dvklogo


Achtergrond idee:

De funderingen van de Beltrummerpoort zijn onlangs opgegraven. Normaal gesproken zouden deze worden vermalen tot gebroken puin maar Groenlo heeft ze echter bewaard om, naar men zegt, de historie van Groenlo in beeld te brengen. Volgens de DVK is er toch een achterliggende gedachte. De fundering is niet voor niets verplaatst naar de andere kant van het centrum. Waarschijnlijk wordt nog voor het einde van het jaar deze fundering weer opgemetseld tot een Lievelderpoort om deze na de fusie met Lichtenvoorde te kunnen sluiten voordat al dat gespuis van de andere kant van het spoor ons mooie Grolle komt verzieken. Foto’s van deze poort uit het verleden zijn er niet, vandaar dat wij als DVK alvast een maquette op schaal 1:2 hebben gemaakt.

Voor de latijnse tekst is Jan Blankenborg benaderd. (Suprema Grolla MMV)


Idee van:
Bennie ter Bogt


Ontwerp van:
Thom Kramer d.m.v. tekeningen


Bouwlokatie:
In de hal van hoveniersbedrijf Kramer & Molenveld den Sliem.


Plaklocatie:
In de hal van hoveniersbedrijf Kramer & Molenveld aan den Sliem.


Aantal bloemen circa:
22.400 stuks


Behaalde plaats:
?


Publieksprijs:
-


Deelname:
? panelen

Extra:
Schets onderdelen
Tekening paneel
Lievelderpoort.

Eindelijk zijn, na 12 jaar, de fraaie soldaatjes die door Nebs zijn gelast, hergebruikt. Het paneel van dit jaar lijkt qua grootte en bloemenaantal meer op een corsowagen. Alleen de wielen ontbraken nog. Het was wel een paneel waar niemand omheen kon...letterlijk.

Het paneel maakte zoveel indruk op de gemeente dat men besloot om het vestingstadverleden van Groenlo weer nieuw leven in te blazen.

Paneel 2003 Naar boven Paneel 2005
Copyright © 2011 DVK™ - Disclaimer -  Met dank aan Thom Kramer en André Gelinck