dvklogo

Cora van Mora (2)6 februari

Dhr. T. Huijskes heeft gevraagd om een interview met de DVK om een artikel in de Groenlose Gids te schrijven over de unieke samenwerking tussen de Grol en de DVK. Dit interview heeft plaatsgevonden tussen Theo en Thom. Theo belooft om op zaterdag 14 februari, in de loop van de morgen, een foto te komen maken tijdens en van de wagenbouw.

In ‘Mijn Magazine’ staat een interview met Prins Rob en Adjudant Roel.

Opnieuw krijgt het Mora-verhaal een vervolg. Ondanks dat de juistheid van het verhaal niet te toetsen is lijkt het de heren de moeite waard voor het publiek om verkleed als Cora langs de optochtroute te verschijnen.

7 februari

Dit is een sabbaticle- ofwel rustdag. Dat hoort er ook bij. Wel is er de laatste tijd al heel wat heen en weer gemaild om alles toch wel op tijd in orde te krijgen. Met name het verkrijgen van een foto van Roel van top tot teen in vol ornaat valt niet mee.

8 februari

Een tragedie voor het prinsenpaar. Tijdens hun feest komt een goede vriend van de Prins thuis te overlijden. Het feest wordt voortijdig gestaakt. De verdere aanloop naar de carnaval wordt even onduidelijk. Maandag 9 februari ontvangen we echter een mailtje dat het feestje van 11 februari, op uitdrukkelijk verzoek van de getroffen familie, wel doorgaat.

11 februari

De DVK is uitgenodigd voor een feestje van de Prins en Adjudant.

Voor de gelegenheid heeft de DVK een tweetal zilveren speldjes (DVK-logo) door Simons laten vervaardigen om deze, na een toespraak van voorzitter Leon, aan te bieden aan beide heren. Tevens ontvingen ze een vat bier. “Niet omdat we bang zijn vanavond tekort te komen maar het is altijd makkelijk er één achter de hand te hebben.”

De leden gingen (waarschijnlijk voor de laatste maal) gekleed in het wedstrijdtenue bestaande uit het witte overhemd met stropdas en bretels. Tonny ‘Oermens’ Nijhuis had dit aangevuld met hesje, cowboyhoed en geweer.

14 februari

Weer een grote opkomst van bouwers. Er is weer fanatiek geschilderd, de decoratieve afbeeldingen en de beletteringen worden vervaardigd en de stand-in Roel is bijna klaar. De cameraploeg is inmiddels in het bezit van persfotograafpasjes en door Koppelman Reclame worden de hesjes bedrukt. Bij de kringloop zijn een tweetal camera’s gekocht.

Voor de overige deelnemers wordt de laatste hand gelegd aan de kleding.

Theo Huijskes is geweest om een foto te maken voor het artikel in de Groenlose Gids komende week, waar ook Roel op zal staan zonder dat hij hierbij aanwezig was. Tevens bezoek gehad van Jos Spieker van de optochtcommissie ter controle van de wagen.

Al met al verloopt alles voorspoedig alleen de snackwagen begint langzaam maar zeker voorover te zakken en de eerste frituurpan is na een korte carrière reeds overleden. Dit verdient wellicht nog even onze aandacht als we vrijdagavond de bouw voortzetten.

Maar woensdagavond eerst nog de ‘Grol-DVK-avond’ op sportpark Den Elshof.

Iedereen heeft van André de frikandellen-medley van ‘de Schoenenfabriek’ via de mail ontvangen om thuis te oefenen op de tekst.

Dit eenmalige ‘Cora-Koor’ zal deze avond acte de presence geven.


Carnaval 2008 Naar boven sog 2010
Copyright © 2011 DVK™ - Disclaimer -  Met dank aan Thom Kramer en André Gelinck