dvklogo

Cora van Mora (1)Ontwerp wagen Ontwerptekening van de wagen gemaakt door T. Kramer.


De DVK besluit tijdens een knobbelavond in december 2008 om voor de gelegenheid (Adjudant Roel Nibbelink) deel te gaan nemen aan de carnavalsoptocht van 2009. Omdat een groot aantal DVK-leden normaal gesproken wagen bouwen bij de CV Grol wordt na vergaderen bij beide partijen besloten om samen een wagen te bouwen. Later volgt een eerste overleg tussen de afgevaardigden van CV Grol en DVK op sportpark Den Elshof over het één en ander. Tevens worden de taken verdeeld. Het verdere verloop van een zeer gezellige aanloop naar de carnaval van 2009 is als volgt:


3 januari

Top overleg met bijna alle heren wagenbouwers omdat het een probleem zou zijn de kleding bij elkaar te krijgen. Verder zijn er afspraken gemaakt over het verloop van de wagenbouw, het verkrijgen van diverse materialen die voor de wagen, of tijdens de optocht, nodig zijn.

10 januari

In alle vroegte is op deze dag de voorbereiding begonnen voor de carnaval. De jongens van de Grol hebben de wagen en verf opgehaald van het Grolveld en naar de werkplaats gebracht van Kramer & Molenveld. De DVK-leden waren alvast begonnen met het ontdoen van spijkers uit het hout dat door Arnoud al bij Kramer & Molenveld bezorgd was. Omdat het nogal op zich liet wachten voordat de grolheren terug waren hebben ze de spijkers er maar weer ingeslagen en nog een keer eruit getrokken om de tijd te doden. Toen alles aanwezig was werd de wagen ijs- en sneeuwvrij gemaakt. Na de middagpot is er ijverig aan de wagen gewerkt en staat de snackwagen van Willy al klaar op de wagen. Na het opruimen nog even een paar frikandellen en een biertje genuttigd en toen naar huis.

15 januari

In de Groenlose Gids en op Streekgids.nl verschijnt het artikel over de ‘Opnames Mora in Groenlo’. Een artikel geschreven door Thom met een prachtig ‘gefotoshopte’ foto van Roel met Cora verzorgd door Wim.

In Groenlo wordt daarna druk gespeculeerd over de juistheid van dit verhaal.

17 januari

In de Gelderlander verschijnt een artikel over het Mora-verhaal.

De Gelderlander heeft het stuk blijkbaar ook gelezen en wilde de waarheid boven tafel.

Na rondbellen met o.a. Roel kunnen zij de waar- of onwaarheid niet aantonen.

De avond ervoor waren bijna alle bouwers op de buutavond waardoor er pas werd aangevangen na de middag. Dat de buutavond een zeer geslaagde avond was bleek wel uit de vele reacties die deze middag naar voren kwamen. Ook het feit dat Topsportclub De Vrolijke Knobbelaars van harte welkom werd geheten geeft wel aan dat de heren van de Knunnekes hier niet meer omheen kunnen. Na zo’n avond komen de inspiraties voor wat er allemaal op de wagen moet komen vanzelf naar voren. De opbouw wil aardig vlotten vandaar dat om 17:00 uur Ben alweer druk aan het bakken is met zijn frikandellen. Een frikandel zonder pot bier is niet wat dus opruimen en nog even de dag doornemen.

24 januari

Op deze dag is al het timmerwerk af en kan er begonnen worden met schilderen. De vaart zit er goed in, en je moet oppassen voor je buurman anders zit je zo onder de verf. Nadat ’s morgens de fiets is voorzien van een ander zadel kan er proef gereden worden, en dit gaat zo goed dat het OK bevonden wordt. Tevens zijn vandaag de frikandellen-onderscheidingen gemaakt en van een laag menie voorzien. ’s Middags komen de varkenspakken te voorschijn en kan iedereen die aanwezig is een pak passen. Op de valreep komt Jeroen er achter dat hij toch beter is in tegels zetten dan schilderen en besluit hij tegels op het werk te halen om deze de volgende keer op de wagen te plakken. De sfeer komt er al aardig in.


Carnaval 2008 Naar boven sog 2010
Copyright © 2011 DVK™ - Disclaimer -  Met dank aan Thom Kramer en André Gelinck