dvklogo

Cora van Mora (3)


Grolavond



18 februari

In de Grolse Gids verschijnt het artikel over de wellicht eenmalige maar in ieder geval unieke samenwerking tussen de Grol en de DVK. Roel verbaasde zich wel over zijn aanwezigheid op de foto zonder dat hij ooit was toegelaten tot de wagenbouwlokatie. Het feit dat hij op de foto iets kleiner is dan in werkelijkheid misstaat hem overigens niet.

De ‘Grolavond’ in een niet bomvol maar uiterst gezellig sportcafe op sportpark De Elshof.

De heren wagenbouwers van de Grol en DVK en 1 dame Pien (voor de kopstem) brachten vol verve hun uitvoering van de Frikandellen-medley. Nadat DVK-chefkok Marcel W. ze voor maar liefst 15 minuten heeft moeten frituren konden de megafrikandellen aangeboden worden aan het prinsenpaar. Zichtbaar onder de indruk genoten de heren en dames van deze lekkernij.

Niet alleen de Grol en DVK waren deze avond aanwezig, ook de Zorro’s, de kegelclub UTO, Vincent van Gogh (Kees Porskamp met baard!?) en natuurlijk niet in de laatste plaats dweilorkest Grolse Wind. Om de stemming tot een hoogtepunt te brengen hadden zij toch nog even de hulp nodig van drummer Prins Rob.

Wilko heeft deze avond van Adjudant Roel nieuwe doopnamen ontvangen en bijbehorende oorkonde. (Nog nooit had iemand Wilko zo hard zien zweten als toen deze naar voren werd geroepen en op zijn knieën moest gaan zitten).

Wim Meuleman ontving uit handen van de Prins een onderscheiding voor zijn verdienste en inzet voor de Grol wagenbouw.

20 en 21 februari

Ook deze vrijdagavond en de zaterdag is er aan de wagen gebouwd. Met name het schilderwerk en de carnavaleske uitingen moesten nog afgewerkt worden. Ook is er gekeken naar het verzakken van onze snackwagen.

De wagen is deze dagen beletterd. Wilko beweerd daarbij dat het niet mogelijk is dezelfde letters aan weerszijden van de wagen te gebruiken, ‘deze moeten dan toch in spiegelbeeld zijn?’ De tekst ‘eindpunt’ aan de ene kant van de wagen wordt dan ook spontaan ‘punteind’ aan de andere zijde. (Kan hij niets aan doen, Wilko is immers geen leraar nederlands).

De maaltijd aan het eind van de zaterdag die voor een groot deel is verzorgd door de Familie Poskamp gaat er in als koek en ook de patat met frikandellen uit de friteuse van Ben vinden gretig aftrek. Maar veruit de meeste calorieën kwamen uit de koelkast dus het bleef voor de meesten nog lang gezellig.


Carnaval 2008 Naar boven sog 2010
Copyright © 2011 DVK™ - Disclaimer -  Met dank aan Thom Kramer en André Gelinck