dvklogo

DVK Nieuws4 januari     seizoen '03-'04

Zondag 4 jan. 2004, een nieuw jaar een nieuwe knobbelronde. Ondanks dat er ook dit jaar weer, net als voorgaande jaren, met de klok mee wordt gespeeld moesten er toch weer een groot aantal knobbelleden op de klok kijken welke kant of dat ook al weer op is. Na een tijdje kon er dan begonnen worden. Nou ja, een tijdje, Danny Froeling zou in dezelfde tijd al lang weer thuis geweest zijn na zijn nieuwjaarsloop. Over nieuwjaarsloop gesproken, ook Nebs wilde dit jaar graag meelopen ware het niet dat hij mee moest doen aan een verkeerscursus. Hij is hier overigens voor geslaagd en mag nu ook voor klaar-over spelen zij het de eerste tijd alleen op de fietsbrug over de rondweg.

Alsof we nog niet laat genoeg begonnen waren kwam na de eerste ronde, waarin Ben als eerste uit gaat en Ruud de botterletter is, Rob nog binnen om mee te spelen. Zowel in de tweede als ook in de derde ronde gaat Thom als eerste uit en op de vraag of we al pauze hebben krijgt Tom van enkele zeer dorstige leden het antwoord "Ja, jij soms ook ???" In ronde vier en vijf gaat Rob als eerste uit en is Udo in staat 14 aan te raden terwijl er nog maar 4 leden meespelen. Udo, vind je het gek dat je onderaan staat ? Wordt eens eerder wakker, of in jouw geval beter gezegd, ga eens eerder slapen. Toch gefeliciteerd met dochter Femke!

Uitslag: André 13/160, Nebs 32/185, Leon 28/219, MRB 26/202, RU 29/290, RT 41/170, WMT 37/236, TRL 35/223 en WEW 47/214.


Het was weer een avond vol verrassingen11 januari     seizoen '03-'04

De maand januari spelen, door omstandigheden, op de zondagavond. Dit is, denk ik, een betere avond voor het publiek, want het was me druk in de Hut van Ome Tom. Tom was ook zo aardig geweest om eten te koken voor het publiek. Deze mensen moeten vaker komen kijken, want wij kregen veel vragen over het spelletje. Er waren zelfs mensen die mee wilden spelen. Udo kreeg het daar zelfs heel warm van. Er heeft zeker 10 minuten iets bij hem in de nek gelegen, waar hij thuis van droomt. Helaas voor Udo was er te veel alcohol in het spel en mocht ze niet meespelen.

Ook zaten er mensen in het publiek die de hele tijd vingers opstaken. Wilden ze nu meespelen of een rondje geven? Wij snapten er in ieder geval niets van. Jos S., als je een rondje wil geven, moet je dat gewoon zeggen. Wat het spel betreft, was het een avondje voor Ben en Tonnie. Deze heren hadden heel veel geluk vanavond. Ben verzamelde maar 9 punten en Tonnie maar 12. Dat is heel weinig.Geluk in de liefde en pech met het spel? Of is het anders om. Voor Ben geldt beide. Hij heeft de hele week dan ook kunnen oefenen, naar eigen zeggen, met 1 pinnetje in de hand. Wat moet de rest van de heren dan wel niet in de handen hebben gehad? Leon in ieder geval niet veel, want hij mag nog nergens aankomen. André blijft na vanavond bovenaan staan. WEW zakt van de 5e naar de 7e plaats, omdat Hakkie dramatisch speelde. De steunende stijgen, dankzij Tonnie 2 plaatsen. TRL krijgt 25 strafpunten, omdat niemand van dit trio kwam opdagen. Voor de rest is er weinig verandert in de stand.

Stand: André 35/195, Ruud/Tom 35/205, Nebs 24/209, MRB 9/211, Steunende 12/248, Leon 36/255, WEW 44/258, TRL 62/285, Roel/Udo 37/327.


Geen nieuws18 januari     seizoen '03-'04

Helaas, van deze avond zijn geen aantekeningen terug te vinden. Dus wie alsnog een briefje vindt met loze kreten die kan dat bij de redactie van DVK inleveren b.v.d.


Noodzakelijke wedstrijdformulieren ontbreken4 februari     seizoen '03-'04

Voor het eerst in de geschiedenis van de DVK moest de wedstrijd van 4 februari jl. bijna worden afgelast. Niet omdat de slechte weersomstandigheden de speeltafel onbespeelbaar hadden gemaakt, maar het ontbreken van het noodzakelijke wedstrijdformulier was oorzaak van een verhitte discussie omtrent het beëindigen van het lidmaatschap van de eindverantwoordelijke in deze, Wilko. Op opengelaten regels van wedstrijdformulieren uit een grijs verleden moesten de resultaten worden genoteerd zodat de wedstrijd alsnog doorgang kon vinden.

Onder toezien van een viertal vochtige ogen van twee "bijna" directieleden van de Grolsch, die aan de tap het afscheid van de beugelfles op TV-Gelderland hadden gekeken, werd begonnen met de eerste ronde. Ben ging als eerste uit en Thom was boterletter. In ronde twee nam Thom revanche en ging als eerste uit. Luuk daarentegen, welliswaar behorende tot hetzelfde trio TRL maar spelend voor het duo TR, deed goede zaken voor zijn team door het langste mee te spelen. Ook de Sara's waren elders in het pand weer aanwezig, blij dat de DVK de wedstrijden weer op de woensdag speelden. Of die mening door ons wordt gedeeld? Wellicht dat het instuderen van een DVK-clublied i.p.v. "My Bonny is over the ocean" dit nog ten goede kan keren.

Na de pauze, waarin onderwerpen als de buutavond en de gekozen burgemeester aan de orde zijn geweest, speelden in ronde vier de bestuursleden van de vereniging de finale. De penningmeester wint, de voorzitter volgt en de sjikkeretaris wordt boterletter. In ronde vijf gaat Nebs als eerste uit en verliest Leon de finale met het volgende resultaat:

André 30-248, Bennie 20-252, Leon 31-304, MRB 24-252, RU 28-432, RT (Luuk) 22-262, WMT 26-310, TRL 35-339 en WEW (Wellicht binnenkort WE) 34-317.


Alleen maar vervangers18 februari     seizoen '03-'04

Woensdagavond 18 Februari 2004 leek wel de avond van de vervangers. Diverse leden hadden verplichting aan de prins en adjudant, zij lieten zich daar om vervangen. Udo speelde voor André, Luuk speelde voor Marcel /Rob/Ben ,Roel voor het duo Roel/Udo, Ruud zo als bijna altijd voor het duo Ruud/Tom, Tonnie (met sigaar) voor het trio Willie/ Marcel W/ Tonnie en secretaris Wim speelde voor het trio Wim/ Ewald/ Wilko. De avond werd omlijst door de klanken van een dweilorkest dat een carnavalsavond van een kegelclub die de muffe onderaardse kegelbaan verruild hadden voor de feestelijke ambiance van bar de Lange Gang. Het is diverse mensen opgevallen dat Nebs een strategische plaats aan tafel heeft ingenomen. Hij gaat steevast naast Leon zitten (daar komt ie) die een sabatical year heeft genomen. Door te zorgen dat hij achter hem zit weet hij zeker dat hij de over het algemeen foute getallen die Leon aanraad niet meer kan zeggen. Deze strategie werkt, dit blijkt wel uit het feit dat Nebs match winnaar werd en tevens de koppositie in het algemeen klassement innam.

Uitslag 18-2-04: André/31pnt; Nebs/8pnt/,Leon/32pnt;MRB/39pnt,Roel-Udo/20pnt, Ruud-Tom/21pnt, WMT/20pnt, TRL/34pnt, WEW/43pnt


Omdat aambeien niet besmettelijk zijn...3 maart     seizoen '03-'04

Afgelopen woensdag was het eindelijk weer zover. Na het prachtige carnaval had ik weer tijd om te knobbelen. Nadat ik er van overtuigd was dat aambeien niet besmettelijk zijn, zolang je je broek maar aanhoudt, durfde ik de Hut van Ome Tom binnen. De Vrolijke Knobbelaars keken elkaar nog wel gek aan, nadat Zwarte Lola het gerucht verspreid had, dat er enkele fervente afnemers van spertie waren onder de leden van de DVK. De voorzitter, André, overtuigde mij, dat na intensief onderzoek, dit gerucht uit de wereld geholpen kon worden. De DVK is aambeien vrij. Ik denk dat Zwarte Lola dus maar een ander praatgroepje moet zoeken. Toen ik de Hut van Ome Tom binnen kwam, gaf dat gelijk het vertrouwde gevoel. De Sara's waren er ook nog. Het duurde wel lang voordat zij vocaal aanwezig waren op de achtergrond. Het gerucht is dat zij een nieuw repertoire aan het oefenen zijn voor de laatste knobbelavond. Dat belooft nog wat, want toen wij ze pas om 22.30 uur hoorden op de achtergrond, sprong er spontaan een glas kapot op tafel. De uitbater kon het ook niet verklaren.

Tom was wel heel vrolijk vanavond. Misschien omdat ik er weer was? Hij verraste ons zelfs met nieuwe hapjes. Nebs en Leon keurden ze goed, dus u zult ze ook wel een keer proeven. Helaas speelden wij vanavond met maar 8 man. Van het trio Luuk/Thom/René kwam niemand opdagen. Zij kregen dan ook maximaal aantal punten + 1 extra per speelronde. Ben was helemaal niet opdreef. Hij had beter thuis kunnen blijven. Maar liefst 3x was hij boterletter. Sinds hij weer werk heeft (en een vriendin) is hij moe. Hij heeft dan weinig tijd om thuis met z'n pinnetje te oefenen. De topper van vanavond was Udo. Hij behaalde maar 5 punten. Nog geen record, dat heeft André met 2 punten. Helaas staat Udo met Roel dik onderaan met 457 punten. Als dat zo doorgaat wordt dat wel een record. Vanavond speelden we ook voor de beker. Willie staat daarin bovenaan en heeft in de gaten dat als hij in een hoog tempo speelt, de andere leden hem niet bij kunnen houden. Hij had dan ook een haast. Je snapt dat niet als je hem ziet fietsen. Alleen Udo kon hem bijhouden. Van de 18 leden doen nog maar 9 leden mee voor de beker en Willie staat nog steeds fier bovenaan. In de stand is na vanavond niets veranderd, dus een gezellige avond voor spek en bonen.

Uitslag en stand: Nebs 18/278, Ruud/Tom 18/301, André 26/305, MRB(Ben) 33/324, WMT(Willie) 14/344, Leon 22/358, WEW(Wilko) 28/388, TRL 47/420, Roel Udo 5/457.


Marcel W wil ook wel eens17 maart     seizoen '03-'04

Vorige week woensdag was het weer zover, het tweewekelijkse knobbelavondje. In de stand is er de afgelopen weken niet veel veranderd. Waar doe je het dan voor, zou je zeggen? Voor een aantal leden is het eindelijk een avondje uit, voor anderen is het gewoon een avondje thuis. Sommige leden hebben er moeite mee om te verschijnen en laten dat aan anderen over, of niet Rob en Marcel R. Ze weten niet wat ze missen. De eerste ronde verliep vlotjes. Leon was er als eerste uit, zo kan hij zich goed concentreren op zijn functie als wedstrijdleider en op zijn bier. Hij heeft de laatste tijd, als nieuw bakken directeur, veel buiten moeten werken en dat is blijkbaar stoffig werk. Want als hij zijn keel smeert met bier, mogen wij daar allemaal van "meegenieten".

Tom R. liet ook weer van zich horen. Niet als speler, maar vanachter de tap. Zijn speelmaatje, Ruud, moest het weer allemaal aanhoren. Het lijkt bijna op een goed huwelijk. Ruud was zo onder de indruk dat hij de eerste ronde verloor. Daarna kwam het eigenlijk ook niet meer goed. Ruud verloor de avond met 36 punten. Wanneer gaat Tom zelf weer eens spelen? Het was de avond van Roel. Het lag in de verwachting dat hij over de grens zou gaan van 500 punten, maar Roel verbaasde ons allemaal. Hij won de avond met maar 16 punten. Roel, nogmaals gefeliciteerd met je overwinning en je 12 ½ jarig huwelijk. Luuk had zijn avond ook niet of weer wel. Hij speelde namelijk 3x de finale en verloor er geen één. Hij is zich waarschijnlijk geestelijk aan het voorbereiden op 20 mei 2005. Dan gaat hij namelijk trouwen. Ben melde zich af voor dit feest, hij had iets op zijn werk. Hoezo werk?

Marcel W. wilde graag een keer in de krant genoemd worden en speelde daarom heel wisselvallig. Zo verloor hij 2 rondjes, maar won er ook één. Om zeker van plaatsing te zijn vertelde hij ook nog een sappig verhaal over een linkshandig iemand met 2 biefstukken tussen een deur. Vraag hem maar om uitleg. In de laatste ronde vond het hoogtepunt van de avond plaats. Nebs won die ronde en gelijk werd hij gelanceerd. Alle sluitingen van zijn bretels sprongen tegelijk los. Nu kunnen we natuurlijk breed gaan uitmeten waar dat aan zou kunnen liggen, maar dan is de Groenlose Gids te klein.

Uitslag en stand: Nebs 18/296, André 18/323, Ruud/Tom 36/337, MRB 32/356, WMR 22/366, Leon 18/376, WEW 24/412, TRL 33/453, Roel/Udo 16/473.


Knobbelnieuws 2003 Naar boven Knobbelnieuws 2005
Copyright © 2011 DVK™ - Disclaimer -  Met dank aan Thom Kramer en André Gelinck