dvklogo

Kramer en Molenveld Knobbelcompetitie6 januari     seizoen '01-'02

Afgelopen zondag, 6 januari, vond de eerste knobbelwedstrijd van dit nieuwe jaar plaats. Een opkomst van 10 personen is uitstekend, alhoewel dat er 12 hadden kunnen zijn. Eentje bleef er aan de tap zitten en waar was jij Roel? Hakkie mocht spelen voor Roel en dat kon je merken. Hij was niet in zijn goede doen. Op een gegeven moment merkt hij op dat hij ontdekt had wat zijn favorieten waren. 

Aangezien hij Petra s’nachts weinig ziet, moet dat wel met de computer te maken hebben. Hij had ook nog een verkeerde stropdas om, ging op de verkeerde stoel zitten en had die middag nog niets gedronken. Dat kon je wel zeggen van 2 andere spelers. Gezien het eindresultaat en het nodige verbale geweld, kon je merken dat beide heren de kantine bezocht hadden en daar geen M & M’s genuttigd hadden. Wim, die voor het trio WEW speelde, deed het uitstekend. Na 3 speelronden had hij nog maar 2 punten. Na de pauze, waarin meer dan 330 gram aan hapjes werd genuttigd, ging het een stuk minder. Gelukkig mocht dat de eindoverwinning niet in de weg staan. 

Wim kreeg maar 18 punten en dat betekende dat WEW nog maar 2 punten achter Leon staat. Leon verzamelde vanavond maar liefst 33 punten. De feestdagen waren dus zwaarder dan verwacht. WEW was voltallig aanwezig. Dat ontlokte André de opmerking dat dat trio sijbelde. Zij speelden met 3 paar handen op Wilko’s buik. En nog had hij jeuk. Al met al dus weer een geslaagde avond. De volgende speeldatum is zondag 20 januari, om 19.00 uur in de Hut van Ome Tom.

De uitslag van deze avond was en de stand op dit moment is: Leon 33/226, WEW 18/228, Nebs 21/240, Steunende(Marcel W.) 40/251, Ruud/Tom 25/253, Roel(Hakkie) 30/269, Thom/René 23/281, André 24/300 en Marcel R./Rob 33/318.


Kramer en Molenveld Knobbelcompetitie20 januari     seizoen '01-'02

De knobbelavond van zondag 20 januari jongstleden was, wat men noemt, kort maar krachtig. Vrijwel alle aanwezige spelers moesten er namelijk de volgende dag al om 5.00 uur uit. De redenen daarvoor waren echter zeer verschillend. De één moest om 6.00 uur beginnen op het werk, enkele anderen daarentegen moeten steevast om 5.00 uur naar het toilet, en een enkeling mag altijd om dat tijdstip pas zijn pyama weer aantrekken. Vandaar ook dat deze laatste, bijna iedere keer dat hij aanwezig is om te knobbelen, met de mededeling komt dat hij opnieuw vader wordt. Maar goed, voor het knobbelen is nu eenmaal een goede conditie vereist en hoe men deze op peil houdt moet natuurlijk iedereen zelf weten, maar op deze wijze zal het waarschijnlijk niet lang meer duren dat er een jeugdknobbelcompetitie moet worden gestart. Willie, die al heel lang niet meer in aanmerking komt voor welke jeugdcompetitie dan ook, mocht deze wedstrijd het duo Marcel/Rob vervangen. Ondanks de levenservaring van bijna een halve eeuw wist hij hen echter niet van de laatste plaats te bevrijden, want André is inmiddels aan een inhaalrace begonnen en won deze avond met maar 17 strafpunten. Hakkie, daarentegen, denkt waarschijnlijk nog steeds dat het de bedoeling is om zo veel mogelijk punten te halen en Leon, nog steeds leider in het klassement, voelt niet alleen maar ruikt inmiddels ook de adem in de nek van de steunende leden.


DVK-Nieuws6 februari     seizoen '01-'02

Voorafgaand aan de dolle carnavalsdagen in Groenlo werd er op woensdag 6 februari jl. nog een serieuze wedstrijd gespeeld om het knobbelkampioenschap 2001-2002. Wilko, als carnavalsdier bij uitstek vooraf al helemaal uitgeteld en languit op de bank, had Wim gevraagd als vervanger aan de speeltafel. Marcel W. deed, vanwege zijn onverzadigbare eetlust, voor spek en bonen mee en uitbater Tom had voor de afwisseling ook weer eens het tenue uit de motteballen gehaald. Deze laatste twee konden het deze avond niet eens worden over de puntenverdeling en eindigden dan ook op een gedeelde eerste plaats met maar 19 strafpunten. Ook voor Willie en Wim ging de strijd gelijk op en zij deelden aan het eind van de wedstrijd de zevende plaats. Marcel R. ging deze avond niet alleen met het laatste bokbier maar ook met meeste strafpunten naar huis. Graag wil ik tot slot nog even namens alle knobbelleden ons oud-lid Jabla van harte feliciteren met zijn verjaardag en dat rondje houden we nog wel tegoed.(We spelen trouwens weer op woensdag 20 februari aanstaande.)


Knobbelnieuws20 februari     seizoen '01-'02

Afgelopen woensdagavond vond er weer een knobbelwedstrijd plaats in de Hut van Ome Tom. De sfeer was in het begin al gelijk goed verziekt. Je kon duidelijk aan sommige spelers merken dat er griep heerste. Waar moet je last van krijgen als je de broertjes Rooks de hele avond als enige cola ziet drinken? Tom zijn lichaam en geest waren misschien niet topfit, aan zijn mondje mankeerde hij niets. Of was het allemaal fake om indruk op ons te maken. Wat het ook was, het werkte niet. 

Er werd trouwens door iedereen slecht gespeeld, behalve André. Hij is begonnen aan een inhaalrace. Na elke wedstrijd schuift hij een plaatsje op. Hij staat nu op plaats 5 en met nog 6 wedstrijden te gaan kan hij nog wel eerste worden. Sommige spelers willen ook niet winnen. Neem nu Udo. Hij speelt voor de steunende leden. Stonden ze de vorige keer de 4e plaats, nu staan ze op de 6e plaats. En waarom? Zoals elke knobbelaar weet, moet je tenue tijdens de wedstrijd in orde zijn. Dat betekent wit overhemd met logo, Grolschstropdas met logo en groene bretels. Ben je iets vergeten, dan kost je dat strafpunten. En Udo was dus zijn bretels vergeten. Stom, 25 strafpunten. Ik vind dat het bestuur ook wel eens mag kijken naar hoe sommigen zich hebben aangekleed. De bretels losjes op de schouder en de stropdas als een strik om je nek???? Ook al kom je uit Lichtenvoorde, ieder mens kan zich toch goed aankleden, of niet????? Er werd vanavond door 7 van de 9 spelers meer dan 30 punten behaald. Dat is slecht. Wilko was 3x boterletter en behaalde maar liefst 40 punten. 

Ook Roel en Leon waren een keer boterletter en behaalden ook allebei 40 punten. Voor de stand is dit allemaal erg interessant. De spelers staan dicht bij elkaar, behalve het duo Marcel en Rob. Zij hebben de magische grens van 400 punten al gepasseerd. Zo wordt je ook nooit kampioen. De stand is als volgt: Leon 40/310, Ruud/Tom 35/329, Nebs 35/339, WEW 40/342, André 18/357, Steunende leden 57/361, Thom/René 23/363, Roel 40/387en Marcel/Rob 30/423. De volgende wedstrijd is op woensdag 6 maart. Er wordt dan ook weer voor de beker gespeeld.


De Vrolijke Knobbelaars6 maart     seizoen '01-'02

Afgelopen woensdag was het weer zover. De knobbelaars moesten weer aantreden in de Hut van Ome Tom. Deze avond werd er voor de competitie gespeeld en voor de beker. Er waren maar liefst 11 spelers aanwezig. Nadat we ons een breuk hadden getild met het hoog leven van Nebs, hij was jarig, begon voor sommige spelers een zenuwslopend avondje knobbelen. Een aantal leden was heel erg prikkelbaar. Dat bleek bij navraag ook te kloppen, want ze hadden ‘s middags nog niets gedronken. Op de achtergrond stond de televisie aan met daarop de gemeenteraadsverkiezingen. Wisten wij veel dat de latere winnaars dat met ons zouden vieren in de Hut van Ome Tom. 

Het heeft zeker invloed gehad op het spel, want een aantal spelers was niet blij met de uitslag. Zo hoopt Jopie dat er volgend jaar nog wel actie wordt ondernomen om zijn belastingspapieren in te vullen en wil Marcel best een eindje gezond fietsen om op het industrieterrein te knobbelen. Martin mocht vanavond ook Ben feliciteren. Met 12 punten was hij de winnaar. Grote verliezer was Wilko. Hij was maar liefst 3x boterletter. Ondanks de 49 punten die hij binnen haalde voor WEW, was hij nog niet de slechtste. Marcel W. behaalde een record van 51 punten en had, volgens hemzelf, ‘s middags al zijn kleren al aan. Gelukkig voor de steunende leden, speelde hij voor zich zelf. André houdt de eindspurt erin. Hij is weer een plaatsje gestegen. De steunende leden zijn, dankzij Ben, 3 plaatsen gestegen. WEW is helaas 2 plaatsen gezakt en staat nu op de 6e plaats. Hopelijk komt daar de volgende keer verandering in, want dan moet het langste lid van WEW spelen, Hakkie. Ik zal u verder niet lastig vallen met de beker uitslagen, want daar is geen touw aan vast te knopen. We horen het wel wie de winnaar wordt. 

De uitslag van vanavond en de stand is: Leon 33/343, Ruud/Tom 32/361, Steunende leden/Ben 12/373, André 22/379, Nebs 40/379, WEW/Wilko 49/391, Thom/René 33/396, Roel 43/430 en Marcel R/Rob 20/443. Voor de beker en spek en bonen Marcel W. 51 en Udo 17.


Wordt w.e.w. ------w.e.m.?????20 maart     seizoen '01-'02

Woensdagavond j.l. werd er weer gestreden om de Kramer en Molenveld trofee. Marcel R speelde voor het duo Marcel/Rob, Rene speelde voor het duo Thom/Rene, Wim speelde voor W.E.W., Marcel W speelde voor de steunende leden en Ben voor het duo Tom/Ruud. Beide laatst genoemde heren waren wegens “ drukke “ werkzaamheden verhinderd. 

Tom, net terug van een welverdiende vakantie in Egypte, zit na zijn verblijf daar, niet alleen in de drankenhandel, maar nu ook in de kamelenhandel. Voor zijn vrouw werden maar liefst 25 van deze beesten geboden, maar gezien de huidige kamelen prijs was dit er eentje te weinig. Voor aanvang van de wedstrijd werden wij aangenaam verrast door de aanwezigheid van ons oud (bestuurs)lid Jan Blankenborg die ons een consumptie aanbood vanwege zijn verjaardag, waarvoor onze hartelijke dank. Na dit alles kon het dan eindelijk beginnen. Nebs opende onmiddellijk de aanval door als eerste uit te gaan, Roel mocht tot het laatst meedoen. De tweede ronde was voor Marcel R, Zijn naamgenoot Marcel W moest in een zinderende finale het onderspit delven tegen een slecht spelende Leon. De derde ronde was voor Ben Marcel W was wederom de boterletter. Tijdens de pauze werd duidelijk dat W.E.W het wel gehad heeft met Wilko. Zijn gemiddelde ligt ver boven dat van zijn twee medespelers. 

Marcel W kondigde aan dat hij Wilko’s plaats wel wil overnemen. Daar had men bij W.E.W, of moet ik zeggen W.E. wel oren na. Nu rees de vraag waar Wilko volgend jaar dan moest spelen, de steunende leden lieten al weten weinig trek in hem te hebben gezien zijn gemiddelde. Het wordt dus nog spannend als na 8 Mei de transfermarkt weer opengaat. De vierde ronde was voor Wim en Leon moest in de finale tegen Nebs het onderspit delven. De vijfde en laatste ronde van deze avond werd gewonnen door Nebs en Ben was de botterletter. Dit neemt niet weg dat hij er voor zorgde dan Tom/Ruud zonder dat zij zelf speelden de koppositie van Leon overnamen. Jammer dat deze twee heren hierzelf niet toe in staat waren.

Uitslag: Andre: 32/411, Nebs:20/399, Leon:51/394, Marcel/Rob:21/443, Roel: 32/462, Ruud/Tom: 27/388, Steunende leden :46/419, Thom/Rene: 26/422, W.E.W.: 20/421

De volgende knobbelavond wordt gehouden op 3 April de dag van de onnozele kinderen, en dus ook de verjaardag van de uitbater van bar de Lange Gang, Tom.


Knobbelnieuws3 april     seizoen '01-'02

Afgelopen woensdag werd er weer geknobbeld. Je kon merken dat het einde van de competitie inzicht is, want er wordt flink gespeculeerd over welke duo’s , trio’s en andere spelers groepen in dezelfde samenstelling doorgaan of niet. Iedereen bemoeit zich vooral met het trio WEW. De vraag is of Wim en Ewald (Hakkie) door willen gaan met Wilko. Wilko speelt de laatste wedstrijden niet sterk, maar hij durft wel te spelen. 

Afgelopen woensdag moest hij invallen voor Hakkie en toen speelde hij redelijk. Helaas daalde WEW van de 4e plaats naar de zesde plaats, maar gezien het geringe verschil met de anderen is dit niet zo erg. De spelers staan zo dicht op elkaar, dat nog lang niet bekend is wie er dit jaar kampioen wordt. De vorige keer kon u lezen dat Marcel W. toenadering zoekt tot WE, maar wat hij wil is onduidelijk. Gezien zijn gemiddelde kan het niet over knobbelen gaan, want hij speelt net zo slecht dit jaar als Wilko. Misschien kan ik u een volgende keer meer vertellen. De avond zelf verliep rommelig en snel. Leon, de schrijver, griffier of hoe je hem ook moet noemen, had haast. Hij moest nog naar een verjaardag van iemand, waarvan hij de vrouw niet eens wilde kussen. Waarom dan die haast? 

Rob P. ontsnapte (?) deze avond aan 25 strafpunten. Hij had alleen zijn knobbelpinnen bij zich en het tenue maar thuis laten liggen. Dat het spelletje soms ook heel simpel is bewees Tonny. Hij is niet zo vaak aanwezig en dus kun je hem geen geoefend knobbelaar noemen. Toch won hij deze avond. Een voorbeeld. Op een gegeven moment konden er 30 pinnen is het spel zijn. Het is niet aannemelijk dat iedereen 3 pinnen in handen had. Veel spelers moesten lang nadenken en de meeste spelers raden een getal aan rond het gemiddelde. Behalve Tonny. Zonder na te denken zei hij 29 en dat was nog goed ook. Snapt u er iets van? Het blijft een interessant en verrassend spelletje.


Marcel W. zaagt met kettingzaag aan stoelpoten van Wilko17 april     seizoen '01-'02

Met nog 3 wedstrijden voor de boeg werd er woensdagavond jl weer vol vuur gestreden in de Kramer en Molenveld knobbelcompetitie.Ruud had thuis problemen met de elektriciteit voorziening en kwam wat later. Hij werd de eerste twee ronden “formidabel” vervangen door Willy. Zijn manier van aanraden zal nog leiden tot een motie van wantrouwen die door Tom tijdens de jaarvergadering zal worden ingediend. Marcel/Rob werden vervangen door Ben, Ewald (hakkie) speelde voor W.E.W. , Udo was de vervanger voor het duo Thom/Rene en Marcel W trad aan voor de steunende leden. 

Laatst genoemde lonkt al weken naar een plaats in WEW, dit zou Wilko zijn plaats kosten bij dit trio. Twee weken geleden heeft u al kunnen lezen dat er een miniem verschil zit in de gemiddelden van beide heren. Marcel W wordt er van verdacht samen met zijn vrouw en dochter een dagelijkse knobbeltraining te houden. Uit de uitslag blijkt dat deze “trainingen” hun vruchten hebben afgeworpen, met 13 strafpunten was hij winnaar van deze avond en staan de steunende leden samen met Leon op de 1e plaats. Met 13 strafpunten gaat zijn gemiddelde behoorlijk omlaag, zodat de positie van Wilko steeds penibeler wordt. 

De schrijver van dit stukje vind dan ook dat Wilko de eer aan zich zelf moet houden en zich aan het eind van het seizoen moet bedanken bij WEW en volgend seizoen voor zich zelf moet gaan spelen, zodat hij zijn eigen knobbel talenten aan de wereld kan tonen.
Wordt zeer zeker vervolgd.


Spanningen stijgen ten top - W van WEW slaat terug1 mei     seizoen '01-'02

Afgelopen woensdagavond vond de één na laatste knobbelavond plaats. Het is duidelijk dat de messen geslepen zijn. Het adrenalinegehalte neemt ongekende vormen aan bij sommige spelers. Roel is er een flink aantal kilo’s van afgevallen, terwijl René er van aankomt, want zijn bretels knappen spontaan open tijdens het spel. Om de sfeer een beetje op niveau te houden hebben we er eerst één gedronken van Ruud op zijn verjaring. 

De aanwezigheid van de Sara’s verhoogde het muzikale gehalte toen we uit volle borst(en) zongen voor het bijna oudste lid. Daarna begon het spel. Veel afleidingstactieken werden er toegepast. Leon liep mank. Hij was door een stoel gezakt, terwijl hij iets wilde ophangen. Helaas, het maakte geen indruk. Tom bleef op Ruud inpraten vanachter de tap. Blijf je concentreren, let nu eens op, waren veel gehoorde opmerkingen. Het werkte averechts. Wilko, daarentegen, had wel de juiste tactiek. Hij had een andere bril op en dat werkte bij de meeste spelers op de zenuwen. Zijn normale bril was kapot. Hoe dat gebeurt is weten we nog niet. 

Er gaan de meest wilde geruchten rond. Om aan de geruchten over een transfer bij het trio WEW een einde te maken, speelde Wilko heel goed. Het trio steeg van een gedeelde 4e plaats naar de 2e plaats. Ook won Wilko de avond met een overtuigende 15 punten. Marcel R. behaalde 16 punten, maar de laatste ronde werd hem iets teveel. De stand is nu zodanig dat 5 spelers of duo’s en trio;s kampioen kunnen worden. Als u afgelopen week iets gehoord hebt over irritaties tussen Knobbelaars dan weet u waar dat van komt. .Woensdagavond 8 mei is de finale, zowel voor de competitie als voor de beker. 

Kom gerust eens een keer kijken, sommige spelers kunnen wel een ruggensteuntje gebruiken. Bijvoorbeeld Hakkie. Nu Wim en Wilko de laatste weken goed spelen en een perfecte bal voorzetten, hoeft Hakkie hem alleen nog maar in te koppen. De eindstand van de speelavond en de stand in de competitie: Steunende leden/Udo 30/479, WEW/Wilko 15/480, André 24/482, Leon 35/484, Nebs 21/486, Ruud/Tom 42/510, René/Thom 31/512, Marcel R./Rob 16/542, Roel 46/589.Marcel W. behaalde 34 punten en deed voor spek en bonen mee(???????) 

Laatste competitieavond, tevens de laatste bekerwedstrijd, woensdag 8 mei, 20.30 uur Bar de Lange Gang.


Afloop ongekend spannend - Leon knobbelkampioen en wint alle prijzen8 mei     seizoen '01-'02

De knobbelcompetitie is voor dit seizoen weer afgelopen. Afgelopen woensdagavond vond de laatste speelronde plaats. De spanning was voor de wedstrijd goed te voelen. Het was zelfs zo erg dat een aantal spelers helemaal niet kwam opdagen. Het publiek heeft van de overige 11 spelers een hele avond kunnen genieten. 

Helaas vonden een aantal dames het blijkbaar gezelliger met de man alleen thuis en verlieten de Hut van Ome Tom al na 20 minuten om een ijsje te gaan eten. Toen het spel begon zaten de meeste spelers op een andere plaats dan normaal. Niet dat wij een vaste stek hebben, maar er is een bepaalde routine. Er konden vanavond 5 spelers of duo’s of trio’s kampioen worden. Er werd op het scherpst van de snede gesteden. Mouwen werden opgerold en over het aanraden is nog nooit zolang nagedacht. Dit leidde soms tot verwarrende taferelen. Roel kon geen kampioen meer worden, daarom maakte hij het de andere spelers heel moeilijk. Eerst raadt hij 20 aan en zegt dan na enige seconden: Doe toch maar 12. Wat heb je daar nu aan? Wat ook nog nooit gebeurd is, is dat een speler kramp krijgt tijdens het spel. Maar Wim, je hebt uitstekend geknobbeld en WEW op een mooie 2e plaats gezet. 

En dan hebben we Nebs. Hij roept de hele tijd 15. Raadt hij nu een getal aan of heeft hij het over zijn promillage? Nebs had de uitslag ervan op zijn handen staan. En dan Ruud. De vorige keer was hij een aantal ronden hopeloos boterletter. Vanavond speelde hij ijzersterk. Hij won deze speelavond dan ook. Dit keer zonder het commentaar van zijn knobbelpartner Tom. Ruud sprak dan ook met de rest van de leden af dat Tom volgend seizoen de eerste en de laatste ronde moet knobbelen en af en toe mag invallen. En dan hebben we natuurlijk nog onze wedstrijdleider Leon. Ondanks de uitstekende nachtrust, zegt hij zelf, was hij er niet de hele tijd met zijn gedachten erbij. Voor het slapen gaan had hij zelfs nog 3 bokjes gedronken tegen het snurken. Maar hij ging ook voor de titel. Onderschat Leon niet. Hij liep dan wel een stukje erger mank dan de vorige keer, maar het was denk ik allemaal schijn Het maakte geen indruk. 

Wat wel op de zenuwen van sommige spelers werkte, was dat Leon zenuwachtig was en fouten maakte. Dat kan natuurlijk iedereen overkomen, maar hij deed het wel op de juiste momenten. Zo goed zelfs dat hij op het allerlaatste moment in de laatste ronde toesloeg en iedereen achter zich liet. De verschillende waren minimaal, maar niemand kon hem nog inhalen. Leon is dus de knobbelkampioen van het seizoen 2001-2002. Leon van harte gefeliciteerd. Nadat Leon alle getallen had verwerkt, bleek hij ook nog de bekerfinale gewonnen te hebben. Met 1 puntje verschil met Udo, die de bekerfinale wel heel graag had willen winnen. Maar Udo, leg jij eerst maar eens uit aan de lezers wat vals aanraden is. Nadat de dames van een koude hap terug kwamen, kregen ze van Leon iets warms. 

Daarna nam Leon van één van onze sponsoren Thom, van Tuincentrum Kramer en Molenveld, de hoofdprijs in onvangst. De beker, van sponsor Rob, ontvangt Leon op de feestavond. 

En dan nu de einduitslag van het seizoen 2001-2002: Competitie: Leon 510, WEW 513, André 514, Steunende leden 515, Nebs 522, Ruud/Tom 535, Thom/René 546, Marcel/Rob 589, Roel 611. Beker: Leon 69, Udo 70, Thom 81, André 88, Ruud 91, Marcel W. 94, Nebs 98, Roel 99, Wilko 102. 

Tot ziens in het volgend knobbelseizoen.

zwart  gat 

Nieuw knobbelseizoen begonnen, Leon voert wederom de ranglijst aan25 september     seizoen '02-'03

Woensdag 25 september JL is het knobbelseizoen weer van start gegaan. De steunende leden zullen het dit jaar zonder de vaak doorslag gevende knobbel kwaliteiten van Ben moeten stellen. Ben zal dit jaar proberen de meestal zeer magere knobbel gemiddelden van het duo Marcel/Rob op te vijzelen. 

Door drukke studie bezigheden van Rob (ja u leest het goed ) heeft deze aan gegeven dit jaar iets minder energie in de voor hem altijd slopende knobbel competitie te steken, Ben heeft zich daarom bij dit duo aan gesloten. Wim en Ewald mogen zich niet meer afvragen of hun knobbel ‘vriend’ Wilko de kerst nog haalt, want er is internationaal besloten dat de jacht op potvissen met onmiddellijke ingang verboden is. Na de nodige consumpties te hebben genuttigd van de leden die tijdens ons zomerreces bleken te zijn verjaard, kon de avond dan toch beginnen.

Marcel speelde voor het trio Marcel/Rob/Ben, René speelde voor het duo Thom/René, Wim speelde voor WEW. Ruud voor het duo Tom/Ruud en Udo voor de steunende leden. De eerste ronde werd gewonnen door Ben, deze deed mee voor spek en bonen, zijn broer Wim was botterletter. De tweede ronde was voor Roel, André mocht nu een rondje geven. Leon was de derde ronde te sterk voor alles en iedereen, André was voor de tweede maal deze avond degene met het minste geluk. Tijdens de pauze werden er zoals gewoonlijk een paar schalen met overheerlijke hapjes aan geboden door de uitbater van bar de lange gang en deze waren snel verorberd. 

De vierde ronde werd gewonnen door het vedergewicht Roel, Marcel liet zien dat de komst van Ben zeer gewenst is. De vijfde ronde was voor good old Nebs, Ruud zorgde er voor dat hij 9 oktober mag beginnen. Na het tellen van de punten bleek dat Leon de minste strafpunten had. Het lijkt er weer op dat hij dit seizoen wederom in de hoogst regionen mee zal draaien. 

UITSLAG: Leon 16 punten; Thom/Rene 19 punten; Nebs 22 punten; Roel 25 punten; Ruud/Tom 25 punten; steunende leden 37 punten;Marcel/Rob/Ben 39 punten; WEW 39 punten; André 52 punten.


Knobbelnieuws9 oktober     seizoen '02-'03

Afgelopen woensdagavond vond de 2e knobbelwedstrijd plaats. Zoals gewoonlijk was het weer ouderwets gezellig. André had iets goed te maken naar aanleiding van de vorige keer. Hij had toen 52 punten en dat is toch wel heel veel. Vanavond vergaarde hij er 26 en dat was goed voor een 3e plaats. Udo wilde ook graag winnen. Té graag. De bedoeling is, om niet te vaak, liefst helemaal niet, de finale te spelen in elke ronde. Udo speelde vanavond maar liefst 4x de finale. Aan het einde van de avond had hij 49 punten verzameld. Bijna een record dus. Hij snapte er niets meer van en beloofde om later in bed met zijn vrouw alles te relativeren. Wat hij daarmee bedoelde?

Tijdens het spel werden we steeds verrast met de zangcapaciteiten van de Sara’s. Met name de wedstrijdleider Leon was onder de indruk. Hij kon zich moeilijk concentreren. Het is hem vergeven. Wie zich niet liet beïnvloeden was Nebs. Hij speelde ongekend goed, of is het spelletje simpel? In ieder geval verzamelde hij maar 8 punten en was dus de overduidelijke winnaar van vanavond. Halverwege de avond kwam Rob ook nog even meespelen en liet zien dat wij met hem terdege rekening moeten houden dit seizoen. Van de laatste 2 ronden werd hij 1x 1e en 1x 2e. Gelukkig deed hij mee voor spek en bonen. Voor Tom duurde het allemaal net even te lang. Wij hadden dat allang in de gaten, op het laatste moment hij zelf dus ook gezien zijn opmerking:” Ik let helemaal niet meer op.”

Uitslag en stand: Nebs 8/30, Leon 25/41, Thom/Rene 28/47, Roel 35/60, WEW(Wilko) 23/62, BRM(Ben) 30/69, Ruud/Tom 35/70, André 26/78 en Steunende(Udo) 49/86. De volgende speelavond en 1e bekerwedstrijd is op 23 oktober.


Knobbelnieuws23 oktober     seizoen '02-'03

Afgelopen woensdagavond was het weer zover. Knobbelen bij de Lange Gang. Vanavond werd ook de eerste bekerwedstrijd gespeeld. De opkomst was matig. Er waren maar 10 spelers. Een bekerwedstrijd speel je individueel en dus verwacht je dat (bijna) iedereen komt. Helaas, maar dat mocht de pret niet drukken. 

Er moest vanavond wat recht gezet worden. Nebs behaalde de vorige keer maar 8 punten en dat moest vanavond veranderen. Maar Nebs is gelukkig in het spel en niet in de liefde en dus trok hij zich nergens wat van aan. Na 3 spelronden had hij maar 7 punten en dat is weer weinig. Sommige spelers waren lekker fanatiek bezig. Neem nu Marcel R. Hij schreeuwt spontaan na een rondje jipieeeeee. Iedereen keek verbaast op? Waar had hij last van? Hij had toch niet gewonnen? Leon die schrijft en dan heb je nog lang niet gewonnen. Hij die schrijft die blijft, ondanks, misschien wel dankzij, een hoop gekras op het wedstrijdformulier. Leon was vanavond al helemaal druk. Hij zat op de praatstoel en had dus alle tijd. Een aantal spelers moest er weer vroeg uit en daar had Leon geen boodschap aan. Of miste hij zijn favoriete kroegbaas Tom, die genoot van een “welverdiende” vakantie? 

Ook de bretels van René hadden het moeilijk. Het ging de hele tijd ping, Pien, ping. Zaten ze te strak? Volgens hem niet. Natuurlijk zitten ze niet zo slap als bij Rob, die er mee kan bungy jumpen volgens eigen zeggen, maar het is toch irritant als bretels spontaan los springen. De doorsnee knobbelaar heeft daar geen last van. Winnaar van vanavond werd Wilko. Hij en Marcel W. konden als enigen weerstand bieden aan Nebs. De rest van de spelers bleef bij elkaar rond de 30 punten. In de eindstand veranderde er niet veel. Eén plaatsje zakken of stijgen en dat was het. Wel voelt Nebs nu de hete adem van andere spelers, met name Leon, in zijn nek. 

Aan het einde van de avond bedankte de wedstrijdlijder iedereen voor alle complimenten. 

De stand op dit moment is: Nebs 22/52, Leon 29/70, Thom/René 29/76, WEW (Wilko) 18/80, Roel 35/95, MRB (Rob) 32/101, Ruud/Tom 35/105, Steunende leden (Marcel W.) 22/108, André 33/111, Marcel R. 24.


DVK nieuws6 november     seizoen '02-'03

Een tiental knobbelleden had zich 6 november jl. weer bij de Lange Gang verzameld om een knobbelwedstrijd te spelen. Opvallende afwezige was Leon. Opvallend omdat bij afwezigheid van Leon drie anderen gezocht moeten worden om de avond nog enigszins vlekkeloos te laten verlopen. Zo wordt hij vervangen door André als spelleider en het knobbelen kwam voor rekening van zwager Tom. 

Tom moet dan op zijn beurt weer worden vervangen door Lucie om zo de andere gasten in het pand niet te laten verdrogen. Nadat André de eerste ronde wint en Thom K. de finale verliest komt Tom er al vroeg in de tweede ronde achter dat hij er met zijn gedachten weer helemaal niet bij is. Nebs gaat dan ook als eerste uit en -jawel- Tom is boterletter. Deze laatste verlaat daarop onmiddellijk de speeltafel, wellicht om de spelregels er nog eens na te lezen of misschien om Lucie te assisteren bij haar werkzaamheden elders in het pand. 

Voor een aantal van de overige spelers is deze korte en onverwachte pauze aanleiding een doos met sigaren de ronde te laten doen. In een dikke mist, waardoor menige voetbalwedstrijd afgelast zou worden, werd de derde ronde gespeeld. Ben behield het beste overzicht en ging als eerste uit maar Hakkie daarentegen was het spoor volledig bijster en speelde het langste mee. Volgens eigen zeggen is het de schuld van alles en iedereen behalve van hemzelf dat Tom vervolgens ook de vierde en vijfde ronde verliest. 

Al met al leverde Leon dit maar liefst 56 strafpunten op. En dat terwijl hij zelf in de voorgaande drie wedstrijden maar een totaal aantal van 70 had vergaard. Van je familie moet je het maar hebben…

Stand: André 19-130, Leon 56-126, Bennie 33-85, Roel 33-128, Ruud/Tom 28-133, Thom/René 34-110, Rob/Marcel R./Ben 31-132, WEW 39-119 en Steunende 24-132.


Knobbelnieuws20 november     seizoen '02-'03

Woensdagavond was het weer zover. Het tweewekelijks avondje knobbelen. Weer een avondje met verrassingen. Zo kwam Udo 2 rondjes te laat en kreeg gelijk het maximaal aantal punten, namelijk 22. Het 3e rondje wilde hij verliezen, zodat hij een rondje in kon doen, maar de laatste 2 rondjes liet hij zien, dat hij wel degelijk kan knobbelen. Het laatste rondje won hij zelfs. 

Dat het spelletje helemaal niet moeilijk is en zeker niets met leeftijd te maken heeft liet Willy wel zien. Na 3 rondjes spelen had hij nog maar 2 punten. Dat is ongekend goed. Je moet dan wel dat niveau vast houden om de avond te winnen, maar helaas dat lukte niet. Of dat nu te maken heeft met concentratie, leeftijd of conditie, ik weet het niet. Ben speelde de hele avond constant goed en wist de avond ook te winnen met maar 17 punten. Gelukkig in het spel en gelukkig in de ………………? 

Soms was de logica van het aanraden ver te zoeken. Zit je met 9 spelers aan tafel, dan kunnen ertussen de 0 en 27 pinnen in het spel zitten. Hoe groot is de kans dat alle spelers samen er maar 2 in handen hebben? Heel, heel klein. En toch gebeurde dat vanavond. Iemand die zoiets zou kunnen raden is Roel. Hij is zeer onvoorspelbaar in zijn aanraden, zodat medespelers daar niets aan hebben. Wilko zat naast hem en liet zich misschien wel door hem beïnvloeden. Wilko staat bovenaan in de bekercompetitie, maar vanavond staat hij onderaan met 40 punten. 

Leon, de wedstrijdleider, wou hem eerst nog een punt extra aansmeren, maar gelukkig zag Leon zelf in dat dat niet werkt. Nebs, die nog steeds boven aan staat, deed zijn best om hier een einde aan te maken. Met 30 punten komt hij in de buurt. De competitie duurt nog lang en tsja, leeftijd, concentratie en conditie ……!!!! 

Stand: Nebs 30/115, Thom/René 37/147, MRB 17/149, Leon 24/150, Steunende 23/155, WEW 40/159, Rud/Tom 26/159, André 34/164, Roel 38/166


Knobbelnieuws4 december     seizoen '02-'03

Het was weer eens zover. Een wedstrijd voor de knobbelcompetitie en de beker. Je verwacht dan een heleboel spelers en wat gebeurt er! Er zijn 2 spelers te weinig. Roel was ziek en van de steunende leden was niemand aanwezig. Niemand had ook een vervanger kunnen vinden. De aanwezige spelers zetten hier grote vraagtekens bij. 

De spelregel voor dit soort voorvallen luidt: Ze krijgen het aantal punten van de slechts spelende knobbelaar plus 1. Terwijl er maar 6 spelers aanwezig waren, wat de pret trouwens drukte, kregen zij maar liefst 42 punten. De tussenstand werd daarmee aardig door elkaar gegooid. Nebs bleef rotsvast, muurvast, vast geroesd, aangekoekt op de eerste plaats staan. Voor de sfeer verloor hij het vierde speelrondje. Volgens mij was dit door hem gepland. Het is een gezelschapsspelletje en dus moet het leuk blijven. Thom had er vanavond echt zin aan. Het leek wel of hij zolang mogelijk wilde knobbelen vanavond. Hij verzamelde 31 punten en dat is heel veel. 

Hij duikelde dan ook van de tweede plaats naar de zesde plaats. De steunende deden ook slechte zaken. Zij zakten van de vijfde plaats naar de negende plaats. Het aantal punten telde vanavond ook mee voor de bekercompetitie. Zoals u weet is die persoonlijk. Wilko deed goede zaken. Niet alleen won hij de avond voor WEW met 10 punten, maar verstevigde (verzwaarde) zijn positie op de eerste in de bekercompetitie ook nog eens. Helaas vallen in deze competitie steeds meer spelers uit, want twee keer gemist betekent niet meer meespelen. En vanavond was dat dus goed raak. De ambiance in de Hut van Ome Tom was weer perfect. 

De Sara’s oefende weer op de achtergrond en het nodige publiek zat ook op de tribune. Helaas kregen wij commentaar op ons woordgebruik en dus gaan we vanaf vandaag ook werken met kruisjes. Na tien keer ongeoorloofd taalgebruik volgt er een sancties. Wat, dat weten we nog niet, maar het zal iets zijn in de trant van een rondje geven. Ben heeft op dit moment al zes kruisjes. En wat die gast met die krullen met dat druppeltje erin nu in de Hut van Ome Tom moest? We weten het nog niet. 

Stand: Nebs 16/131, Leon 14/164, MRB 18/167, WEW 10/169, Ruud/Tom 14/173, Thom/René 31/178, André 22/186, Steunende 42/197, Roel 42/208. Volgende speelavond 18 december, denk aan de kerststropdas (Thom).


Knobbelnieuws18 december     seizoen '02-'03

Woensdagavond 18 December jl werd er voor de laatste keer dit jaar gestreden in de Kramer en Molenveld knobbelcompetitie. Het verwonderde menigeen dat iedere knobbelaar in het voorgeschreven tenue kwam opdraven. 

Op verzoek van enkele leden is het bestuur gevraagd om strenger te controleren op de juistheid van tenue en bij het niet in orde bevinden van, de daarbij behorende strafpunten toe te kennen (als we met knobbelen geen kampioen kunnen worden proberen we het maar zo). Wim kwam vanavond knobbelen voor WEW maar melde direct dat hij zou worden vervangen door Marcel W omdat hij nachtdienst heeft.

Dat Wim vervangen werd kwam hem niet slecht uit, het is bijna onmogelijk om de ‘geweldige’ prestatie van Wilko tijdens de bekerwedstrijd te evenaren. Laatst genoemde blijkt er een baantje bij te hebben, hij zou onder een hoedje spelen met de plaatselijke hermandad en onze stadswacht door mensen parkeerplaatsen aan te wijzen waar men echter zoals later blijkt niet mag parkeren. Van je vrienden moet je het maar hebben! Ben speelde vanavond voor het trio Ben,Rob,Marcel. Udo betrad de arena voor de steunende leden, Rene voor het duo Thom,Rene en Ruud voor het duo Ruud, Tom. 

De eerste ronde werd gewonnen door Roel, deze dacht vanavond eens goed te schoren.Ruud bleek degene die deze ronde het minst in vorm was. De tweede ronde werd gewonnen door invaller Marcel, Ruud bleek wederom het minste geluk te hebben, hij was er duidelijk niet met zijn hoofd bij. De derde ronde werd ook weer gewonnen door invaller Marcel, dit keer was beoogd knobbel kampioen Nebs de boterletter. Dat Marcel een goede keuze was van Wim om voor hem in te vallen bleek wel tijdens de pauze, hij had slechts 2 strafpunten. Dit was beduidend minder dan de score van knobbel wonder Wilko. 

Volgens Wim kon Wilko vanavond niet komen knobbelen omdat hij een blind date had, hij zat thuis op de bank zonder bril op. De vierde ronde werd overtuigend gewonnen door Leon, Rene moest genoegen nemen met de meeste strafpunten. De laatste en vaak alles beslissende ronde werd wederom gewonnen door invaller Marcel, Udo dacht ik heb vanavond nog geen rondje gegeven en besloot toen maar om de finale ronde te verliezen. Al met al een spannende avond met een verrassende winnaar. 

De volgende competitie ronde zal gespeeld worden op zondag 12 Januari as. Alle leden dienen dan in vol ornaat ’s morgens om 11.00 uur aanwezig te zijn voor het maken van een nieuwe foto. Tenslotte wil het bestuur en de leden van De Vrolijke Knobbelaars alle sponsoren, sympathisanten en iedereen die onze club een warm hart toedraagt een geweldig 2003 toewensen.

Eindstand; Roel20/228;Leon23/187;WEW24/193;André29/215;Nebs30/161;BRM31/198; Ruud/Tom39/212;Thom/Rene39/217;Steunende40/237

Knobbelnieuws 2001 Naar boven Knobbelnieuws 2003
Copyright © 2011 DVK™ - Disclaimer -  Met dank aan Thom Kramer en André Gelinck