dvklogo

Verslag van zondag 8 jan.8 januari     seizoen '05-'06

Wat er deze avond gebeurd is valt met geen pen of toetsenbord te beschrijven, helaas geen verslag dus.


Verslag van zondag 22 jan.22 januari     seizoen '05-'06

Zondag 22 januari jl. werd er door de heren van DVK weer gestreden om de Kramer & Molenveld cup in bar de lange gang.

Tot ieders verbazing kwam van de koplopers het trio Thom Rene en Tonnie niemand opdagen. Waarschijnlijk hebben de heren onderling geen goede afspraken gemaakt wie wanneer zal knobbelen, een fout die helaas door meerdere trio's gemaakt wordt.

Dat deze fout hen duur zal komen te staan kwam mede door dat Marcel W. in super vorm was en slechts 14 strafpunten haalde op de voet gevolgd door Wim met 17 punten. Na 5 rondjes knobbelen staat het duo Marcel/Ruud op de eerste plaats, dit was niet alleen voor Thom-Rene en Tonnie zuur maar ook voor uitbater Tom die tot afgelopen seizoen nog een duo met Ruud vormde en nog nooit aan de eerste plaats heeft mogen ruiken. Al zijn aanmoedigingen aan zijn team genoot senior lid van DVK good old Williy ten spijt.

Over senior gepraat, de altijd aanwezige Nebs deelde ons mee dat hij binnenkort Abraham ziet (alsof wij dat niet wisten) en nodigde ons uit om dat samen met hem te vieren. Ik denk dat dan niemand van DVK vergeet om te komen.


De bijna Abraham Nebs was in topvorm1 februari     seizoen '05-'06

Woensdag jl. was er weer een knobbelavond, na twee zondagen te hebben geknobbeld in verband met de jaarlijkse kaartavonden waar DVK zoals gebruikelijk plaats voor maakt.

Het was woensdag erg rustig in bar de lange gang, de dames van de Sara's zingen op de woensdagen die wij niet knobbelen en dus draaide uitbater Tom muziek uit zijn jeugd erg lang geleden.

Nadat Tonny de laatste zondag was vergeten dat er knobbelen was,kwam hij excuses makend binnen. Maar of het veel verschil in punten maakt of hij wel of niet komt vroeg hij zich zelf na afloop af, met maar liefst 44 punten was hij de slechtste deze avond uitgezonderd het duo Udo/Roel waar van er voor de verandering niemand kwam opdagen. Zij kregen maar liefst 63 punten. De bijna Abraham Nebs was in topvorm, hij kreeg maar 17 strafpunten en was match winnaar.


Marcel Rooks in topvorm!15 februari     seizoen '05-'06

Woensdag 15 februari was een knobbelavond waaraan de beker competitie aan gekoppeld was. Helaas kwamen er voor de derde achtereen volgende keer maar 8 in plaats van de 9 spelers opdagen.Het trio WEW kon geen vervanger vinden, voor de beker doen nog maar 8 van de 18 leden mee.Degene die meer dan 1 bekeravond gemist heeft is uitgesloten voor de beker. Het lijkt wel de voetbalbeker veel spelers vinden dit maar bijzaak.

Nadat de J.G.B Hilterman van DVK Tom zijn kijk op de wereld uiteen had gezet (hij voorspeld een 3e wereld oorlog (laten we hopen dat hij geen gelijk krijgt) ) kon het spel beginnen.

Omdat WEW geen vervanger kon vinden krijgen zij deze avond het zelfde aantal punten als degene die de eerste ronde wint, dit was Nebs. Andre was niet aanwezig maar had Ruud als vervanger. Marcel Rooks speelde een uitstekende avond hij behaalde slechts 8 punten iets dat niet zo heel vaak voor komt tijdens een knobbelavond, hij was hiermee winnaar van de avond helaas speelt hij niet meer mee voor de beker.

De andere marcel ging zo in het spel op dat de kreet knobbelen is EMOTIE regelmatig door hem geuit werd. Diverse DVK leden storten zich nu eerst in het carnaval. De eerst volgende knobbelavond zal 15 maart plaats vinden.


Knobbelnieuws15 maart     seizoen '05-'06

Afgelopen woensdag was het weer zover. Het 2-wekelijks knobbelavondje. Zoals u ziet aan de stand op onze website, staan we allemaal dicht bij elkaar. Zo dicht bij elkaar, dat je er een doel mee dicht kunt timmeren. Er komt geen bal langs.

Gewicht was dan ook het thema van vanavond. Om elkaar af te leiden ging het over volslanken, vleeswaren, spinning (of zo iets) en eieren. Volgens Tom was Marcel R. geen knip ei waart. Ook had Marcel iets van Tom in zijn nek zitten. Marcel was dusdanig aangeslagen dat hij met 6 man in het spel 15 aanraadde en zelf koef in handen had.

De 2 broers waren volkomen het spoor bijster en zaten elkaar lekker dwars. Tom aangemoedigd door Birgit met woorden die hij lang niet had gehoord, zoals schatje. Marcel werd aangemoedigd door de geest van Bernardje. Genoeg ingrediënten dus voor een mooie speelavond. Marcel W. trok aan het langste eind met 14 punten. Net de 300 punten gepasseerd, terwijl Udo de volgende keer de 400 punten al passeert.


Knobbelnieuws12 april     seizoen '05-'06

Zoals altijd zorgt Tom, uitbater van de Lange Gang, wel voor een verrassing. Afgelopen woensdag dacht een aantal leden van de DVK, dat Brigitte, de vrouw van Tom, wel heel erg verandert was. Van donker naar blond. Tenminste, er stond een blonde dame achter de bar. Misschien een nieuwe vriendin van Tom???

Een stagiaire?? Nee, niets van dit alles. Het was Marieke, de nieuwe barjuffrouw van de Lange Gang. Zeker een bezoekje waard. Een aantal heren van de Knobbelclub konden in dit betere gezelschap wel eens meer aandacht aan hun kleding besteden. Luuk zag eruit als een kerstboom die men vergeten was af te tuigen, René had zijn bretels los in de nek liggen en tijdens het spel sprongen er ook een aantal bretels los.

Ruud had het ook vaak over knoopjes die op springen stonden. Welk overhemd of bloesje hij bedoelde zei hij niet. Ik denk dat dit alles ligt aan het einde van de competitie. Veel leden hebben last van overgewicht en het wordt tijd dat de zomerstop begint. Dan verdwijnen er een aantal kilo's en kunnen we straks afgeslankt weer aan een nieuwe competitie beginnen.

Een tweede verrassing vanavond was een zeer groot publiek. Het leek wel een kippenhok. Het volleybalpubliek was zeer enthousiast en had een voorkeur voor bepaalde spelers. André liet zich het meest beïnvloeden en won de avond glorieus met 14 punten. Marcel W. was het minst onder de indruk van het publiek. Hij was boterletter met 42 punten. Ik denk dat hij zich liet beïnvloeden door een blonde verschijning en ik bedoel niet wat er op tafel stond. Ruud, zijn speelpartner, speelde veel beter.

Desondanks moest dit duo de eerste plaats in het klassement afstaan aan René en partners. Met nog een paar wedstrijden te gaan wordt het nog zeer spannend. 4 Teams zijn de 400 punten nog niet gepasseerd en 3 teams zijn er net overheen. Er kan nog van alles gebeuren, zeker met die verrassingen van Tom. Bent u ook zo nieuwsgierig naar de verrichtingen van de knobbelleden, kom gerust eens kijken. We spelen nog op 26/4, 10/5, 17/5 en 24/5 in de Hut van Ome Tom.


Knobbelnieuws10 mei     seizoen '05-'06

Er is geen nieuws. Lees het verhaal van vorige week maar.


Marcel Walterbos wint de (DVK)beker17 mei     seizoen '05-'06

Het is lang geleden dat we een dergelijk spannend einde hadden in de bekercompetitie van de Knobbelclub. Afgelopen woensdag was de vierde en laatste speelronde voor de beker. In principe konden nog 9 spelers de beker winnen. De beste kansen hadden Tom, Udo en Marcel W. Voordat de wedstrijd begon kwamen we eigenlijk een speler te kort. Het trio Luuk, Tom en Willie hadden voor de tweede keer achter elkaar geen vertegenwoordiger. Petje af voor Tom, die als uitbater uiteraard wel aanwezig was, maar het heeeeeel druk had. Hij speelde toch mee, in z'n gewone kloffie (?) en runde ondertussen ook nog de toko.

De wedstrijd kroop langzaam naar een hoogte punt. Een vroegtijdig hoogtepunt was toch wel de bekentenis van Nebs, dat hij tepelpiercings had. Hij moest niet steeds heel diep in zijn borstzakje tasten om de knobbelpinnen te pakken, maar om te krappen!! Ze jeukten! Daarna moesten een aantal spelers er achter komen dat het ook een bekerwedstrijd was. In het bijzonder Udo. Een kanshebber voor de beker en meneer zat te slapen!! De eerste ronde verloor hij dan ook kansloos. De tweede ronde speelde hij ook bijna de finale. "Doarno ha'j 't schoap an't drieten" Udo was helemaal los. Het zweet stond hem op het voorhoofd en ergens anders. Marcel W. en Tom lieten zich niet intimideren en zweetten net zo hard mee. Udo won de laatste drie speelronden. Ongekend! Marcel W. en Tom volgenden op de (zweet)voet.

Toen Leon de laatste ronde boterletter was, kon hij de balans gaan opmaken voor de beker. Marcel W. en Tom hadden deze avond dan wel gewonnen, maar wie had de beker gewonnen? Marcel W, voor het tweede jaar achter elkaar of eindelijk een keer Tom? Of misschien onze schone slaper Udo? Hij hoopte het eigenlijk niet, want dan had hij thuis weer verplichtingen. Uiteindelijk gaf onze voorzitter André het verlossende woord. Marcel W. was weer bekerkampioen met 57 punten. Tom en Udo werden samen tweede met 60 punten. De rest van de uitslag kunt u lezen op onze website: www.dvkweb.nl Volgende week spelen we de laatste competitiewedstrijd. Op onze website staat de uitslag van vanavond en de stand en zoals u daar kunt lezen wordt het volgende week heel spannend.


Duo Marcel W en Ruud kampioenen knobbelcompetitie24 mei     seizoen '05-'06

Marcel pakt de dubbel.

Vorige week woensdag vond de laatste wedstrijd van dit seizoen plaats van de Kramer en Molenveld Knobbelcompetitie. Er waren maar liefst 12 spelers aanwezig. Het trio Luuk, Willie en Tom waren voor de zoveelste keer niet vertegenwoordigd. Laten zij de zomerstop maar gebruiken om alles eens op een rij te zetten.

Aangezien het er deze avond wel eens heftig aan toe kon gaan, zette Tom, de uitbater, ons in de Gelagkamer. Daar konden we rustig onze gang gaan. Helaas zaten we ver van de tap en moesten we ons bier telefonisch bestellen. Zelfs Mhemed kon daar geen verandering in brengen. Tom maakte het goed en overtrof zich zelf met de hapjes.

Spannend was het niet echt. Het duo Marcel W. en Ruud stonden te ver voor. Maar met 12 spelers kan de score aardig oplopen. Het is alleen jammer, dat aan het einde van het seizoen er altijd een aantal spelers zijn die dan pas het spelletje snappen. Ook Udo wist wat er op het spel stond en was vanaf de eerste minuut wakker.

De meeste spelers gaven flink tegengas en dat was ook te zien in de uitslag van de avond. René won met 24 punten wel is waar de avond en de andere spelers zaten daar kort achter, het dat kon niet verhinderen dat Marcel, met 40 punten, toch met Ruud kampioen werd. Beide heren waren door het dolle heen. Spontaan werd er gedanst en zeker de buikdans van beide heren viel op. Ruud was extra blij. Hij werd voor het eerst kampioen. Dit jaar speelde hij voor het eerst met Marcel, daarvoor 12 jaar lang met Tom. Vorig jaar liep dit partnerschap op de klippen en Ruud is nu heel gelukkig met Marcel. Tom lachte als een boer met kiespijn. Na de huldiging door onze voorzitter, André, en het aanbieden van de prijzen, een dasspeld en een week gratis eten in de Hut van Ome Tom, door onze sponsor, Thom Kramer, volgde het traditionele kussen van de winnaars. René, die met 35 punten tweede werd, vond het allemaal niet meer zo interessant en viel in slaap!

We moeten Marcel extra feliciteren, want hij won de vorige keer ook de beker en pakte dit jaar dus de dubbel. Na dit spektakel werd er nog lang door gefeest en kijken we weer reikhalzend uit naar het volgende seizoen.

zwart gat

Nieuwe knobbel seizoen van start25 oktober     seizoen '06-'07

Het nieuwe knobbelseizoen is begonnen. Afgelopen woensdag vond alweer de tweede wedstrijd plaats. Tijdens de eerste twee wedstrijden werd gelijk al duidelijk, dat een aantal heren de zomer meer dan goed zijn doorgekomen. Een heethangijzer binnen de club is het verplicht dragen van de bretels, een onderdeel van het clubtenue. Sommige bretels stonden op gespannen voet met de dragers ervan. Dit probleem is niet opgelost tijdens het zomerreces. Sterker nog, de problemen zijn alleen maar groter geworden. Het dragen van beschermende kleding tijdens knobbelwedstrijden wordt vanaf nu dan ook aanbevolen. Een bretel die het opgeeft tijdens een wedstrijd kan hard aankomen.

Dit probleem kan mooi opgelost worden door onze nieuwe bestuur. Tijdens de afgelopen jaarvergadering hebben we een nieuw bestuur gekozen. Leon is nu de nieuwe voorzitter. Hij volgt André op die vanaf de oprichting voorzitter was. Roel is de nieuwe secretaris, hij volgt Wim op en René volgt Leon op als penningmeester. Een zeer gewichtig nieuw bestuur, dat hopelijk niet te zwaar zal drukken op de club. We wensen het nieuwe bestuur veel wijsheid toe.

We hebben ook een nieuw spelelement toegevoegd. Om het spel nog aantrekkelijker te maken hebben we de joker in het leven geroepen. Denkt een speler voor aanvang van de wedstrijd dat hij de hele avond voor joker moet zitten en dat hij in topvorm is, dan kan hij de joker inzetten. Het aantal behaalde punten die avond, wordt dan gedeeld door twee. Zoals u weet moet je, om te winnen, zo weinig mogelijk punten verzamelen. Om duidelijk te maken naar de toeschouwers wie een joker heeft ingezet, draagt de joker, de hele wedstrijd, een opvallende knalgele pet. De eerste twee speelavonden heeft niemand de joker ingezet, want hij was zoek. Volgens de uitbater lag deze bij Birgit naast het bed. Uitgespeeld?

Misschien was het beter dat Wilko de eerste avond en Tonnie de tweede avond de joker hadden ingezet. Beide heren verzamelden op één avond 40 punten of meer. Normaal is dit het aantal voor twee of drie wedstrijden. Marcel W., de kampioen van vorig jaar, is heel goed begonnen. Na twee speelronden heeft hij nog maar 29 punten. Wat is zijn geheim?

Sommige spelers blijven proberen om de logica van het spel te ontdekken. Neem bijvoorbeeld Ewald. Na veel bokjes en net nog geen vals aanraden, heeft hij het over ineens over rood haar, terwijl hij aan het berekenen is hoeveel pinnen er in het spel zijn. Niemand voelt zich aangesproken en na Ewald te hebben aangehoord, krijgt iedereen een gevoel van medelijden over zich. De druk van het innemen en presteren wordt hem te veel. De wedstrijd heeft hij gelukkig kunnen uitspelen en medespelers ontfermden zich over hem op weg naar huis.

Na twee speelronden is de stand als volgt: Marcel W/Ruud 29, Leon 39, LTW(Wilko) 49, Udo/Roel 56, MRB(Ben) 61, Bennie 65, WEW(Ewald) 67, André 68 en TRT(Tonnie) 75.


Knobbelnieuws 2005 Naar boven Knobbelnieuws 2007
Copyright © 2011 DVK™ - Disclaimer -  Met dank aan Thom Kramer en André Gelinck