 48, Ruud 31, Marcel R. 27, Wilko 29.


Knobbelnieuws13 december     seizoen '00-'01

In de Kramer en Molenveld Knobbelcompetitie is het ongekend spannend. De spelers liggen qua punten redelijk dicht bij elkaar. Afgelopen woensdag waren er weer 11 spelers aanwezig, allemaal met de verplichte kerststropdas om. Behalve Tom R., een kerstboom kun je ook teveel optuigen. De grote opkomst kan belangrijk zijn voor het puntenaantal dat je erbij krijgt. Tom R. begon deze avond ijzersterk. Hij was er opgebrand om vanavond te winnen of in ieder geval in te lopen. Na 4 speelronden had hij nog maar 7 punten en dat is heel goed, helemaal voor Tom.

De laatste ronde kon hij de spanning niet meer aan. Ondanks de nodige alcoholische versnaperingen moest hij deze ronde bijna helemaal meespelen. Met 17 punten in de laatste ronde werd hij toch nog tweede vanavond. Ben M. werd eerste met 23 punten. Helaas tellen deze punten niet mee voor de competitie. Ben, en ook zijn broertje Wim, deden vanavond mee voor spek en bonen. Leuk om het puntentotaal op te krikken, maar niet interessant voor de competitie. In de loop van de avond werd ook het wedstrijdreglement aangepast. Aangezien de gemiddelde leeftijd van de spelers richting de 40 jaar gaat, mag je nu gaan toiletteren tijdens het spel, zonder eerst toestemming te vragen aan de voorzitter.

Voor Tonny was dat een hele verademing, want na terugkomst vroeg hij om een pleeborstel, er was iets fout gegaan. Balans van vanavond: Roel blijft de nummer 1(dankzij Willy, die voor hem speelde), Tom klimt van de vierde naar de tweede plaats en Leon klimt van de zesde naar de derde plaats.

Na weer een prachtige avond die eindigde in de kleine uurtjes is de stand als volgt:
Roel(Willy) 34/129, Tom/Ruud 24/142, Leon 30/150, Steunende(Tonny) 38/150, Rob/Marcel 39/158, André 52/167, Nebs 46/181, René/Thom 54/188, WEW 47/199. Ben 23 en Wim 40.
(Eerste getal totaal aantal punten van afgelopen woensdag)


Knobbelnieuws 1999 Naar boven Knobbelnieuws 2001
Copyright © 2011 DVK™ - Disclaimer -  Met dank aan Thom Kramer en André Gelinck