dvklogo
DVK als eerste in Groenlo op kunstgras

groepsfoto kunstgrastafel

Aan het einde van dit seizoen maakten enkele leden van de Vrolijke Knobbelaars kenbaar, dat zij het komende knobbelseizoen graag op kunstgras wilden spelen. Tijdens de  ledenvergadering werd er groen licht gegeven door de leden om een commissie in het leven te roepen om de haalbaarheid hiervan te bekijken. Al snel werd duidelijk dat door een goed gevulde kas van DVK dit geen probleem was. Om geen overhaaste beslissingen te nemen, hebben enkele leden bij verschillende verenigingen gekeken, o.a Volendam, Heracles en enkele clubs in de Arabische Emiraten. De, net nieuw aangestelde, penningmeester vond dat geen probleem en wilde een eventueel kas te kort uit eigen middelen financieren.

Een paar leden hadden nog wel bedenkingen. De behendige spelers zouden straks in het voordeel zijn. Deze leden zijn (gelukkig) in de minderheid maar, zeggen zij, je moet met de tijd mee. Eén lid heeft zelfs een bijna doodervaring met kunstgras. De temperatuur boven het kunstgras is vaak warmer dan het KNMI opgeeft. Met 30 graden van het KNMI, speel je in een oven van 40 graden. Ook kunnen slidings problemen geven. Gelukkig hebben bovenstaande bedenkingen geen enkel raakvlak met de meeste van onze leden.

Door een aantal actieve leden werd het speelveld snel voorbereidt. Zelfwerkzaamheid stond hoog in het vaandel. Zo hebben we ervaren slopers in huis. Materiaal afvoeren was ook geen probleem, een aantal leden doet dat dagelijks. Het egaliseren was een fluitje van een cent, omdat wij een aantal grote en zware walsen bij de club hebben. Het leggen van het kunstgras was verder geen probleem, gezien wij hoveniers in ons gezelschap hebben. Over de catering hoefden wij ons ook geen zorgen te maken.

Het hele project is met volledige instemming van leden en bestuur, zonder gemeentelijke subsidie binnen 14 dagen gerealiseerd. Ook is er al een reservering gemaakt om over ± 10 jaar het veld te vernieuwen. De verlichting is door onze technische commissie zodanig aangepast dat de lichtmasten konden blijven staan en alleen de lampen gewisseld dienden te worden. Wel zal er een extra spotje gericht worden op de stoel van de wedstrijdleider. Ervaring leerde ons afgelopen seizoen, dat de verlichting in die hoek wel heel erg slecht was. Dit in tegenstelling tot de ogen van onze wedstrijdleider, daar mankeert niets aan. Ook wil men het onderhoud zoveel mogelijk in eigen beheer houden. Gras of kunstgras, nat houden moet je het toch.

Het spelen op kunstgras vergt een heel andere techniek dan spelen op een gewone houten, gelakte tafel. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar sponsoren voor nieuwe kleding. De bedoeling is dat de DVK een nieuwe kledinglijn doorvoert het komende seizoen voor de gehele vereniging.

Het bestuur heeft toendertijd 14 dagen het kunstgrasproject van de DVK uit de media gehouden. De leden konden zich daardoor helemaal concentreren op het kunstgrasproject. Zondag 6 juli 2008 was het dan eindelijk zover en kon de nieuwe kunstgrasmat aan het publiek getoond worden.

6 juli 2008

Knobbelnieuws 3 december 2008;
Er wordt door een tweetal leden naar een nieuw knobbeltenue gezocht. In het knobbelnieuws daarover; ‘Er is inmiddels iets vernomen van de kledingadviseurs van de DVK. Voor het nieuwe tenue van de knobbelaars zijn zij onlangs vergeefs naar Parijs en Londen geweest en ook in Milaan was de kleding alleen leverbaar in maatje ‘Hakkie’. Maar omdat Peter Gunnewijk veel weg heeft van een gemiddeld DVK-lid en ook altijd keurig gekleed gaat is toen besloten een bezoek te brengen aan zijn modeboulevard in Groenlo. En jawel, alles ook in echte DVK-maten. Alleen voor Hakkie moesten ze nog naar Tesli.’

Eindstand competitie      07/08

Naam Punten
Leon 448
Ruud - Marcel W. 460
Thom - René - Tonnie 462
Bennie 492
Ewald - Wilko - Wim 499
Marcel R. - Rob - Ben 506
André 531
Tom 534
Roel - Udo 545

Bekercompetitie            07/08

Naam Punten
Bennie 54
André 57
Leon 69
Tonnie 82
Ben 88
Wilko 101
Marcel W. 111

Competitie 2007 Naar boven Competitie 2009
Copyright © 2011 DVK™ - Disclaimer -  Met dank aan Thom Kramer en André Gelinck