dvklogo


zwarte gat
Nieuwe knobbel seizoen van start12 oktober     seizoen '05-'06

Woensdag 12 oktober jl. is het knobbel seizoen weer van start gegaan. Al is het al ongeveer 5 maand geleden dat de laatste avond werd gespeeld, het leek als of er niets was veranderd. Maar schijn bedriegt! Het knobbel huwelijk tussen Tom en Ruud is ontbonden, Tijdens de algemene leden vergadering gaf Ruud te kennen dat zijn "liefde" voor Tom over was. Tijdens het zomerreces hebben Ruud en Marcel Walterbos de koppen bij elkaar gestoken en besloten om samen als groep verder te gaan. Een behoorlijke schok voor Tom, met wie moest hij nu verder, en hoe verder met Willie en Tonny. Na een behoorlijke discussie en wijze inbreng van het bestuur komt men tot de volgende nieuwe groepen, Marcel W en Ruud, Luuk-Tom-Willie en Tonny werd opgenomen door Thom en Rene.

Het was dus behoorlijk wennen deze eerste avond, vooral toen bleek dat de schrijfattributen van notulist Leon waren verdwenen. Uitbater Tom beschuldigde hem van onzorgvuldigheid, het een en ander zou wel bij hem thuis liggen. Perfectionist Leon was er zeker van dat de benodigde papieren in de lange gang gebleven waren.

Na de nodige improvisatie van Leon kon er begonnen worden, Deze was zo van slag van de naar later bleek valse beschuldigingen van Tom (De papieren waren door de huishoudster van Tom op een onbekende plaats opgeborgen) dat hij voor de pauze 30 strafpunten haalde. Na de pauze kwam de ware kampioensgeest weer bij hem boven en eindigde hij op 36 punten. Wim was geweldig op dreef en behaalde over de hele avond slechts 10 punten.


Wim is volkomen de draad kwijt tijdens tweede knobbelavond26 oktober     seizoen '05-'06

Woensdagavond is de tweede speelavond van dit knobbelseizoen gespeeld met 10 spelers aan tafel. We beginnen wat later omdat de kersverse vader Luuk zich wat verlaat had. Wij feliciteren Luuk en Marijke via deze weg van harte met hun zoon Hannes. Uitbater Tom mopperde er als vanouds op los omdat de leden een voor een binnen kwamen en hij diverse malen naar de keuken moest om koffie(ja u leest het goed) te halen en hij was al zo "druk" want er werd deze avond ook de nieuwe carnavalschlager gekozen.

Nebs werd door de voorzitter verzocht om zich aan de kledingvoorschriften te houden en zijn bretels om te doen, dit werd door hem geweigerd met het excuus dat deze niet deugden en regelmatig los sprongen. De voorzitter was niet te vermurwen en Nebs ook niet dus kreeg deze 25 strafpunten voor het niet correct dragen van voorgeschreven kledij.

Leon was wederom weer niet op dreef en speelde de eerste 2 ronden de finale, Nebs daarin tegen had na 3 ronden slechts 5 punten. De toppers waren na 3 ronden Leon, Ruud en Wim met respectievelijk 34 29 en 29 punten. Na de pauze met de gebruikelijke 3 ons hapjes per persoon bakten deze 3 heren er ook niets van. De kampioensaspiraties van Wim verdwenen als sneeuw voor de zon hij behaalde maar liefst 48 punten. Nebs met 25 strafpunten kwam er zelfs beter van af hij had 46 punten. Het bestuur raad hem daarom ook aan om zich van af heden aan de kleding voorschriften te houden zodat zij niet als een politieagent hem strafpunten moeten opleggen.


Haalt Wim de kerst?????????9 november     seizoen '05-'06

Woensdagavond jl werd er weer gestreden in de Kramer & Molenveld knobbelcompetitie. Het was een speel avond met veel vervangers.Rene speelde voor André, Ben voor Ruud, Tom voor Luuk die verlaat was en toen hij na de tweede ronde binnen kwam speelde hij voor Marcel R. Nebs was de gelukkigste man bij de Lange Gang deze avond, hij kreeg van het bestuur een paar nieuwe bretels die hij nu met plezier en trots zal dragen.

Tonny was voor de 2e keer dit seizoen aanwezig, helaas was er de eerste keer dat hij er was geen knobbelen. De altijd lachende Ewald speelde voor het eerst dit seizoen,hij had duidelijk geoefend in het zomerreces en behaalde slechts 11 punten deze avond. Dit ontlokte direct de vraag hoe nu verder met Wim hij had de vorige 48 punten willen Ewald en Wilko nog wel verder met hem. Wilko hoor ik u denken is deze nog wel lid van DVK en is hij normaal niet degene die op de schopstoel zit rond de kerst? Jazeker is Wilko nog lid van DVK maar hij heeft dit seizoen nog niet gespeeld, hij kwam nog wel even binnen lopen tijdens het knobbelen het bleek dat hij een feestje had bij de Lange Gang. Tot onze verbazing wilde hij niets drinken, op de vraag waarom niet kregen we een wazig antwoord in de trend van ik heb morgen belangrijke dingen te doen waar ik nu nog niet over praten kan. Onmiddellijk kwam het geruchten circuit opgang wat voor belangrijk iets kan Wilko nu hebben hij zal toch niet gevraagd zijn als prins carnaval! Nee wij achten Rob Porskamp wijzer, maar wat voor belangrijks heeft hij nu, we denken dat hij model moest staan voor het uithollen van de mangels voor de sint maarten!!!


Knobbelnieuws23 november     seizoen '05-'06

Afgelopen woensdag was het weer zover, de eerste, van de vier, bekerwedstrijden van het seizoen. Er waren helaas maar 10 van de 19 leden aanwezig. Vinden zij het niet zo belangrijk? Tom in ieder geval wel. Hij verscheen in het knobbeltenue en dat heb ik hem al zeker een paar jaar niet zien dragen. Volgens mij wil Tom indruk maken op de andere spelers sinds zijn relatie met Ruud op de klippen is gelopen. Hij heeft nu wat met Willy en Luuk. Tsja, verandering van spijs doet eten.

Het had in ieder geval wel succes, want hij wint deze avond met maar 17 punten. Volgens mij is Ruud nog al onder de indruk van dit alles, want hij verliest de avond met maar liefst 55 punten. Ruud's nieuwe partner, Marcel W., zat naast hem en probeerde Ruud op alle mogelijke manieren te troosten. Ruud vrolijkte wat op toen hij hoorde dat er bouten van poelier Wolters langs zouden komen.

In de ranglijst staat Leon helemaal onderaan. Hij heeft het zo druk met andere dingen. De afgelopen weken was hij een veel gevraagd model. Het resultaat hebt u allemaal s'avonds op de 11e van de 11e gezien. De kinderen bij mij aan de deur hadden er ten minsten allemaal één in handen. We wensen Leon nog veel succes dit jaar.

De ranglijst wordt aangevoerd door het trio Thom, René en Tonnie. Ze zijn de 100 punten nog niet gepasseerd, net zoals het trio Wim, Ewald en Wilko. Wilko speelde deze avond niet onverdienstelijk en kon de 2e plek handhaven. Hij werd wel de hele avond afgeleid door René, die constant ruzie had met zijn bretels. Vorig jaar had Nebs deze problemen, dit jaar zijn de bretels van René te klein of versleten. Ook hem wensen we veel succes dit jaar. Zoals u leest gebeurde er weer van alles op deze avond.


Doet kerst DVK de das om?7 december     seizoen '05-'06

De kop boven dit artikel behoeft voor velen wellicht een nadere uitleg. De (aanloop naar) kerst is voor de meeste mensen een tijd van samenzijn en gezelligheid en het liefst een combinatie van beide. Bij de DVK lijkt dit toch net iets anders te liggen.

Daar is deze periode de tijd voor een nieuwe dress-code want in december worden de leden geacht de normale stropdas te vervangen door de feestelijke kerst-das. Dit zorgt dan ook voor een totaal ander begin van de knobbelavond. Nog nooit zat men met zoveel spanning te wachten op de binnenkomst van collega-knobbelaars. Dit niet zozeer omdat men staat te popelen om er weer een gezellige speelavond van te maken maar om te zien of iedereen wel voorzien is van de juiste das. Een verkeerde das betekent volgens de regels van de DVK namelijk 25 strafpunten. En jawel, een tweetal van de tien aanwezige leden zijn niet volgens de regels voorzien van de juiste versierselen en dat wordt ze dan ook even onomwonden duidelijk gemaakt. Daarmee is trend voor deze avond gezet.

Nadat de stropdassen zijn voorzien van een nieuwe knoop, de politiek, een aantal bedrijfsluitingen en faillissementen zijn besproken kan begonnen worden met het edele spel. Maar over het spel valt deze keer weinig te vertellen, ja sterker nog, je vraagt je soms af of dat nu eigenlijk wel de reden is dat de leden hun vrije woensdagavond samenkomen bij de Lange Gang.

De komst van Sint en Piet tijdens de pauze was dan ook een welkome afleiding. Op 7 december nog een bezoekje van deze twee zult U zeggen. Ja, waarschijnlijk had deze Piet een verblijfsvergunning weten te verkrijgen door met succes de inburgeringcursus te voltooien, hij praatte namelijk al zo plat als een dubbeltje. Een hand vol pepernoten zorgt voor een moment van rust en de door Tom verzorgde hapjes maken het dat je weer kunt uitzien naar een volgende wedstrijd.


Een meningsverschil over....21 december     seizoen '05-'06

Een meningsverschil over het handhaven van de voorgeschreven regels met betrekking tot het te dragen tenue zorgde ervoor dat er pas na een spoedbijeenkomst om 21.21 uur begonnen kon worden aan de knobbelwedstrijd van 21 december jl.

Tijdens de bijeenkomst kwam de ware kerstgedachte bij de meeste leden weer naar boven en werd er besloten om tijdens deze periode maar eens met de hand over het hart te strijken en ietwat soepeler te zijn in het uitdelen van strafpunten. Dit verklaart dan ook een forse wijziging in de totaalstand want voor een tweetal leden werden de 25 ontvangen strafpunten kwijtgescholden.

Dan de wedstrijd. Tonnie was weer eens aanwezig, hetgeen voor niemand van de aanwezigen onopgemerkt is gebleven. Er van uitgaande dat hij zo sterk zou spelen dat hij deze avond voldoende tijd over zou hebben heeft hij niet alleen zijn knobbelpinnen maar ook nog een aantal knikkers meegenomen. Dit alles keurig verpakt in het rugzakje van zijn dochtertjes barbiepop omdat hij niet alleen zijn kerststropdas maar ook zijn portemonnee kwijt was.

Luuk, van het duo Luuk en Tom, werd winnaar van de avond maar wist uiteindelijk maar één punt in te lopen op de koploper, het trio Thom, Rene en Tonnie. Rob, beheerder van van een sportcafe in Groenlo blijft schijnbaar van mening dat sport er op gebaseerd is zoveel mogelijk punten te scoren en ging met de meeste (straf)punten naar huis.


Verslag van woensdag 28 dec28 december     seizoen '05-'06

Op woensdag 28 december hadden maar liefst een elftal (on)wijzen uit het oosten de ster gevolgd naar de stal van Tom Rooks. Terwijl in de zaal achter de engelen zongen verzamelden ze zich rond stamtafel en aanschouwden het scorebord. Daar hield de kerstgedachte op, er moest weer gestreden worden.

Leon, tot op heden topscoorder van dit seizoen, leek op dezelfde voet verder te gaan en haalde de eerste ronde weer de meeste punten. Wilko deed vanavond voor spek en bonen mee, nou ja, meer voor spek dan voor bonen want ze hebben hem met een vacuumpomp uit de CT-scanner van het ziekenhuis in Winterswijk moeten trekken en hem vervolgens doorverwezen naar Diergaarden Blijdorp.

Onze voorzitter André deed deze avond goede zaken en het duo Luuk en Tom voelen inmiddels zijn adem in de nek. Winnaar van de avond werd Udo, in het puntenfestijn van deze avond wist hij de schade beperkt te houden tot 20 punten.


Copyright © 2011 DVK™ - Disclaimer -  Met dank aan Thom Kramer en André Gelinck