dvklogo

Verslag van zondag 6 jan.6 januari     seizoen '07-'08

De eerste knobbelavond in het nieuwe seizoen werd zondag 6 januari gespeeld. Op zondag hoor ik u denken, inderdaad D.V.K. knobbelt in januari altijd op zondag omdat er op de woensdagavond dan door een select gezelschap word gekaart.

De opkomst was verrassend groot te noemen er zaten 10 spelers in de knobbelarena. Sommigen van hen hadden de grootste moeite om de gedachten er bij te houden, dit kwam deze keer niet door vrouwelijk schoon aan de tap maar omdat zij de nieuwjaars receptie van de sv Grol bezocht hadden.

Tom liet zich vanavond alweer vervangen, niet omdat hij moest werken maar omdat hij deze zondag 2 feestjes had waar hij zelf bij hoorde en omdat 1 feestje per dag al veel is voor Tom was dit voor hem een goede optie. Ben nam voor hem de honneurs waar.

Ondanks dat nebs de nieuwjaars receptie had bezocht en naar eigen zeggen meer dan alleen spa rood had gedronken kwam  hij de eerste 2 ronden zonder strafpunten door. De derde ronde werd gewonnen door Ewald.

Na de pauze was Udo degene die onmiddellijk het juiste getal aanraadde. Het valt op dat Udo de laatste tijd erg sterk speelt, waarschijnlijk oefent hij thuis met michnon. Nog een nieuwtje over Udo, hij was samen met Willie de enige die binnen D.V.K. nog geen emailadres had maar daar komt naar verluidt snel verandering in. Nu Willie nog, misschien een idee voor hem om ook een pc aan te schaffen nu hij langdurig thuis zal moeten zitten. Internet Willem en er gaat een wereld voor je open. (en onze secretaris hoeft niet meer op de fiets om de diverse belangrijke stukken van D.V.K. bij jouw in de bus te doen.)

Winnaar van deze avond was Leon met 13 punten hij nam de leiding in het algemeen klassement met 235 punten, 2e Nebs 14/236, 3e Udo/Roel 19/277, 4e WEW 29/269, 5e Ben(Tom) 32/289, 6e Thom/Rene/Tonnie 34/260, 7e Marcel/Ruud 38/251, 8e Andre 40/273, 9e Marcel/Rob/Ben 45/310


Verslag van zondag 27 jan.27 januari     seizoen '07-'08

Ze bestaan nog, echte mannen. Mannen waarvoor de hele zondag in het teken staat van de sport. Eerst de hele dag “aan de conditie werken” op sportpark Den Elshof om vervolgens s’avonds nog eens 4 maal de finale te spelen in de knobbelarena van Tom Rooks. 

Maar de tand des tijds wordt ook bij Nebs zichtbaar, maar liefst 45 strafpunten werden zijn deel op deze laatste knobbelzondag van seizoen 2007-2008. Wellicht dat het op de woensdagavonden weer beter gaat. Ruud begon de avond sterk, maar ondanks dat hij na 2 ronden nog geen enkele strafpunt had, wist hij de avond net niet als winnaar af te sluiten. 

Hij moest alleen zijn teamgenoot Marcel W. voor laten gaan. Ook Marcel R. had niet zijn avond, hij vergaarde voor zijn team 43 strafpunten waardoor zij inmiddels een achterstand van 89 punten hebben op de koploper Leon. Maar ach, op het eindfeest van de DVK, dat dit jaar op 6 juli gehouden zal worden, zijn alle leden welkom ongeacht de eindklassering. De huidige stand;

Andre 27-300, Nebs 45-281, Leon 29-264, MRB 43-353, Roel/Udo 24-301, Ruud/Marcel W. 21-272, TRT 24-284, Tom(Rene) 24-313 en WEW 25-294.

De volgende wedstrijd is op 13 februari om 19.30 uur!


Verslag van woensdag 13 febr.

Van deze avond is niets op papier gekomen helaas.


Verslag van woensdag 27 febr.27 februari     seizoen '07-'08

Vorige week woensdag was het weer zover. De derde bekerwedstrijd van de Vrolijke Knobbelaars. We hadden op een grote opkomst gerekend, maar helaas. Het minimale vereiste aantal spelers van 9 was maar aanwezig. Betekent dit dat de interesse om de beker te winnen aan het verdwijnen is? Of heeft iedereen de handdoek in de ring gegooid, omdat Nebs met 27 punten ver bovenaan staat. Ik kan begrijpen dat Udo met 84 punten dit wel heeft gedaan, maar de rest??

Niet getreurd, het behaalde aantal punten van deze avond telt ook mee voor de gewone competitie. En deze is op dit moment zeer aantrekkelijk. Iedereen is de grens van 300 punten gepasseerd en niemand zit al boven de 400 punten. Tonny speelde weer zeer verrassend. Waar hij de kennis van het spelletje vandaan haalt is nog steeds een raadsel. Zo vaak is hij niet aanwezig en toch weet hij dan te winnen. Of hij nauw vooraan zit of achteraan, het maakt hem niet uit. Voor Roel was het weer feest. Je weet dat hij iedereen op het verkeerde been wil zetten en dat lukt hem aardig met zijn aanraden. Dat hij de avond verliest met 39 punten maakt hem niet uit.

De afwezigheid van Leon de vorige keer was nu goed te merken. Was het niet verbaal, dan wel als wedstrijdsecretaris. Punten tellen is niet zo makkelijk. De vorige keer moest André de wedstrijd leiden en toen was de Hut van Ome Tom een kippenhok. De Sara’s en de knobbelaars zaten in een ruimte. Wat een lawaai. De Sara’s kunnen heel goed samen zingen, maar samen praten ……? Deze avond zaten de Sara’s in een andere ruimte en dat kwam de concentratie ten goede. Zo af en toe werd er even flink misgeraden, maar dat mocht de pret niet drukken.

Na een stief kwartier punten tellen was het duidelijk dat er niet veel veranderd was in de stand. Ruud en Marcel W strijden fanatiek op dit moment om de eerste plaats met Leon. Het trio Marcel R, Rob en Ben staan stevig onderaan, gevolgd door Tom. Zeer waarschijnlijk gaan zij komende woensdag de grens van 400 punten passeren. Al vast gefeliciteerd.
Voor de actuele stand kunt u onze website bezoeken.


Verslag van donderdag 24 apr. en dinsdag 29 apr. 29 april     seizoen '07-'08

Nebs wint de beker en Leon wordt knobbelkampioen 2007-2008

De Kramer en Molenveldknobbelcompetitie 2007-2008 is afgelopen. De afgelopen 2 wedstrijden hebben elke keer een kampioen opgeleverd. Op 24 april jl. won Nebs de beker. Er deden nog maar een paar leden mee voor de beker. Misschien was dat de reden dat het een vreemde avond zou worden. Eerst koffie in de garderobe. Ja, de leden van de DVK drinken ook koffie. Daar werd de eerste wedstrijd van die avond al door Nebs gewonnen. We gingen namelijk allemaal op de weegschaal. Tom werd een goede 2e. Natuurlijk hadden we allemaal deze uitslag verwacht.

Daarna begon de knobbelwedstrijd in de Gelachkamer. Helaas waren er maar 7 spelers aanwezig. Tom speelde ook voor de 2 afwezigen en dat betekende dat Tom ze een oor kon aannaaien, want de punten tellen ook voor de gewone competitie. En dat deed hij dus. Tom behaalde die avond maar liefst 31 punten. Marcel W was zich helemaal aan het voorbereiden op de laatste wedstrijd. Hij had de gedachten er helemaal niet bij. Hij werd 3x boterletter en dat is genoeg om de kas weer lekker te spekken. Wel was hij even onder de indruk over een vaag verhaal over theelepeltjes. Dat koste hem wel de beker. Hij had het Nebs nog moeilijk kunnen maken, maar helaas. Als de concentratie er niet is, kun je er beter niet aan beginnen. Nebs, daar en tegen, was super geconcentreerd. Met maar 7 spelers kun je iedereen goed in de gaten houden en dat is in het nadeel van Nebs. Hij gaat liever op in de massa. Maar zijn voorsprong was zo groot, dat de andere het nakijken hadden. Nebs won dus de sportpark D’n Elshof-beker.

Afgelopen dinsdag werd de laatste wedstrijd gespeeld. Deze zou ongekend spannend worden, want er waren meerdere kanshebbers voor de titel knobbelkampioen. Wederom zou het een aparte avond worden. Ten eerste kwamen er maar liefst 13 spelers opdagen. Dat betekent dat iemand met een achterstand van 50 punten op de koploper, dit nog makkelijk kan inhalen. Ook waren er meerder spelers van een trio of duo aanwezig. En dat betekent dat een dergelijk duo of trio moet bepalen wie er voor de wedstrijd gaat spelen. Je moet je dus wel heel sterk voelen. Helaas is de druk dan heel groot en worden er fouten gemaakt. Er was zelfs een speler die zich zelf thuis al niet meer in de hand had. Hakkie kwam hevig bloedend de Hut van Ome Tom binnen en het was duidelijk dat hij niet zich zelf was. Gelukkig was Wilko er ook en kon hij de wedstrijd spelen. Hakkie moest na 3 ronden de wedstrijdtafel verlaten en ging troost zoeken bij Petra. Het aanwezige publiek kon de inzet van Hakkie wel waarderen en onder luid applaus verliet hij de Hut. Marcel W en Ruud gingen ook voor de titel. Helaas maakten zij de fout door Ruud voor de wedstrijd te laten spelen. Deze druk was te groot voor Ruud en hij faalde dan ook in de 2e en 4e ronde. Tonnie kon ook nog kampioen worden. Probleem van hem is, dat hij te snel wordt afgeleid door de hapjes in de pauze. Dit keer knakworsten. En deze versnaperingen bleven te lang op tafel staan. Leon was de enige constante factor die avond. Zowel als speler en als wedstrijdleider laat hij zich niet afleiden. Wel had hij veel last van een droge keel. Pas nadat het derde personeelslid achter de bar door hem weg was gedronken, ging het van een leien dakje. Hij won deze avond met maar 14 punten en dat betekende knobbelkampioen 2008. Leon en Nebs, van harte gefeliciteerd.


zwarte gat

Nieuw knobbel seizoen begonnen24 september     seizoen '08-'09

Woensdag 24 september j.l. is het nieuwe knobbelseizoen begonnen. De opkomst was met 10 leden goed te noemen. Tom liet zich vervangen door Willie, hij genoot van een welverdiende vakantie waar hij uitrust van alle drukke werkzaam heden in zijn cafe/restaurant en van zijn snabbels bij de diverse regionale kranten en televisie zenders. Zo was hij onlangs te zien bij omroep Gelderland en kwam Rik Wamelink van Graafschap tv buurt maken. Laatst genoemde kwam op een tijdstip dat de meeste mensen aan de lunch zitten, maar dan begint voor Tom net de dag vandaar dat slaperige hoofd.

Wilko vroeg of er 8 oktober iemand voor WEW kon invallen. Wim en Ewald moeten werken, hij zelf moet naar een disco avond. (misschien een tip voor Dancing on Graafschap tv) Marcel had na een zoektocht door bar de lange gang nog precies 6 flesjes bokbier kunnen vinden. Wat minnetjes voor een avondje knobbelen maar beter iets dan niets. Heel Nederland zit volgens hem al aan het bokbier maar broerlief moet zonodig op vakantie en vergeet een paar vaatjes te bestellen.

Nadat de blunders van de gemeenteraad waren besproken kon het knobbelen eindelijk beginnen. Kampioen Leon bakte er helemaal niets van, met 38 punten was hij bijna net zo slecht als Ben deze behaalde maar liefst 43 strafpunten. Nebs was winnaar van de avond met slechts 18 strafpunten.

P.S. Martijn en Dennis bedankt voor de geweldige bediening en de fantastische gehaktballen welke vakkundig door jullie warm gemaakt werden.


Moeizame start knobbelcompetitie8 oktober     seizoen '08-'09

Van fietsen zegt men dat men dat nooit meer verleerd, voor knobbelen ligt dat toch wat anders. Na het zomerreces (het grote zwarte gat voor knobbelaars) zie je toch dat de eerste wedstrijden ietwat moeizaam verlopen. Zijn de wedstrijden aan het eind van een seizoen binnen anderhalf uur gespeeld, aan het begin van een nieuw seizoen is het toch verstandiger je vriendin, vrouw of moeder niet te beloven op tijd thuis te zullen zijn. Het aantal keren dat niet het juiste aantal pinnetjes in het spel wordt geraden is namelijk enorm.

Neem nu onze voormalig voorzitter (en thans erevoorzitter) André. Lid vanaf het eerste uur dus ervaring genoeg zou men denken. Hij speelt maar liefst 4 keer de finale (en dat is bij het knobbelen niet positief) en wordt daarbij 2 keer boterletter. Hij staat dan inmiddels ook op de laatste plaats met 79 strafpunten uit twee wedstrijden. Gelukkig heeft hij nog wel andere kwaliteiten getuige onze geheel vernieuwde website. Het lijkt erop dat de meeste knobbelkwaliteiten toch bij de 4 hoveniers in het gezelschap gezocht moet worden. Zo behaalde Leon deze wedstrijd maar 14 strafpunten en Thom (van het tuintrio Thom-René-Tonnie) maar 13 zodat zij momenteel leiders van het klassement zijn met respectievelijk 52 en maar 34 strafpunten.

Om voldoende ruimte te laten voor de rest van het nieuws in Oost Gelre verwijs ik u voor de huidige stand naar onze website (www.dvkweb.nl).


3e knobbelavond compleet slagveld22 oktober     seizoen '08-'09

Nadat de kruitdampen opgetrokken zijn in Groenlo en de diverse soldaten weer vertrokken zijn, namen woensdagavond de heren van DVK weer bezit van bar de Lange Gang om het eeuwen oude edele spel knobbelen te spelen. Natuurlijk werd er eerst nagepraat over de geweldig georganiseerde slag um Grolle, waaraan de meeste leden van DVK hun steentje hebben bijgedragen door hand en spandiensten te verrichten. Niets dan lof voor de organisatie van dit geweldige evenement, een ieder van ons heeft hier met veel plezier aan meegewerkt.

Het een en ander roept natuurlijk ook de vraag op werd er in 1627 geknobbeld ? Natuurlijk dat spelletje is al eeuwen oud, dus bij de volgende slag eerst helpen bij de toegangscontrole, ander kloffie an, en dan knobbelen op de Maliebaan! Natuurlijk moet er dan gepaste kleding komen en mag het scheerapparaat 3 weken voor aanvang in de kast blijven. Dat er in die tijd alleen bier werd gedronken wordt ook niet als een opstakel gezien dus..... (wordt vervolgd)

Voor Leon ging de slag nog even door, met maar liefst 46 strafpunten was hij de minste van de avond. Marcel zou knobbelen voor broer Tom maar voelde dat hij in bloedvorm was en vroeg zijn teamgenoot Ben deze taak van hem over te nemen. Een gouden greep bleek na afloop, Ben behaalde 35 strafpunten voor Tom, Marcel slechts 18 voor hun team en was hiermee winnaar van deze avond. Udo boekt grote vooruitgang in zijn spel, hij gaat hier zo in op dat hij nog mee knobbeld terwijl hij er al uit is! Met 20 strafpunten was hij 2e van de avond en laat hij de rest ver achter zich. Samen met teamgenoot Roel klimmen zij op de ranglijst ook naar de 2e plaats.


Ewald laat w.e.w weer rol van betekenis spelen5 november     seizoen '08-'09

Op de vierde knobbelavond van dit seizoen was de sfeer erg rustig. Ligt dit aan de spoedige komst van de goedheiligman naar Nederland of is het de spanning voor het nieuwe tenue dat zeer binnenkort gekozen zal worden. Een commissie bestaande uit de twee grootste deskundigen op het gebied van mode binnen de DVK de heren Rob Porskamp en Wim Meuleman zijn al sinds september bezig een passende combinatie te vinden. Dit passende slaat op kleur en stijl en niet op maat, al zijn deze binnen de club wel zeer divers!

Udo begon de avond goed door er als eerste uit te gaan maar daarna zakte zijn niveau snel en had hij de meeste strafpunten op het einde van de avond. Ben ging de tweede ronde als eerste uit maar had liever gezien dat zijn maatje Marcel dat had gedaan want deze verloor de tweede ronde.

Ewald was erg goed op dreef hij won de derde en vijfde ronde en de avond met 16 strafpunten. Als je zo goed knobbeld is het dan wel verstandig om met die twee duidelijk mindere goden een knobbel trio te vormen? Rene speelde ook behoorlijk goed en behield met vierentwintig punten hun koppositie.

Woensdag 19 november is de vijfde knobbelavond gepland.


Niks Ruum anholl’n19 november     seizoen '08-'09

Voorwaarde voor de tijdelijke transfer van onze secretaris Roel als adjudant naar de wannabe DVK (De Vrolijke Knunnekes) was natuurlijk dat hij op knobbelavonden vrij zou zijn van alle carnavalsverplichtingen en zo kon Roel gewoon aanwezig zijn bij de knobbelwedstrijd van woensdag 19 november jl. En daarbij was er voor Roel geen sprake van het motto ‘Ruum anholl’n’. Hij won de avond met de minste strafpunten.

Uitbater Tom kan in plaats van een rookruimte beter investeren in een ringleiding zodat zijn vervanger Willie ook kan horen wat er aangeraden wordt. Willie werd door zijn gehoorbeperking deze avond laatste met maar liefst 39 strafpunten en daarom deelt Tom nu de laatste plaats op de ranglijst met onze ex-voorzitter André.

Wilko, door insiders ook wel Willie-junior genoemd, ging niet naar de lerarenstaking omdat hij het begrip ‘hoge werkdruk’ niet eens kent. Hij speelt voor het trio WEW die daardoor inmiddels van de tweede plaats zijn verdrongen door Roel en Udo. We weten natuurlijk niet hoe hij het doet als leraar maar volgens ons is iedereen het beste af als Wilko staakt.

Rest mij nog om namens de DVK Adjudant Roel en Brigitte, Prins Rob en Astrid en hun kinderen een geweldige carnaval toe te wensen. En Roel … daarbij mag je rustig iets Ruumer Anholl’n!


DVK heeft ziekte onder de leden3 december     seizoen '08-'09

Zowel André als Nebs waren door ziekte woensdag 3 december jl. niet in staat aan hun knobbelverplichtingen te voldoen. André kon nog net voordat hij onder de wol kroop een mailtje rondsturen voor een eventuele vervanger. Van Nebs daarentegen is niets vernomen.

Wel is er inmiddels iets vernomen van de kledingadviseurs van de DVK. Voor het nieuwe tenue van de knobbelaars zijn zij onlangs vergeefs naar Parijs en Londen geweest en ook in Milaan was de kleding alleen leverbaar in maatje ‘Hakkie’. Maar omdat Peter Gunnewijk veel weg heeft van een gemiddeld DVK-lid en ook altijd keurig gekleed gaat is toen besloten een bezoek te brengen aan zijn modeboulevard in Groenlo. En jawel, alles ook in echte DVK-maten. (Alleen voor Hakkie moesten ze nog even langs Tesli.)

Dan nog even over de wedstrijd. Tonny was aan de beurt voor het trio TRT die daardoor dan ook met stip zijn gekelderd van plaats 1 naar 4. (Tonny bedankt!) André heeft slapend de laatste plaats overgedragen aan Tom. Udo bleef dit keer wakker en neemt de koppositie over.


Knobbelnieuws 2007 Naar boven Knobbelnieuws 2009
Copyright © 2011 DVK™ - Disclaimer -  Met dank aan Thom Kramer en André Gelinck