dvklogo


Achtergrond idee:
Er is onderzoek gedaan naar de eventuele aanwezigheid van kazematten in de kanonsbulten. Menigeen was er van overtuigd dat deze aanwezig moesten zijn. Maar het bleek allemaal een sprookje. Net als dat van de laven.


Idee van:
Thom Kramer


Ontwerp van:
Thom Kramer d.m.v. tekeningen


Bouwlokatie:
Onder het afdak van het inmiddels gesloten tuincentrum van Kramer & Molenveld


Plaklocatie:
Onder het afdak van het inmiddels gesloten tuincentrum van Kramer & Molenveld

Aantal bloemen circa:
11.500 stuks


Behaalde plaats:
?


Publieksprijs:
-


Deelname:
? panelen


Extra:
Kleurschema/bloemenkeus
(Vers)laaf(d)

Doordat er een einde was gekomen aan het tijdperk bloemencorso in Groenlo is men op zoek gegaan naar een vergelijkbaar evenement maar waarbij meerdere inwoners van Groenlo deel konden nemen zonder de gebruikelijke problemen van tijd- en bouwruimtegebrek. Dit alternatief werd een panelenroute. Deelnemende groepen maken een bloemenpaneel/mozaik waarvan men de grootte zelf kan bepalen. Om de kosten te drukken konden de benodigde platen van 122x244 cm. worden geleend van de bloemencommissie. Voorwaarde was dan wel dat deze na de kermis weer schoon en heel werden ingeleverd. De route die kon worden gelopen langs de panelen werd op de zaterdagavond officieel geopend door met een druk op de knop deze route te verlichten.

Het was een optie waar de DVK ook wel wat mee kon, maar zoals bekend is 'lenen en heel terugbrengen' bij de knobbelaars vaak een probleem. Zij kochten daarom zelf maar een aantal platen zodat zijn voor een, wat later bleek, verrassend alternatief zorgden. In de jaren die volgden is er door de bloemencommissie dan ook maar een extra categorie in het leven geroepen, want de DVK liet zich weer eens niet in de standaard hokjes plaatsen.

Handig van de bloemencommissie was het niet dat de panelenbouwers zelf moesten zorgen voor het uitdelen van de publieksjurylijsten. IJverig invullen van deze lijsten door de leden zelf zorgde voor een hoge klassering van de DVK. Dit ondanks dat de scouting heel fanatiek de lijsten uitdeelde met voor iedereen de mededeling dat men het paneel van de DVK niet behoefde te beoordelen omdat zij door het uitzagen van de platen toch gediskwalificeerd zouden worden.

Corso 2002 Naar boven Paneel 2004
Copyright © 2011 DVK™ - Disclaimer -  Met dank aan Thom Kramer en André Gelinck