dvklogo

DVK-nieuws7 februari     seizoen '00-'01

Alle ingrediënten waren afgelopen woensdagavond weer aanwezig om een prachtige knobbelavond te hebben. Er waren 10 spelers aanwezig en op de achtergrond was het Knunnekes Dweilorkest aan het oefenen voor een paar carnavaleske dagen eind februari. De knobbelcompetitie is spannend. De meeste spelers liggen dicht bij elkaar. Al een paar weken ligt Leon op kop, kort daarop gevolgd door Roel. Het duo Ruud en Tom volgt daarna en Nebs doet zijn best om de koplopers bij te houden.

Het dopingschandaal van enkele weken geleden heeft hij maar net overleefd. Hij drinkt nu weer gewoon bier. Vanavond ging Nebs weer voor de winst, maar hij had niet gerekend op Roel. Hij speelt deze competitie ijzersterk. Vorig jaar stond hij zo’n beetje het hele jaar onderaan, dit jaar gaat hij voor de eerste plaats. Daarvoor moet hij eerst Leon inhalen. Roel won de avond wel, maar in de competitie loopt hij nog steeds achter Leon aan, al is het verschil te verwaarlozen. René, van het duo René en Thom (ja, onze sponsoren) zat het vanavond niet mee. Hij was maar liefst 2x boterletter en eindigde als laatste. Ook nam hij de laatste plaats over in de competitie van het duo Rob en Marcel.

De speelavond duurde lang. Logisch, als je nagaat hoe lang sommige spelers erover doen om een getal te noemen. Dat vergt soms zo’n concentratie en inspanning, dan is het net een topsport. Nog een mededeling voor de spelers en supporters.

De speeldag 7 maart komt te vervallen, wegens renovatie van ons clubgebouw. Er vindt een grote schoonmaak plaats en het aantal zit- en staanplaatsen wordt uitgebreid. Deze speeldag wordt verschoven naar zondag 11 maart, aanvang 17.00 uur.


DVK-nieuws11 maart     seizoen '00-'01

Het huidige vlaggeschip van de DVK, de “gebroeders Meuleman”, heeft tijdens de laatste knobbelavond op 11 maart jl. behoorlijk averij opgelopen. Wim speelde welliswaar ontzettend sterk maar broer Ben vergaarde alle strafpunten die hij maar kon krijgen. Wim is er dan ook van overtuigd dat er dus in elke familie wel een rotte appel zit. 

Het gemiddeld aantal behaalde (straf)punten lag deze avond vrijwel gelijk aan het aantal hapjes die de leden voorgeschoteld kregen, waardoor de avond vrijwel in stilte verliep. Had één van de negen aanwezige leden toch nog een moment de mond leeg, waren die verhalen veelal van een niveau dat de overige gasten vaak al hadden gegeten en gedronken voordat er ook nog maar iets op tafel stond. 

Roel moest verstek laten gaan en werd daarom vervangen door Marcel W. die matig speelde. Leon kon hierdoor voorlopig zijn koppositie versterken en Roel wordt momenteel op de hielen gezeten door Bennie. Het trio Wim/Ewald/Wilko en het duo Ruud/Tom delen na deze speelronde de vierde plaats. 

De volgende wedstrijd, tevens een bekerronde voor persoonlijke titel, vindt plaats op 21 maart aanstaande.


Roel kampioen én de beker23 mei     seizoen '00-'01

Afgelopen woensdag werd de laatste knobbelwedstrijd gespeeld. Er waren maar liefst 13 spelers. Deze avond ging het om het kampioenschap en om de beker. Voor het kampioenschap hadden Roel en Leon de beste papieren. Roel had 441 punten en Leon 446 punten. Maar met zo’n hoge opkomst kan er van alles gebeuren. Dus niets was er nog zeker. Voor de beker waren er meer gegadigden. Roel stond er het beste voor, maar Nebs, Leon, Ruud en Wilko hadden ook goede kansen. Er was deze avond opvallend veel jong publiek. Helaas snapten de zij het spelletje niet, maar dat mocht de pret niet drukken. Deze drukte voerde de spanning extra op. Vaak werd er een ondeugende blik richting tap geworpen. Dat resulteerde bij menig speler in nog meer zweetdruppeltjes.

De spelleider zat met zijn rug naar het publiek en ondanks dat kon hij zijn hoofd er maar net bijhouden. Het wedstrijdbeeld leek op de voorgaande speelavonden. Roel begon heel sterk. Tot de pauze had hij nog maar 7 punten. Thom kon hem nog volgen. Leon had zijn achterstand vergroot tot 16 punten. Ondanks dat kon er nog van alles gebeuren. In de 4e ronde sloeg Leon toe met 1 punt. Roel moest toen even slikken, maar bood weerstand door 5 punten te behalen. In de laatste ronde begon Hakkie heel sterk. De hele avond waren ze aan de ene kant van de tafel bezig met kansberekening. Deze spelers waren niet aan het raadden hoeveel pinnetjes er in het spel zaten, maar hoeveel men er in handen had aan de andere kant van de tafel. Toen ze in de gaten hadden dat dat fout was, ging de laatste ronde voor hen uitstekend.

Eerst Hakkie eruit, daarna Thom, Ben, Wim en Rudy. Helaas was het al te laat. Roel sloeg toe met maar 7 punten en kon zich kampioen noemen van de Kramer en Molenveld Knobbelcompetitie 2001. Het aanwezige publiek wilde direct feliciteren, maar eerst moest de wedstrijd uitgespeeld worden. Thom werd winnaar van deze avond met maar 12 punten.

Na de wedstrijd kon de spelleider beginnen met het uitrekenen van de bekerwinnaar. Dit bleek ook Roel te zijn. Roel mocht uithanden van speler en competitiesponsor, Thom K., zijn kampioenspeld en een andere attentie ontvangen en voor de eerste keer in het bestaan van de knobbelclub, mocht Roel ook de ‘onmundig’ groter beker, de DVK-cup, aannemen van Rob P. Beide heren alsnog bedankt voor het beschikbaar stellen van de prijzen.

Na de dopingcontrole en het wakker maken van Udo, gaf Roel nog een lange en emotionele speech. Daarna kon het feest beginnen tot in de kleine uurtjes. Het volgende seizoen begint in september.

De tijd daartussen vullen we dit jaar niet met het bouwen van een corsowagen, maar met knobbelclinics en veelvuldig terrasbezoek.


zwart gat 

DVK-nieuws19 september     seizoen '01-'02

Woensdag 19 September werd de eerste knobbelwedstrijd in de Kramer en Molenveld knobbelcompetitie gespeeld. De heren verschenen allen in een gloednieuw tenue met logo van onze club op overhemd en stropdas. De logo’s werden gesponsord door de firma Kramer en Molenveld. Nieuw aan onze outfit zijn bretels, deze zijn aangeboden door bar de Lange Gang. 

Marcel R speelde voor het duo Ruud/Tom, Willy speelde voor de steunendeleden en Wim verving Wilko, laatst genoemde is nog steeds druk met het verbouwen van zijn woning aan de Deken Hooymansingel. Dat dit alles zeer grondig en degelijk moet gebeuren blijkt wel aan de renovatie die nodig was aan zijn oude woning aan de Houtwal om deze weer enigszins bewoonbaar te maken. Wat zich hier allemaal heeft afgespeeld daar zal ik u niet mee lastig vallen, maar als muren konden praten…… 

De eerste ronde werd gewonnen door ons oudste lid, te weten Willy. Ben had minder geluk en kreeg de meeste strafpunten, maar revancheerde zich onmiddellijk door de tweede ronde op zijn naam te schrijven, deze ronde kreeg Marcel de meeste strafpunten. De derde ronde was voor Rob en Ben had wederom het minste geluk. Na de reglementair vastgestelde 3 ons hapjes per persoon en nadat Roel de toko van zijn werkgever had afgesloten werd met de vierde ronde begonnen.

Welk geestverruimend middel Roel tijdens zijn korte afwezigheid tot zich genomen heeft is ons niet bekend, maar het leidde tot winst in de vierde rond. Marcel was voor de tweede maal deze avond de botterletter. Na twee maal de botterletter te zijn geweest won Marcel de vijfde ronde en was Nebs de minst gelukkige. Nebs kon duidelijk nog niet wennen aan de bretels, dit bleek uit het voor hem uitzonderlijk hoge aantal strafpunten.


Steunendeleden lopen verder uit3 oktober     seizoen '01-'02

Afgelopen Woensdag werd de tweede ronde in de Kramer en Molenveld knobbelcompetitie gespeeld. Ben was gecontracteerd als vervanger voor het duo Marcel/Rob, Wim speelde voor WEW en Udo voor de steunendeleden. Nadat ons oudste lid Willy, Udo een pep talk (lees preek) had gegeven over hoe hij toch net zo weinig strafpunten kon halen als hij de vorige keer, kon het dan toch echt beginnen De eerste ronde werd gewonnen door Wim en was zijn broer Ben laatste. 

De tweede ronde ging wederom weer naar Wim , deze waande zich al bijna kampioen maar een knobbelseizoen duurt 18 avonden. Roel verloor deze ronde. De derde ronde was Udo de beste en was Roel wederom boterletter. Tijdens de pauze werden de laatste Grolse nieuwtjes uit gewisseld en de nodige hapjes en drankjes genuttigd. De vierde ronde wordt gewonnen door Nebs die de vorige keer de nodige strafpunten heeft gehaald,Andre zit met Wim in de finale en verliest deze. Roel weet de vijfde ronde te winnen en deze keer is Rene de gene die de meeste strafpunten krijgt. 

Als de punten worden opgeteld blijkt dat de pep talk van Willy zijn uitwerking heeft gehad, Udo heeft hetzelfde aantal punten als Willy de vorige keer namelijk 16. De steunende leden staan al 13 punten los van de nummer 2 Roel, Ik denk dat een aantal van de steunende leden al kampioensaspiraties krijgen, misschien hebben deze lieden Lichtenvoords bloed, want deze lopen ook na 4 wedstrijden gespeelt te hebben te schreeuwen dat ze ál’vijf punten los staan. Was dit vorig jaar ook al niet zo en wie moest er toen een beslissing wedstrijd spelen om het kampioenschap? Juist Longa niet.


Knobbelnieuws17 oktober     seizoen '01-'02

Afgelopen woensdag vond de derde speelronde plaats van de Kramer en Molenveldknobbelcompetitie. De steunende leden zijn de competitie goed gestart. Zij hadden nog maar 32 punten en daar moest vanavond wat aan gedaan worden. Helaas speelde Ben voor de steunende leden. Hij is zeer goed op dreef en liet dat vanavond ook weer zien. Ben won de avond met maar 17 punten en dat betekent dat de steunende leden nog vaster aan kop staan. Maar de competitie duurt nog lang. Hakkie speelde voor Roel. Roel staat op en verdienstelijke tweede plaats en Hakkie moest dat dus waarmaken. 

Helaas, hij behaalde maar liefst 35 punten. Roel staat nog wel tweede, maar het gat met de nummer 1 is zeer groot en met de nummer 3, Leon, maar 1 punt. De avond verliep verder zeer rommelig. We begonnen al een half uur later en Tom deed voor de afwisseling ook een keer mee. Dat hebben we geweten. Zijn logica kent geen grenzen. Er zijn een aantal leden die al heel lang knobbelen, maar zelfs zij snappen er niets van. Een voorbeeld. Er spelen 8 spelers. Dat betekent dat er maximaal 24 pinnetjes in het spel kunnen zijn. Tom moet aanraden en denkt dan hardop. “ 24 gedeeld door 2 is 12, plus 4 is 16, afgerond is dat 20, ik heb er zelf 1 in de hand, 2 staan er buitenspel, dan is het juiste aantal 8 ”. 

Snapt u er iets van? Misschien dat hij last had van zijn string, want die blijkt hij ook te dragen. Verder bleken er deze avond 2 talenten voor een buut aanwezig te zijn. Deze 2 zwagers hebben een zuidelijk accent en hun onderwerpen halen ze uit de familiekronieken. De lachspieren moesten overuren gemaakt. Een tip dus voor de feestcommissie van de Knunnekes. Het knobbelen duurde tot 23.45 uur, wat zeer laat is. 

Na 3 keer knobbelen is de stand als volgt: Steunende 49/17, Roel 80/35, Leon 81/25, WEW 85/31, Thom/René 87/30, Ruud/Tom 91/31, Nebs 102/31, André 104/34, Marcel/Rob 110/54. Mocht uw nieuwsgierigheid gewekt zijn, kom dan gerust eens kijken. De volgende knobbelavond is op 31 oktober. Er wordt dan ook gespeeld voor de beker.


DVK-nieuws14 november     seizoen '01-'02

Woensdagavond 14 November werd er weer geknobbeld in de Kramer en Molenveld knobbbelcompetitie. Het wachten was op Tonnie die enkele minuten te laat was door een lekke band van zijn Gazelle uit 1853. Daarna waren er felicitaties voor hem omdat er wederom gezinsuitbreiding komt bij de familie Nijhuis, en laat het ditmaal niet gaan om een pony. 

Marcel W speelde voor Andre, Ruud voor het duo Tom/Ruud, Tonnie voor de steunendeleden Marcel R voor het duo Marcel/ Rob, Thom voor het duo Thom/Rene en Wim voor WEW. De eerste ronde werd gewonnen door Nebs en was Ben de minst gelukkige. De tweede ronde was Marcel W de beste en Marcel R de botterletter. De derde ronde was voor Tonnie die volgens eigen zeggen het beste speelt onder grote druk en met een sigaar aan Marcel R was wederom de boterletter. In de pauze werd er druk gespeculeerd wie er prins en adjudant worden zou,en wie dit vooral maar niet worden moest. 

De vierde ronde werd gewonnen door de nooit te begroten Roel, Marcel W zorgde er voor dat het punten totaal van Andre behoorlijk werd opgevijzeld. De vijfde ronde was voor Ruud en was Roel degene met de meeste strafpunten.


DVK-nieuws28 november     seizoen '01-'02

Woensdagavond 28 November werd er weer gestreden in de Kramer en Molenveld knobbelcompetitie. Het werd een knobbelavond die in het teken stond van snel spelen, er moest namelijk door een aantal mensen de volgende morgen vroeg worden opgestaan omdat er weer bier in de fles moet komen, niet alleen voor hen zelf, maar ook voor andere mensen op deze wereld een goede reden om dan maar snel van start te gaan. Ben speelde voor het duo Marcel/Rob, Ruud speelde voor het duo Ruud/Tom, Willy speelde voor de steunende leden, Rene voor het duo Thom en Rene en Ewald speelde voor WEW. De eerste ronde werd gewonnen door Nebs en was Ben de minst gelukkige. De tweede ronde werd gewonnen door Rene en was Andre de boterletter. De derde ronde was voor Roel en werd verloren door Ruud Na de pauze was Nebs wederom de beste en had Rene het minste knobbelgeluk. De vijfde ronde werd gewonnen door Leon die met een totaal van slechts 4 strafpunten gigantisch in liep op de steunendeleden, de vijfde ronde werd verloren door Ben. De volgende competitieronde wordt 12 December as gespeeld, Misschien is een ieders bier voorraad dan weer aangevuld, zodat we in een rustiger tempo het edele knobbelspel kunnen spelen.


DVK-nieuws12 december     seizoen '01-'02

Op woensdag 12 december jongstleden vond al weer de 7e wedstrijd plaats van de knobbelcompetitie seizoen 2001-2002. Omdat december weer op de kalender is verschenen en kerst nadert werden de spelers geacht hun tenue aan te passen aan deze feestelijke maand. 

Voor een drietal heren bleek dit echter toch nog teveel gevraagd. Zij waren wellicht nog te gehecht aan de stropdas behorende bij het nieuwe tenue dat hen werd aangeboden aan het begin van dit seizoen. Hoe dan ook, zij ontvingen reeds 25 strafpunten voordat de wedstrijd begon. Een tweede tegenvaller was het uitvallen van onze, door griep gevelde, wedstrijdcoördinator Leon. 

Vrijwel de gehele familie Meuleman was nodig om dit gat aan de speeltafel te dichten. Wim nam de zware taak van coördinator annex strafpuntennotulist op zich en broer Ben deed zijn uiterste best om de gunstige positie van Leon op de ranglijst voor hem te handhaven. Dit laatste pakte echter anders uit. Waarschijnlijk hadden de twee beter van taak kunnen ruilen want naast Ruud speelde ook Wim deze avond de sterren van de hemel en bracht daarmee zijn groep WEW, ten koste van de steunende leden en Leon, aan de leiding. 

Rob, die deze avond voor de zekerheid beide stropdassen maar had meegebracht, speelde weliswaar niet echt sterk maar maakte dankbaar gebruik van de extra strafpunten van André en droeg zo zijn laatste positie aan hem over. 

Met de opmerking dat André, de steunende leden en Thom 25 extra strafpunten ontvingen volgt hier de uitslag: 

André 56-255, Bennie 21-187, Leon 34-181, Marcel/Rob 42-247, Roel 24-214, Ruud/Tom 7-197, Steunende 50-188, Thom/René 57-244 en WEW 17-180.


Kramer en Molenveld Knobbelcompetitie19 december     seizoen '01-'02

Woensdagavond, 19 december, vond de laatste knobbelwedstrijd plaats van 2001. Deze avond werd er ook weer gespeeld voor de beker. Er werd daarom ook een hoge opkomst verwacht, maar er waren maar 9 spelers. Niet de minsten, dus werd het een spannende avond. Wie wordt er herfstmeister en wie neemt er een voorsprong voor wat betreft de beker? De kampioenen van 2 jaar geleden, WEW, stonden bovenaan. Gevolgd door Leon op 1 punt. 

Hakkie moest de eer verdedigen van WEW. Om zich zogoed mogelijk voor te bereiden had hij die middag de nodige offers gebracht aan Bachus. Leon, hij kent Bachus alleen van horen en zeggen, had zich in alle rust voorbereidt. Het resultaat was er ook naar. Leon is herfstmeister en staat 17 punten los van WEW. Nu is het afwachten hoe hij de feestdagen doorkomt. Ik heb er het volste vertrouwen in. Voorlopig staat Leon ook bovenaan met de bekerwedstrijden. Of hij zoveel druk kan dragen???? Marcel Rooks was deze avond boterletter. Niet alleen verloor hij 2 speelronden, ook ruilde hij de laatste plaats met André. 

Hoe kan iemand nu zeggen dat knobbelen geen denksport is? Je moet de kop er goed bijhouden en dat is soms extra moeilijk als je naar het gezelschap kijkt waarin je dan vertoeft. Bemoeien je tegenspelers zich even niet met je spel, dan is het wel de uitbater die weet hoe het spelletje gespeeld moet worden. 

De stand op dit moment is Leon 193, WEW 210, steunende leden 211, Nebs 219, Ruud/Tom 228, Roel 239, Thom/René 258, André 276 en Marcel R./Rob 285. De volgende wedstrijd is op zondag 6 januari om 19.00 uur in de Hut van Ome Tom.

De Vrolijke Knobbelaars wensen u een gelukkig en sportief 2002.

Knobbelnieuws 1998 Naar boven Knobbelnieuws 2002
Copyright © 2011 DVK™ - Disclaimer -  Met dank aan Thom Kramer en André Gelinck