dvklogo

zwarte gat

Nieuwe knobbel seizoen van start12 september     seizoen '07-'08

Woensdag 12 september ’07 is de knobbelcompetitie weer van start gegaan. Helaas nemen er maar 8 groepen deel aan de competitie, het team van Tom, Willie en Luuk heeft zich terug getrokken door drukke werkzaamheden kunnen zij niet garant staan dat er iemand van hen aanwezig kan zijn tijdens de speelavonden. Tijdens de algemene leden vergadering zijn diverse oplossingen geopperd maar helaas zat de juiste oplossing er niet bij. Tom, Willie en Luuk zullen nu zoveel mogelijk als vervanger optreden, er wordt intern toch nog naar een oplossing gezocht zodat we volgend seizoen weer met 9 teams aan de speeltafel zitten.

Vanaf heden zal er na iedere speelavond weer een verslag verschijnen in deze krant, zodat een ieder de spannende knobbelstrijd weer kan volgen.

Dat de leden van D.V.K. druk bezet zijn bleek wel uit het feit dat er maar 6 van de 8 teams aanwezig waren,het trio Marcel, Rob en Ben de kampioenen van het afgelopen seizoen en het trio Wim, Ewald en Wilko hadden geen vervanger kunnen vinden. Als men geen vervanger kan vinden wordt er geloot van wie zij het zelfde aantal punten zullen krijgen, WEW kreeg het zelfde aantal punten als Ruud en MRB kreeg dezelfde punten als Nebs.

Nebs was deze avond niet erg op dreef en was 2x de boterletter, Udo, Leon en Rene ieders 1x. de strafpunten verdeling luidt als volgt

Andre 16, Nebs 27, Leon 25, Marcel/Rob/Ben 27, Roel/Udo 14, Ruud/ Marcel 8, Thom/Rene/Tonny 23, en Wim/Ewald/Wilko 8 strafpunten.


Verslag van woensdag 26 sept.26 september     seizoen '07-'08

Afgelopen woensdag vond alweer de 2e knobbelavond plaats. De 1e keer kwamen er maar 6 spelers opdagen van de verplichte 9. Gelukkig waren er deze keer wel 9 aanwezig. Iedereen moet nog even wennen aan de nieuwe indelingen van de groepen. Speelde Tom vorig jaar nog in een trio, dit jaar wil hij het alleen proberen. Dan moet hij natuurlijk wel zelf komen spelen en niet zijn broer Marcel laten spelen, hoewel dat wel de sfeer ten goede komt. Misschien moet Tom eens achter Willie en Luuk aan gaan vangen. Die 2 zijn zwevende leden en spelen niet in een team. Willie moet niet moeilijk te vangen zijn gezien zijn snelheid.

Ook het wedstrijdritme weer oppakken is voor een aantal spelers moeilijk. En zeker als je weer moet gaan rekenen. Udo, hoeveel is 12 plus 3 ook alweer? Sommige spelers pakken ook weer direct hun oude tactiek op door tijdens de wedstrijd met vreemde verhalen te komen die de aandacht afleiden. Ben begon over zijn versleten trouwring? Ben? Trouwring? En versleten? Over oude koeien gesproken.

De wedstrijd zelf verliep weer ouderwets. Maar liefst 14x werd het juiste aantal niet geraden. Daar uit blijkt maar weer dat het toch wel een moeilijk spelletje is. Dezelfde mensen als altijd hadden weer problemen met de concentratie. Ze waren zoveel aan het woord, dat zij niet in de gaten hadden dat ze aan het verliezen waren. Leon had het hoogste woord en verloor de avond met maar liefst 39 punten.

Wilko speelde de avond heel onopvallend. Hij was de 1e ronde dan wel boterletter, maar dat was om de aandacht af te leiden. En het werkte. Soms ziet men hem niet staan en dat is de valkuil. Hij won de avond dan ook met maar 17 punten. Heel knap. Het trio WEW staat dan ook bovenaan en zie ze daar maar eens weg te krijgen. We wensen hen veel succes.


Uitslag en stand: Andre 26/42, Nebs 36/63, Leon 39/64, MRB (Ben) 36/63, RU (Udo) 37/51, RM(Marcel W) 31/39, Tom (Marcel R) 20/45, TRT(Thom) 28/51, WEW(Wilko) 17/25


WEW fier aan kop10 oktober     seizoen '07-'08

Woensdag 10 oktober werd de 3e ronde gespeeld in de Kramer en Molenveld knobbel competitie. Deze worden zoals gewoonlijk gespeeld bij bar de Lange Gang (de hut van oom Tom). 
Tot een ieder verbazing kwamen 2 spelers zonder tenue, deze twee heren dachten dat het nieuwe tenue al klaar was. Ja u leest het goed het witte overhemd de stropdas en de bretels worden in geruild voor een sportieve polo. Maar om dat een aantal leden een wel zeer goed doorvoed lichaam hebben moest er eerst een monster opgestuurd worden zodat men de maat kon bepalen. Wim had zelfs zijn oude tenue al in de zak van Max gedaan en dan te denken dat zo een collectes item op de zwarte markt nog een behoorlijk bedrag opgebracht had. 
Tom was er dit seizoen voor het eerst “donkerbruin” gekleurd door de Spaanse zon kwam hij vol goede moed aan tafel zitten. Zoon Dennis is dit seizoen gecontracteerd als vaste barman/kelner tijdens de knobbelavond (sterkte). Dat je niet ieder lid kent is zo’n eerste avond niet zo vreemd en zeker niet als er iemand uit het verre Hupsel komt, je schrijft dan gewoon man naast Andre op zijn kaartje. Trouwens hij heet Tonnie of te wel het oermens Dennis.

Maar nu terzake, Ben speelde voor het trio Marcel/Rob/Ben, Roel voor het duo Roel/Udo, Marcel W voor het duo Ruud/Marcel, Tonnie (het oermens) voor het trio Thom/Rene?Tonnie en Ewald voor het trio Wim/Ewald/Wilko. De eerste ronde was Ben het eerst uit en had Wim het minste geluk, in de tweede ronde ging Andre als eerste uit, Ruud was deze ronde de boterletter maar revancheerde zich in de derde ronde om als eerste uit te gaan Wim had voor de tweede keer het minste geluk, dit deed hem weinig want hij speelde vanavond voor spek en bonen mee en probeerde Ewald uit de gevarenzone te houden wat hem tot aan de pauze zeer goed lukte.

Tijdens de pauze worden er niet alleen de gebruikelijke hapjes verorberd, maar komen er allerlei onderwerpen aan de orde en word er over deze en gene gepraat zo ook over Wilko. Tom kwam met de opmerking dat het hem opgevallen was dat Wilko als hij teveel gedronken had deze bijzonder romantisch werd, deze stelling werd door Ewald verscholen achter een groot glas bokbier gelijk naar het land der fabelen verwezen, hij had onlangs nog tijdens een voetbal uitje het bed met Wilko gedeeld en had dit als verre van romantisch ervaren,. Verdere details zal ik u besparen maar sonant detail was dat het bier op tafel spontaan dood sloeg. Ewald raakte zo van slag door de herinnering aan deze nacht dat hij de vierde ronde verloor, Ben ging als eerste uit. Maar dat Ewald een groot herstellingsvermogen heeft bleek wel uit het feit dat hij als winnaar de avond en de vijfde ronde verliet Wim was voor de derde keer de boterletter deze avond. 

Woensdag 24 oktober wordt de 4e knobbelavond van dit seizoen gespeeld. Voor verdere uitslagen, standen en andere wetenswaardigheden verwijs ik u naar www.dvkweb.nl


Eerste bekerwedstrijd24 oktober     seizoen '07-'08

Afgelopen woensdag vond alweer de 1e bekerwedstrijd plaats van de Kramer en Molenveldknobbelcompetitie. Er waren maar liefst 11 knobbelleden. Voor een aantal leden een magisch getal, maar voor andere betekent dit een hele hoge uitslag. Het leek wel alsof de heren elkaar in maanden niet gezien hadden. Wat waren de meeste druk en lawaaierig. Met als gevolg dat alles heel chaotisch verliep. Onze spelleider, en tegenwoordig ook onze voorzitter, Leon, kreeg er een punt hoofd van. En dat was een heel gek gezicht. 

Vooral de 2e ronde liep helemaal uit de hand. Maar liefst 8 keer werd het juiste aantal pinnen niet geraden. Ongekend veel. Vooral de broertjes Meuleman waren helemaal de weg kwijt. Ze deden even voorkomen alsof het allemaal opzet was, maar op een geven moment werd het toch wel gênant. Ze konden het juiste aantal niet raden. In plaats van 10 of 11 punten kreeg Wim 18 en Ben 19 punten. Ben benieuwd wat ze thuis verteld hebben. De enige die de hele avond niet onder de indruk was, was Nebs. Vaak heeft hij het hoogste woord en wordt niet begrepen, deze avond zei hij weinig en werd nog niet begrepen. Ondanks deze handicap won hij de avond op een overtuigende manier en staat dus bovenaan in de bekercompetitie. 

De behaalde punten van deze avond tellen ook mee voor de gewone competitie. En dat werd ook nog spannend tijdens de laatste ronde. Wilko (WEW) stond ruim bovenaan. Helaas speelde hij deze avond zeer slecht. Marcel W. stond 24 punten achter aan het begin van de avond en zag het al helemaal zitten; aan het einde van de avond fier op de 1e plaats. Gelukkig zag Wilko het gevaar en kon zich goed herstellen in de 5e ronde, met als resultaat nog steeds een voorsprong van 6 punten en dus bovenaan. Uitslag: Wilko (WEW) 45/91, Marcel W. (+Ruud) 27/97, Wim (speelde voor Tom) 36/106, Nebs 16/107, René (+Tonnie) 31/112, Leon 23/113, Tonnie (speelde voor André) 37/117, Udo (+Roel) 50/123, Marcel R (+Ben en Rob) 42/129, Ruud 21 en Ben 43.


Verslag van woensdag 7 nov.7 november     seizoen '07-'08

Vorige week woensdag was het weer zover. Het tweewekelijkse knobbelavondje. De verschillen op de ranglijst zijn niet groot, dus op een dergelijke avond kan er van alles gebeuren. Van te voren was het al wel duidelijk dat het een rustig avondje zou worden. 

Onze wedstrijdleider en voorzitter Leon, was afwezig. Na afloop van de vorige wedstrijd is hij blauw naar huis gegaan. En naar aanleiding van dit gerucht gaat nu het gerucht rond dat hij een kledingadviseur aan het zoeken is. We laten in het midden wat waar is. Roel nam de taak op zich als wedstrijdleider. Vraag hem maar eens of dat moeilijk is. Dweilen met de kraan open. Deze avond konden we ook het zwevende lid Luuk weer eens begroeten. Hij was gestrikt door onze zoekende voorzitter om voor hem in te vallen. De laatste keer dat Luuk vaste grond onder zijn voeten had was ergens in februari. Dat was ook te merken aan zijn spel. Hij vond het zo leuk dat hij twee keer de finale speelde. De wedstrijd zelf had weer een aantal hoogtepunten. De eerste drie hoogtepunten kwamen op naam van Tom. Hij was compleet de weg kwijt. Hij zat dan wel in zijn eigen toko, maar verloor de eerste drie rondes kansloos. In de pauze had hij al 35 punten. Natuurlijk kreeg iedereen de schuld en uiteraard geef je hem dan gelijk. 

Wilko vond dat zo zielig, dat hij het vierde rondje maar verloor. Slim was dat niet, want nu werd het spannend wie de eerste plaats zou over nemen op de ranglijst. Marcel W kwam akelig dicht bij, maar kon de druk op het laatste moment niet aan en werd in de laatste ronde boterletter. Thom met een H werd deze avond eerste met maar 18 punten. Tom zonder H werd laatste met 45 punten. Deze resultaten leverde de volgende stand op: Wilko(WEW) 31/122, Thom(+René+Tonnie)18/130, Marcel W(+Ruud) 33/130, Nebs 24/131, André 26/144, Luuk(speelde voor Leon) 33/146, Roel(+Udo) 23/146, Tom 45/151, Ben (+Rob+Marcel R) 30/159.

Zoals u in het voorgaande kon lezen zijn wij, de DVK, op zoek naar een kledingadviseur. Het wordt eens tijd dat wij een ander tenue aanschaffen. Helaas zijn de meningen verdeeld over wat we moeten aanschaffen. Hebt u wel een mening, laat het ons dan weten. Komende woensdag spelen we weer in de Hut van Ome Tom en u bent dan van harte welkom.


Verslag van woensdag 21 nov.21 november     seizoen '07-'08

Woensdagavond j.l. was er weer een knobbelavond de 6e van dit seizoen. Nadat er tijdens de koffie aan de bar het nodige commentaar was geleverd op de wel zeer matige wedstrijd van het Nederlands elftal tegen wit Rusland werd er plaats genomen aan de speeltafel. Tom ging voor de verandering maar eens naast spelleider Leon zitten. Misschien dacht hij hieruit voordeel te halen, maar helaas het zat hem niet mee en behaalde 27 strafpunten. Iets waarvan hij zeker niet opgewonden raakt, dat ligt bij hem zo te horen wel anders met gezette donkere dames!

Het viel de spelers op dat het erg rustig was aan tafel, of dit nu kwam door de aankomst van sinterklaas, het verlies van het Nederlands elftal, de feestavond voor de leden en partners van DVK vrijdag of de afwezigheid van de altijd voor een discussie in zijnde Wilko blijft een raadsel. Er gaan geruchten dat couturier Wilko voorzitter van de kledingcommissie van DVK wordt, dit zou een zeer goede keus zijn om deze altijd naar de laatste mode geklede persoon te strikken voor deze functie. We wachten af wat het resultaat wordt.

De rust aan tafel zorgde er voor dat Leon nu eens echt aan knobbelen toe kwam en niet tientallen keren de reeds aangeraden getallen moet opnoemen omdat de heren zich ergens anders dan met knobbelen bezig houden subliem speelde. Hij behaalde slechts 12 strafpunten en stak met kop en schouders uit boven de rest. Ewald was erg druk geweest met de organisatie van de feestavond en had duidelijk een trainings achterstand en behaalde 32 strafpunten. Hiervan profiteerde Tonny die slechts 19 strafpunten haalde en daardoor voor zijn teamgenoten de leiding in het eindklassement overneemt van WEW. Woensdag 28 november vindt de 7e speelronde plaats.


Knobbelnieuws12 december     seizoen '07-'08

Woensdag 12 december jl. stapten er een 9-tal heren Bar de Lange Gang binnen. Strak in het pak (met de nadruk op strak) namen ze plaats aan de stamtafel. Raadsvergadering misschien of bijeenkomst van de Lionsclub hoor ik u denken. Nee hoor, knobbelaars, maar de gesprekken zijn vergelijkbaar.

Na een langdurige blessure heeft de verloren zoon van de DVK zich inmiddels ook weer bij de selectie gemeld. Op therapeutische basis weliswaar, maar toch, de toekomst van de DVK is weer gewaarborgd. Dit in tegenstelling tot die van zijn werkgever. Voor deze betekende het tijdelijk uitvallen van deze spil van het bedrijf een dusdanige aderlating dat de raad van bestuur inmiddels maar heeft besloten de onderneming te verkopen.

De wedstrijd verliep vlekkeloos. Na een ietwat vertraagde start om 20.40 uur was men om 21.15 uur al weer toe aan de pauze. Dat de verloren zoon uren met de verpleegsters in het ziekenhuis heeft geoefend legt hem geen windeieren. Nog maar 9 strafpunten vielen hem ten deel terwijl Ruud er op dat moment al 28 heeft vergaard. Na de pauze begint het tot André door te dringen dat hij eigenlijk best heel goed is maar dat het gewoon te lang duurt voordat dit tot zijn recht komt. Als ook de laatste ronde is gespeeld blijkt dat het opgelopen conditiegebrek de verloren zoon toch nog parten speelde. Alsnog 35 strafpunten. En de rest? Kijkt u zelf:


Verslag van woensdag 19 dec.19 december     seizoen '07-'08

Slecht 8 spelers op de 2e avond bekercompetitie!
Woensdag 19 december was de opkomst slecht te noemen tijdens de laatste knobbelavond van het jaar 2007. Waarschijnlijk is de lage opkomst te wijten aan het feit dat veel leden druk zijn met hun werk en voor sommige is het met de kerst top drukte.

Neem nu uitbater Tom, hij liet zich vervangen vanavond omdat de hele toko vol zat en hij dus moest werken, logisch zul je zeggen maar als je dan aan de voorzitter vraagt of hij i.p.v. Blond bier gewoon bier wil drinken zodat hij sowieso genoeg Blond voor zich zelf heeft lijkt het met de drukte van Tommie wel mee te vallen.

Wilko was er ook niet, er gaan geruchten dat er de laatste tijd regelmatig vrouwelijk schoon bij hem aan de deken Hooijmansingel vertoeft. Genoeg gepraat over degene die er niet waren over naar de orde van de dag.

Andre was bijzonder goed op dreef de eerste 2 rondes ging hij als eerste uit, Tonnie ging de eerste 2 rondes als laatste uit. Nebs rook zijn kansen en greep deze met beide handen aan met slechts 11 strafpunten was hij de winnaar van deze avond.

Leon daar in tegen bakte er niet veel van, met 30 strafpunten moest hij zijn koppositie afstaan aan het duo Marcel/Ruud die zelf geen van tweeën aanwezig waren en geen vervanger hadden kunnen vinden dus krijgen zij volgens het reglement hetzelfde aantal strafpunten als een van te voren aan te wijzen speler.

Do ze moar dezelfde punten als mien, zij Hakkie voor aanvang ik bak der de leste tied toch niks van, helaas voor koploper leon behaalde hij maar 23 strafpunten.

De knobbelavonden in januari vinden traditie getrouw plaats op zondag, 6 januari is de eerste van 2008 (aanvang 19.00uur). Wij wensen u allen een geweldig 2008 toe.

Knobbelnieuws 2006 Naar boven Knobbelnieuws 2008
Copyright © 2011 DVK™ - Disclaimer -  Met dank aan Thom Kramer en André Gelinck