dvklogo


Achtergrond idee:

Er moest veel kleur in een paneel, dus net als bij verf, kwasten en kleurenwaaiers.Idee van:
Thom Kramer


Ontwerp van:
Thom Kramer d.m.v. tekeningen


Bouwlokatie:
In de hal van hoveniersbedrijf Kramer & Molenveld aan den Sliem.


Plaklocatie:
In de hal van hoveniersbedrijf Kramer & Molenveld aan den Sliem.


Aantal bloemen circa:
15.000 stuks


Behaalde plaats:
?


Publieksprijs:
-


Deelname:
? panelen


Extra:
Ontwerpschets
Kleurrijk/Onderzeeër

Zoals wel vaker bij de DVK ontstaan de beste ideeën na het nuttigen van enkele glaasjes bier. Zo ontstond tijdens de bouw van het paneel 'kleurrijk' het idee dat het ook wel leuk zou zijn om eens iets op of in de gracht te doen. Een onderzeeër leek de heren wel wat. Maar om te voorkomen dat het veel extra werk zou betekenen zou alleen de periscoop zichtbaar zijn boven water. Om de jury en het publiek in de waan te laten dat er toch echt bijna 20.000 bloemen op geplakt waren, zijn naast het tekstbord een aantal duikbrilletjes gehangen zodat men dit zelf kon controleren.

Hoe flauw het grapje ook was er zijn toch altijd weer mensen die er werkelijk niets van snappen. Als Marcel Rooks naar de periscoop staat te kijken vragen mensen achter hem wat het moet voorstellen. Marcel antwoord 'een onderzeeër, maar deze komt maar 1 maal per kwartier boven water'. De mensen antwoordden 'dan blijven we even wachten'...

Dit tweede paneel is niet aangemeld voor deelname, het was als grapje bedoeld, maar het had zeker volgens de publieksjury een grote kans gemaakt.

Paneel 2004 Naar boven Paneel 2006
Copyright © 2011 DVK™ - Disclaimer -  Met dank aan Thom Kramer en André Gelinck