dvklogo

Drie leden ongeoorloofd afwezig26 januari     seizoen '02-'03

Zondagavond 26 Januari jl. was het weer zover, de heren van de vrolijke knobbelaars betraden het strijdtoneel in bar de lange gang weer. Tot ongenoegen van de aanwezige leden bleken er drie leden ongeoorloofd niet aanwezig te zijn. Er is onlangs aan het bestuur gevraagd om het reglement streng na te leven dus kregen de afwezige leden allen het maximaal te halen punten plus iedere ronde 1 punt extra. 

Het bestuur is eigenlijk nog te mild geweest met deze sanctie, want eigenlijk moeten er nog 25 strafpunten bij komen voor ongeoorloofd verzuim (artikel 8 sub c ). Langs deze weg willen wij Ruud en Elly nogmaals feliciteren met de geboorte van hun zoon Mick, tevens feliciteren wij willie met zijn 50ste verjaardag als oudste lid van onze club. Als ik dit stukje schrijf heb ik nog lichtelijk last van de naweeën van het grandioze feest ter gelegenheid van dit jubileum.(toevallig waren op deze avond wel bijna alle leden aanwezig)

Door het kleine aantal aanwezige leden werden er in een record tempo 5 ronden geknobbeld met de volgende uitslagen:André 26/274;Nebs 15/217; Leon 17/245; MRB 13/253;Roel 38/301;RT 38/276; WUMT 14/262; TR 20/293; WEW 38/261.


Knobbelnieuws12 februari     seizoen '02-'03

Vorige week woensdag vond weer het veertiendagelijks ontspanninsavondje van de DVK plaats. Ten minste, het moet ontspannend zijn. Sommige leden laden zich zo op voor de wedstrijd, dat de spanning van hun gezicht is af te lezen als ze de Hut van Ome Tom binnenkomen. Elke verandering in de omgeving leidt tot problemen. Zo bleken de Sara’s op een andere avond te oefenen. Wat een paniek. Geen inspirerende achtergrond muziek meer! Daarna bleken er geen wedstrijdformulieren meer te zijn zonder logo. Gelukkig waren er ook positieve geluiden. Zo was Willy door de dokter 99% gezond verklaard, alleen het linkeroor laat het een beetje afweten. Geestelijk is hij niet onderzocht en dat bleek tijdens de eerste 3 rondjes. Hij was telkens boterletter. Na 5 rondjes had hij 5 punten meer dan zijn leeftijd, namelijk 55. 

Tijdens de laatste ronde gebeurde er iets uniek. Wilko en Thom waren er snel uit. Allebei met een eind score van 31. Normaal is dit goed genoeg voor een plaats bij de laatste 3. Niet best dus. Maar wat gebeurde er!! De overige spelers konden het juiste aantal pinnetjes niet meer raden. Elke speelbeurt is een punt, dus het totaal liep lekker op. Roel ging er als 3e uit en kreeg 7 punten. Normaal krijg je er 3. Leon kreeg er 10 in plaats van 4. Udo was boterletter en kreeg er maar liefst 20 in plaats van 9. Deze aparte gebeurtenis werkte bij een aantal spelers flink op de zenuwen. Marcel R. beweerde ineens dat 3+3 8 is en Roel ging aanraden, terwijl hij er lang uit was. Hierdoor raakte de wedstrijdlijder zo van slag, dat hij de pen er bijna bij neergooide. Zelfs de kok Mike, die gewoon na zijn werk aan de tap een pilsje zat te drinken, kreeg er flink van langs. Een hele aparte avond dus, die geen grote invloed had op de stand. 

Nebs, die al heel lang op nummer 1 staat komt steeds dichterbij (?), Roel wint de avond, maar staat nog steeds onderaan. Er werd ook voor de beker gespeeld. Daar was het resultaat dat Wilko en Nebs de volgende en laatste bekerwedstrijd om de beker spelen. Of er moeten nog hele gekke dingen gebeuren.

Stand: Nebs 257/40, Leon 281/36, MRB (Marcel) 285/32, WEW (Wilko) 292/31, Ruud/Tom (Ruud) 312/36, Steunende (Willy) 317/55, André (Udo) 320/46, Thom/René (Thom) 324/31, Roel 328/27


W.E.W. laat hoop op kampioenschap varen26 februari     seizoen '02-'03

Woensdag 26 februari j.l. werd er in de lange gang weer gestreden om het knobbel kampioenschap. André kon door drukke werkzaamheden niet aanwezig zijn, maar hij had Udo als zijn vervanger gecontacteerd. Het trio Ben/Rob/Marcel hadden ons oudste maar nog steeds sterk spelend lid Willy gevraagd voor hen te spelen. Ruud speelde voor het duo Ruud/Tom, Tonnie speelde voor de steunende leden, Rene voor het duo Thom/Rene en WEW had niet tijdig voor een vervanger kunnen zorgen (gek het als het je een half uur voor dat je moet spelen te binnen schiet dat je nog een vervanger moet regelen) dus krijgen deze heren het maximaal aantal punten plus 1 punt per ronde extra. Dit resulteerde in 49 strafpunten. 

Roel kwam vanavond sterk uit de startblokken door gelijk goed aan te raden, Tonnie had duidelijk last van gebrek aan speelminuten en ging als laatste uit. Dat hij een routinier is bleek wel door direct uit te gaan in de tweede ronde, Rene had het minste geluk. De derde ronde werd overtuigend gewonnen door Ruud die deze avond sterk geconcentreerd speelde(of kwam het omdat hij naast de spelleider zat). Nebs zat aan de andere kant van de spelleider maar putte hier geen voordeel uit en was de botterletter. Na de inwendige mens te hebben versterkt in de pauze liet routinier Tonny zien wat knobbelen is, hij ging de twee laatste ronde’s als eerste uit, respectievelijk Willy en Roel gingen als laatste uit.

Nebs had duidelijk zijn avond niet en liet Leon tot op 9 punten naderen. Voor W.E.W. lijkt een kampioenschap verder weg dan ooit. Volgens de heren aan tafel is een bezoek van hoogheden aan je carnavalswagen belangrijk, maar er gaat NIETS boven de eer je een jaar knobbelkampioen van De Vrolijke Knobbelaars te mogen noemen. 

Uitslagen André28/348; Nebs 33/290; Leon 18/299; BRM 23/308; Roel 22/350; Ruud/Tom 18/330; WUMT 13/330; Thom/Rene 24/348; WEW 49/341


De knobbelcompetitie nadert zijn einde12 maart     seizoen '02-'03

De messen worden geslepen. Men speelt op het randje. Tegenstanders worden uitgeschakeld en daarvoor hoeven ze niet eens aan de speeltafel te zitten. Vorige week woensdagavond werden WEW uitgeschakeld voor het kampioenschap. Door omstandigheden kond geen één van de 3 heren aanwezig zijn. Ook werd er geen vervanger gevonden. Dat bleek achteraf de doodsteek te zijn. WEW kreeg het maximaal aantal punten plus strafpunten. De westrijdlijding (lees bestuur) duldde geen tegenspraak en dus weer een tegenstander minder. Met nog 5 wedstrijden te gaan wordt het wel heel spannend. 

Nebs staat al een eeuwigheid aan kop, gevolgd door Leon. MRB (Marcel R., Rob, Ben) volgen op korte afstand. Ik ben benieuwd wie er binnenkort wordt uitgeschakeld. Ik weet niet wat geoorloofd is en dus moet ik de statuten maar weer eens doorlezen. De wedstrijd van vanavond verliep zonder al te grote verrassingen. De boterletters werden mooi verdeeld en ook de winnaars van elke speelronde. Nebs liep weer een beetje uit en de rest kwam wat dichter bij elkaar. In principe kan er nog van alles gebeuren en zijn er nog meerdere kandidaten voor het kampioenschap. 

Uitslag: Nebs 22/312, Leon 27/326, MRB 21/329, Ruud/Tom 22/352, steunende leden 24/354,
WEW 28/369, Roel 19/369, Thom/René 22/370, André 27/375


Nebs is (af)gevallen26 maart     seizoen '02-'03

Met het eind van de competitie inzicht heeft Nebs het niet kunnen volhouden om op de 1e plaats te blijven staan. En hij loopt niet eens hard! Het trio MRB, te weten Marcel R., Rob en Ben, staan nu op de 1e plaats met nog 5 wedstrijden te gaan. Het trio heeft dat voornamelijk aan Ben te danken. Sinds hij geen paardenkolieken meer hoeft te behandelen, kan hij al zijn energie in het knobbelen stoppen. 

Zijn teamlid Marcel R, snapt het spelletje volgens mij niet helemaal. Hij speelde vanavond voor de steunende leden, die niet aanwezig konden zijn(?). En Marcel wint de avond voor de steunende leden met maar 15 punten! Gelukkig voor hem behaalde Ben maar 25 punten, wat genoeg was voor de koppositie. Maar de steunende leden stijgen wel van de 5e naar de 4e plaats en lopen snel in op de nr. 1. Je kunt op dit moment niets zeggen over een potentiële winnaar. Tussen de nr.1 en de laatste, André, zitten maar 55 punten. Alles is dus nog mogelijk. 

Zeker als er op een avond 10 man komt knobbelen. Het aantal punten loopt dan al gauw op. Zo behaalde Nebs maar liefst 44 punten. Voor hem ongekend hoog. Zijn gedachte waren dan ook heel ergens anders. Zo roept hij ineens tijdens het spel KUT. Iedereen roept dan natuurlijk waar, waar …….? Maar het was maar een toupetje dat er aan kwam glijden. En van wie was dan wel dat toupetje? Het kwam van achteren en daar waren de Sara’s niet onverdienstelijk aan het zingen. We houden u op de hoogte. De volgende wedstrijd wordt gespeeld op 9 april. Tussendoor verzorgen we ook nog een knobbelclinic. Hebt u interesse? Bel dan even Bar de Lange Gang


Met nog 4 speelavonden te gaan9 april     seizoen '02-'03

wordt het wel heel spannend. De verschillen zijn na de afgelopen speelavond niet veel veranderd en liggen nog heel dicht bij elkaar. Alleen Leon en Nebs hebben van plaats verwisseld. De avond begon met veel onduidelijkheden. Eerst werd er gesproken over de mankementen van anderen, daarna vertelde Ben voor de 10e keer dezelfde mop, die nog steeds niemand snapt en toen kwam Tone ineens binnen. Hij was een keer geen vader geworden en moest vanavond invallen voor Leon. Aangezien Toon maar tot 5 kan tellen, raadde hij steeds een getal aan tussen de 1 en de 5. 

Als Leon dat van te voren geweten had ?! En wat gebeurt er! Tone eindigt als 3e vanavond. Wat een sport! Toon zijn excuus was:”” Maar ze zeiden, dat ze allemaal heel weinig in de hand hadden!” Uitstekend Toon, steek nog een sigaartje op! Een ander uniek moment was, dat Marcel W. koef aanraadde. Normaal kun je dat aanraden met 2 of 3 spelers in het spel, maar nu waren er dat nog 5. En hij had het nog goed ook! Wilko had zijn avond niet. Hij was maar liefst 3x boterletter. Ik denk dat hij te veel knobbelt. Samen met Nebs eindigden zij op de laatste plaats met 30 punten. Roel kreeg alleen meer punten. Hij was niet aanwezig en er was geen vervanger, dus krijgt hij het maximaal aantal gespeelde punten per ronde plus 1 punt extra. Weer een kampioenskandidaat zo goed als uitgeschakeld. 

Aan het einde van de avond werden er nog een aantal vrouwen heel nieuwsgierig. Wie waren die heren toch? Gekleed in een sportieve outfit en vrolijke babbelend in de Gelachkamer. Dat waren de Vrolijke Knobbelaars, Karin Nij. !!!! Zoals gewoonlijk won Ben de avond met maar 12 punten. Gelukkig in het spel, …………… 

Uitslag en stand: MRB(Ben) 12/366, Leon(Toon) 20/383, Nebs 30/386, Steunende(Udo) 29/398, Ruud/Tom(Ruud) 24/408, WEW(Wilko) 30/418, Thom/René(Marcel W.) 24/426, André 18/427, Roel 48/454.


Knobbelnieuws23 april     seizoen '02-'03

Vorige week woensdag werd er weer geknobbeld. Met nog 3 avonden te gaan wordt het wel heel spannend. Zo spannend zelfs dat de steunende leden niemand meer kunnen vinden om te knobbelen. Zij staan op de 4e plaats met 25 punten achterstand op de nummer 1. Een reden toch om de laatste speelavonden goed te presteren? Gelukkig voor de steunende leden kwam Rob (trio MRB) nog spelen, zodat zijn aantal punten voor de steunende leden telde. Jammer genoeg speelde Rob niet onverdienstelijk, zodat de schade voor de steunende leden achteraf meeviel. Rob verzamelde maar 24 punten. Voor Rob is dat erg goed, gezien hij niet zo vaak kan en constant de rebbel los heeft. Of zegt dit meer over het niveau van het edele knobbelspel? 

Voor Roel was het helemaal een gedenkwaardige avond. Hij speelde maar liefst 4x de finale (laatste 2) en werd geen één keer boterletter en 1x won hij een speelronde. Daarmee werd hij deze avond laatste met 38 punten. Gezien het totale aantal punten van 492, zal hij de volgende speelavond de magische grens van 500 punten passeren. Een ware prestatie. Het grootste gedeelte van de avond speelden wij met een ongekend groot publiek. Helaas zijn de spelregels niet bekend bij het publiek en dus waren de aanmoedigingen tegen dovemansoren gericht. Of waren de aanmoedigingen gericht aan het adres van Ajax, dat helaas verloor in de laatste minuut. Gezien het hier ging om een volleybalpubliek is de vraag terecht of Ajax er wat aan gehad zou hebben, als de Ajaxieden het zouden horen. 

Aan het einde van de avond was er weer niets veranderd in de stand. Wel loopt iedereen een beetje uit elkaar. MRB, in de persoon van Ben, blijft aan kop. Leon volgt op 3 punten achterstand en daarna Nebs, met 16 punten achterstand. Met nog 3 wedstrijden te gaan, kan er nog van alles gebeuren. Ik kan me voorstellen dat u meer wilt weten over persoonlijke scores of hoe men er voor staat in de bekercompetitie, kijk dan op de pagina’s met standen en verslagen. Hier kunt u ook alle wedstrijdverslagen nalezen. 

Uitslag en stand: MRB(Ben) 31/397, Leon 17/400, Nebs 27/413, Steunende leden(Rob) 24/422, Ruud/Tom(Ruud) 29/437, WEW(Wilko) 34/452, André 25/452, Thom/René(René) 28/454, Roel 38/492.


Leon fier aan kop7 mei     seizoen '02-'03

Met nog 2 wedstrijden te gaan wordt het nu wel heel spannend. MRB en Leon wisselden de 1e en 2e plaats en André klom 2 plaatsen. MRB zijn Marcel R., Rob en Ben. Ben speelt het meest van deze 3. Vanavond was Rob er weer eens en speelde dus voor MRB. Helaas voor Ben, die de afgelopen keren ijzersterk knobbelde, speelde Rob niet zo goed. Was het verschil maar 3 punten, na Rob is het verschil 20 punten.

Dat is veel, maar nog in te halen. Rob, leuk dat je er was (hij wilde iets leuks lezen), maar om kampioen te worden moet je denk ik Ben laten knobbelen. Vanavond was Wim, van het trio WEW, ook weer aanwezig. Nadat hij zich voorgesteld had aan Toon (en nog de beste wensen) begon Wim enthousiast punten te verzamelen. Als je er lang bent uitgeweest is het moeilijk om er weer in te komen. En Wim, altijd optimistisch, had er moeite mee ! We praten over knobbelen en dat moet je gewoon bijhouden. Wim vindt het zo ’n leuke sport, dat hij probeerde er zolang mogelijk in te blijven. Dat leverde hem 46 punten op en de laatste plaats van vanavond. Mochten WEW nog kampioensaspiraties hebben, dan kunnen ze die na vanavond wel vergeten. Goed op dreef is André. Van de laagste regionen is hij aan het klimmen naar de bovenste.

Met 58 punten achterstand op Leon is het bijna onmogelijk om Leon nog in te halen. Het kan wel, maar dan moeten alle 18 leden de laatste 2 keer komen knobbelen. Het puntentotaal loopt dan lekker op en dat kan veel invloed hebben op de eindstand. En dan Toontje. Toontje speelt, die paar keer dat hij er is, heel goed. In tegenstelling tot Wim, zit Toontje er wel direct goed in. Hij verzamelde maar 15 punten en daarmee stijgen de steunende leden weer een plaatsje. Zij liggen maar 22 punten achter en dat is goed in te halen. Komende woensdag wordt ook de finale van de beker gespeeld. Wilko staat bovenaan en wordt op 10 punten achterstand gevolgd door Nebs. Maar als beide heren zo spelen als vanavond, dan kunnen ze het beide wel vergeten.


Wilko wint de beker21 mei     seizoen '02-'03

Afgelopen woensdag vond de bekerfinale plaats van de Kramer en Molenveld knobbelcompetitie. Er waren nog 9 spelers in de race voor de titel. Marcel R. en Thom vielen direct af, omdat zij niet op kwamen dagen. Wel waren in totaal 11 andere leden aanwezig, die voor verrassingen konden zorgen. De behaalde punten van deze avond tellen natuurlijk ook mee voor de competitie. Roel had gelijk al pech, want hij had zijn bretels vergeten en dat leverde hem direct 25 strafpunten op. Wilko had de beste papieren in handen, maar dan moest hij natuurlijk wel goed spelen. En dat gebeurde niet. 

De eerste twee speelronden was hij gelijk boterletter. Na 3 ronden had hij maar liefst 33 punten. Werd hij afgeleid door de verhalen van Ben over een rubberslang? Of door de Sara’s die op de achtergrond de knobbeltune aan het zingen waren? Of door het goede spel van Ben? Na 3 ronden had Ben nog maar 2 punten. De spanning was goed te merken tijdens het spel. Er werden rake opmerkingen geplaatst om mensen uit hun spel te krijgen. Udo trok zich nergens wat van aan en heeft ongeveer de hele avond schaapjes zitten te tellen. Ruud speelde ook ontspannen, want hij werd een keer niet op de huid gezeten door zijn teamgenoot Tom. Deze laatste had de hut vol en kon Ruud dus niet storen in zijn spel. Dat ontspannen spelen kon niet van Willie gezegd worden. Willie mocht voor MRB spelen en liet dat verbaal ook merken door net te doen of hij thuis ruzie had met zijn vriendin. Nebs was Wilko’s naaste concurrent en na 3 ronden hij had maar 15 punten. Ook André en Leon maakten nu een kans door het slechte spel van Wilko. 

Na 5 ronden had Wilko maar liefst 46 punten verzameld en dat was deze avond goed voor de laatste plaats. Leon kon de druk waarschijnlijk ook niet aan, want hij behaalde ook 46 punten en dat is weer interessant voor de competitie. Maar van de 4 bekerwedstrijden mag je de slechtste laten vervallen. Niemand wist meer welk aantal punten hij kon laten vervallen. De spanning was dus om te snijden. Nadat onze wedstrijdlijder Leon zijn boekhouding verwerkt had, kon hij met zeer veel aarzeling bekend maken dat Wilko de beker had gewonnen. Dit was de eerste keer dat de beker gewonnen werd door iemand die geen algemeen kampioen wordt. 

Na de felicitaties in ontvangst te hebben genomen(de beker krijgt hij waarschijnlijk volgende week) van de meeste leden, één lid was te oud om op te staan en één lid zat te slapen, kon het feest beginnen. Volgende week woensdag vindt de laatste competitiewedstrijd plaats. Het puntenverschil tussen de kanshebbers voor de titel is heel klein. Leon staat aan kop met 8 punten voorsprong op MRB. Daar achter staan de steunende leden met 14 punten achterstand. Heel belangrijk is dus wie de teams laten spelen. Hopelijk komen alle 18 leden om de kampioen te huldigen en het zware knobbelseizoen af te sluiten. 

Stand en uitslag: Leon 461/46, MRB(Willie) 469/34, St. (Udo) 475/38, Nebs 476/39, Ruud/Tom(Ruud) 490/36, André 500/27, Tom/René(René) 515/21, WEW 544/46, Roel 577/46, Marcel W. 22 en Ben 17.


Leon 2e keer kampioen Kramer en Molenveld-Knobbelkompetitie28 mei     seizoen '02-'03

Na een zwaar en lang seizoen knobbelen is het eindelijk duidelijk. Wilko had 2 weken geleden al de beker al gewonnen en nu is Leon de kampioen van de competitie. Vorige week woensdag viel de beslissing. De eindstrijd ging tussen MRB, Nebs en Leon. MRB viel al snel door de mand. Dit trio heeft de punten voornamelijk te danken aan Ben. Helaas was hij verhinderd en dus mochten Rob en Marcel R. de competitie afmaken. Resultaat, een vierde plaats. 

Een excuus moeten ze nog verzinnen, maar ik weet zeker dat Ben het zal waarderen. Nebs kon het ook niet volhouden. Hij dacht dat hij door andere knobbelleden werd tegengewerkt. Volgens Nebs had met name Roel hem te pakken. De andere spelers hadden niets in de gaten, dus Roel heeft dat wel heel geniepig gedaan. De kampioen trok zich daar en tegen nergens wat van aan. De eerste ronde zette hij meteen de toon voor de rest van de avond door er als eerste uit te gaan. Daarna werd het wat moeilijker. Het water stond hem op de rug, hij begon nog meer te praten dan dat hij normaal gesproken al doet. Ook had hij haast vanwege de te verwachte opkomst van het publiek. Na 3 ronden kwam er zowaar een delegatie, met ijs gevuld, partners binnen. 

Leon had het toen helemaal niet meer en speelde zelfs de finale in de laatste ronde. Een waardige afsluiting voor een kampioen. Uit handen van sponsor Thom K., van het tuiniersbedrijf Kramer en Molenveld, ontving hij de kampioensdasspeld en een eetbon. Voor Leon ondertussen gesneden koek, want vorig jaar was hij ook al kampioen. Nu moet u niet gelijk beginnen over het niveau van het edele knobbelspel, want dat is hoog en intensief en energievretend. We beginnen nu aan de zomerstop en gaan onze energievoorraad weer aanvullen. Tijdens de kermis kunt u ons nog aan het werk zien als u een rondje gracht loopt om de plakkaten te bewonderen.

Einstand seizoen 2002-2003: Leon 492/31, Nebs 499/23, Steunende leden (Marcel W.) 503/28, MRB (Marcel R.) 509/40, Tom/Ruud (Ruud) 527/37, Thom/René (Thom) 531/16, André 540/40, WEW (Wilko) 582/38, Roel 598/21.


zwart gat


Nieuwe knobbelcompetitie begonnen15 oktober     seizoen '03-'04

Afgelopen woensdag is de knobbelcompetitie weer begonnen. Het clubtenue is weer uit de kast gehaald, het overhemd en de stropdas gestreken en de bretels weer een tandje hoger gezet. Het begin van een competitie is altijd voor sommige mensen een spannend moment. Schrijft de pen van Leon nog? Is Willy wel op tijd? Zingen de Sara’s vanavond? Wie zit er allemaal in het publiek? Waar verrast Tom ons vanavond mee? Wat en hoeveel gaan we drinken? Uiteraard moet alles er weer piekfijn uitzien, je bent tenslotte lid van de knobbelclub, maar er zijn leden die leren het nooit. 

Als er iets niet in orde is aan de outfit krijg je strafpunten. Afgelopen jaar werd er wel eens iets door de vingers gezien, maar dit jaar gebeurt dat niet. En het was de eerste avond gelijk al raak. René M. had zijn stropdas niet om! De meeste leden worden door hun vrouw aangekleed en dat gaat meestal wel goed. René moet het zelf doen. Dit geintje koste hem gelijk 25 punten. Helaas René, wie niet luisteren wil, moet maar voelen. En je wilde nog wel in de Elna genoemd worden!!!! De speelavond verliep verder normaal. Nebs begint weer met een gigantische start. André kan Nebs als enige volgen. Ze zullen wel stiekem samen geoefend hebben op een mooie zwoele zomeravond. Roel denkt er het zijne weer over en is vanavond 2x boterletter. Volgende keer wordt het een spannende avond. We krijgen namelijk een nieuw lid!? De criteria zijn duidelijk en volgens Tom voldoet hij aan alles. We houden u op de hoogte.


Het bestuur heeft altijd gelijk29 oktober     seizoen '03-'04

Woensdagavond 29 oktober jl. was het een drukte van belang in bar de lange gang. De nieuwe carnavalsschlager werd gekozen, (sommige leden horen toch liever de Sara’s) en er werd weer gestreden in de Kramer en Molenveld knobbelcompetitie. Vanavond konden we Luuk Domhof verwelkomen als nieuw lid van de vrolijke knobbelaars. 

Luuk had het reglement zorgvuldig bestudeerd en het belangrijkste artikel onthouden nl. HET BESTUUR HEEFT ALTIJD GELIJK dit zouden meerdere leden in acht moeten nemen. Hij zal samen met Thom en Rene een nieuw trio gaan vormen. Udo speelde voor Roel /Udo, Tonnie voor Willie/Marcel/Tonnie, Ben voor Marcel/rob/Ben , Wim voor Wilko/Ewald/Wim en Rene dacht dat hij meer knobbel kwaliteiten had dan nieuwkomer Luuk dus speelde hij voor Thom/Rene/Luuk. Dat zij daar bedrogen mee weg kwamen bleek wel uit de eind uitslag. De eerste ronde werd gewonnen door Ben en routinier Rene was de boterletter. Zijn team genoot Luuk liet zien over behoorlijke knobbel kwaliteiten te beschikken en won de tweede ronde, Tonnie mocht deze ronde een rondje bestellen. 

Ruud altijd verbaal ondersteund door zijn knobbelpartner Tom won de derde ronde en Tonnie was wederom druk met andere dingen dan knobbelen en was weer de minste. Na het consumeren van de verplichte 3 ons hapjes begon men vol goede moed aan de vierde ronde, Leon was in vorm en won deze, Ben mocht om bediening vragen. De laatste ronde werd door de voorzitter tevens webmaster van DVK André gewonnen, gedoodverfd kampioen Nebs was behoorlijk gespannen en verloor de vijfde ronde en zijn koppositie. Over verliezen gesproken, de positie van Wilko bij trio WEW wankelt opnieuw en dat na 2 speelavonden. Wim was stukken beter in vorm dan Wilko 2 weken geleden en had 5 strafpunten minder wat de opmerking haalt Wilko de kerst uitlokte. Er wordt op het ogenblik gewerkt aan een totaal vernieuwde website, wij houden u op de hoogte wanneer devrolijkeknobbelaars.com weer online is.


Goed gebekte dames op de achtergrond12 november     seizoen '03-'04

Vorige week was het weer zover. Het tweewekelijks avondje knobbelen. Elke keer weer een avond vol verrassingen. Je denkt alles wel een keer te hebben meegemaakt, overkomt je zo een avond. De eerste verrassing gebeurde al in het begin van de avond. Good old Willie bestelde een colaatje !?!?!?. Toen iedereen weer bij zijn positieven was bleek het echt geen grapje te zijn. Hij bestelde er daarna zelfs nog één. Waarom was de grote vraag? Gaat alcohol en Viagra niet samen? 

Willie was de eerste 3 rondjes ook heel goed op dreef. Hij hield zijn hoofd er goed bij. Maar na 3 rondjes gaf hij het op en verliet hij de Hut van Ome Tom. Boze tongen beweren dat hij moest werken. Ruud was ook goed op dreef vanavond. Hij kon vrij uit spelen, want zijn duopartner Tom, waser niet. Dus geen verbaal geweld op de achtergrond. Wel waren de Sara’s op de achtergrond bezig. Ik kan het de mensen toch wel aanraden om eens naar deze goed gebekte dames te gaan luisteren. Dat kan op 30 november a.s. U zult dan geen Knobbelaar aantreffen, aangezien wij het repertoir al kennen. Het volgende historische moment diende zich al weer aan. Tijdens het 4e rondje werd er door 10 man de eerste 3x keer verkeerd aangeraden. Dat wil toch wel wat zeggen over het niveau van dit spelletje.Men onderschat het wel degelijk. 

Een trent van vanavond was wel dat de leden heel vaak geen zak in handen hadden. Men valt dan blijkbaar snel in herhalingen. Zo vertelde Ben voor de 100e keer dezelfde mop. Uit respect laat je hem de mop vertellen, maar als hij de volgende keer weer begint over de ideale schoonzoon, snoer ik hem de mond. Ook moet Ben iets terug geven aan Nebs, alleen ik heb geen ide wat. Het verloop van het knobbelen die avond was een beetje een rommeltje. Veel leden speelden voor een ander lid. Het resultaat was dat we allemaal heel dicht bijelkaar eindigen, met een uitstekende hekkensluiter. Deze avond werd er ook voor de eerste keer voor beker gespeeld.

Stand en uitslag: André 77/34, Ruud/Tom 25/79, Nebs 80/27, RMB 89/29, Roel/Udo 89/28, Steunende 97/44, WEW 98/43, TRL 106/25, Leon 112/47


Ruud in topvorm26 november     seizoen '03-'04

Na de grote opkomst tijdens de eerste beker ronde, lieten de leden het dit keer afweten. Roel kwam helemaal niet opdagen en had zich ook niet afgemeld, wat dus direct resulteert in 25 extra strafpunten plus het maximale te behalen strafpunten plus 1 per ronde. Zijn team genoot Udo was wel aanwezig maar deze had belooft te knobbelen voor het trio Thom/René/Luuk, hij toonde karakter en knobbelde voor hen de extra punten die zij als team kregen nam hij op de koop toe. Deze instelling wordt door het bestuur zeer gewaardeerd en hopen dat andere leden hier een voorbeeld aan nemen. 

Ruud knobbelde vanavond voor het duo Ruud/Tom,Marcel W voor het trio Willie/marcel W/Tonnie, Udo voor het trio Thom/Rene/Luuk, Ben voor het trio Marcel/Rob/Ben en wim voor het trio Wim/Ewald/Wilko. Ruud was vanavond in topvorm en won 3 van de 5 ronde’s en behaalde slechts 8 strafpunten. Leon, Udo en Marcel W kwamen alle drie boven de 30 strafpunten uit. André en Wim konden Ruud nog enigszins volgen met respectievelijk 14 en 20 strafpunten, Nebs behaalde 26 strafpunten, Ben 25 en Roel inclusief extra strafpunten 78. Het spreekwoord hoe later op de avond hoe schoner het volk gaat niet altijd op, dit bleek wel toen Wilko binnen kwam wandelen. 

Hij kwam eens even kijken hoe zijn ploeggenoot Wim het deed, HELAAS Wilko hij speelt nog steeds VEEL sterker dan jij!!!!


Wat kan een avondje knobbelen toch leuk zijn10 december     seizoen '03-'04

Lees je de ene week dat je niet zo goed bent als Wim, de volgende week kun je zo’n uitspraak gelijk recht zetten. Gelukkig zijn Wim en ik allebei goed en spelen we langzaam naar de eerste plaats toe. Helaas is Nebs op dit moment nog beter (of hij heeft meer geluk) en moeten we afwachten wanneer hij afhaakt. Vanavond konden we ook het nieuwe statieportret aanschouwen van de knobbelclub. We vragen ons alleen af waar de oude foto is gebleven? Natuurlijk is het een foto met alleen maar mooie kerels. Misschien ligt het wel ergens in een nachtkastje, of niet Birgit? 

Het is ook de maand december en dat betekent dat wij onze kerststropdas om moeten hebben. Ben je dat vergeten, dan krijg je 25 strafpunten. Ruud, Tonnie en Roel waren hem vergeten. Maar na wat geregel kreeg alleen Roel de strafpunten. Met een totaal van 69 punten vanavond passeert hij de magische grens van 200 punten. En het is nog niet eens kerst! Roel, de bedoeling is om zo min mogelijk punten te verzamelen! Hoe later het werd, hoe gekker de gesprekken verliepen. Leon had het hoogste woord. Terecht natuurlijk, want hij was voor de 2e keer papa geworden. Ook kwamen we er achter dat Tom en Leon nooit geen moedermelk hebben gehad. Dat verklaard natuurlijk een heleboel. Ben zat ook weer op zijn stokpaardje, de jacht (waarop?). Hij had weer eens een fazant aangeschoten (of vol-geschoten?). Luuk, ons nieuwste lid, moesten we de hele avond ook mentaal ondersteunen. Hij wil graag een feestje geven, maar de gemeente werkt niet mee. Ik snap die ambtenaren niet, want zij zijn ook uitgenodigt. Alle buren horen erbij, dus zij ook. En wie heeft er nu geen zin in een feestje? 

Misschien verliep deze avond wel zo gek, omdat de Sara’s er niet waren. We hadden dus geen achtergrond muziek. In de wandelgangen (en die zijn lang bij de Lange Gang) hoorde ik dat de Sara’s bezig zijn met een CD. Wanneer heb je nu een mooiere gelegenheid om de 1e CD uit te reiken aan je trouwste fans, zo vlak voor kerst. Sara’s, verras ons komende woensdag! Op de ranglijst van het knobbelen hebben een aantal spelers/duo’s en trio’s van plaats gewisseld. Nebs en Tom/Ruud staan op een gedeelde 1e plaats. Wilko/Ewald/Wim zijn gestegen van de 5e naar de 3e plaats en Leon is gestegen van de 8ste naar de 5e plaats.

Stand: Nebs 117/11, Ruud/Tom 117/30, André 122/31, Wilko/Ewald/Wim 132/14, Marcel R./Rob/Ben 138/24, Leon 163/18, Willie/Marcel W./Tonnie 167/31, Thom/René/Luuk 169/32, Roel/Udo 236/69.


Veel Sara's geen cd17 december     seizoen '03-'04

Dit was de laatste knobbelwedstrijd van 2003. We hoopten die avond op een verrassing van de Sara’s. We hadden allemaal gepast geld bij ons, maar helaas, geen CD. Misschien hadden ze een excuus. We hoorden dat het heel druk was in Ahoy. Misschien moesten ze daar optreden, of waren ze toeschouwers, of moesten ze er schoonmaken? We houden u op de hoogte. Deze avond speelde Tom ook weer een keer mee. Meestal laat hij het over aan zijn speelpartner Ruud. Beide heren waren zo goed op dreef dat Ruud de wedstrijd won en Tom 2e werd. Helaas speelde Tom voor het trio TRL en dus speelde hij eigenlijk voor de concurentie. 

Wel eerlijk om goed te spelen, maar wel een beetje dom. Willie daarentegen was gewoon aan het vals spelen. Hij wist dat de andere speler 2 pinnen in handen had en toch raadde niet het juiste getal aan. Ik denk dat Willie nog steeds onder de indruk was van de dood van Keiko die week, je weet wel Free Willy. In de stand is na die avond veel veranderd. Ierdereen is van plaats verwisseld, behalve Roel en Udo. Zij blijven met ruime voorsprong op de laatste plaats. Wilt u meer weten over de standen, wedstrijdverslagen, knobbelclinics of misschien iets over de spelregels.

Stand: Ruud/Tom 12/129, Andre 25/147, Nebs 36/153, WEW 35/167, MRB 38/176, TRL 19/188, Leon 28/191, WMT 32/199, Roel/Udo 25/261.

De Vrolijke Knobbelaars wensen iedereen een voorspoedig en gelukkig 2004.


Knobbelnieuws 2002 Naar boven Knobbelnieuws 2004
Copyright © 2011 DVK™ - Disclaimer -  Met dank aan Thom Kramer en André Gelinck