dvklogo

Cora van Mora (4)

Cora van Mora zoektocht


22 februari

De dag van de grote optocht.

Onder leiding van chef/kok Marcel hebben zijn een drietal heren ´s morgens om 10 uur begonnen met het frituren van de ca. 1500 frikandellen. Een aantal anderen zouden de wagen naar de Grol brengen. Dit gaf echter nog een klein probleempje omdat de ingekorte trekboom niet meer voor de wagen bleek te passen. Dus toch nog weer even de handen uit de mouwen en uiteindelijk is het toch nog goed gekomen. Iedereen werd in de kantine vakkundig geschminkt door Angelien. Naar een geweldig stampotdiner zijn we richting Groenlo vertrokken. Alvorens we ons in konden voegen in de grote stoet moest driver Don zich eerst aan een alcoholcontrole onderwerpen.

Iets over twee uur is de stoet vertokken en al gauw bleek dat de 4500 stukjes minifrikandellen onvoldoende  zouden zijn om het eind van de optocht mee te halen. Gelukkig hadden we nog mayonaise-cupjes om uit te delen. (Volgens de politieschatting waren er ca 25000 bezoekers langs de route.)

De draaiende M van Mora haalde zelfs het Heydenrijk niet maar het plezier was er niet minder om. Ook het gooien van de duivenveren bracht het publiek in extase maar de zoektocht naar de nieuwe Cora zorgde voor spontane medewerking van het publiek.

Fotograaf René en cameraman André hebben voor velen gezorgd voor een leuk aandenken aan de carnavalsoptocht van 2009. Jammer van het regenbuitje aan het eind.

29 februari   

In een recordtempo de wagen afgebroken en alles weer opgeruimd.

Ik denk dat ik namens de CV Grol en de DVK kan spreken van het einde van een zeer geslaagde carnaval.

Groenlo, 1 maart 2009

Thom Kramer


Carnaval 2008 Naar boven sog 2010
Copyright © 2011 DVK™ - Disclaimer -  Met dank aan Thom Kramer en André Gelinck