dvklogo

Verslag van zondag 4 jan.4 januari     seizoen '08-'09

De eerste knobbelwedstrijd in 2009 is inmiddels gespeeld en wel op 4 januari jl.
Ondanks dat de DVK in het begin behoorlijk in zijn nopjes was dat de adjudant dit jaar uit hun gelederen werd gekozen moet men inmiddels toch wel bekennen dat dit nu het competitieverloop behoorlijk negatief beïnvloed. Door aanwezigheid van de Prins Rob en Adjudant Roel en talrijke volgelingen was het tijdens deze wedstrijd namelijk behoorlijk rumoerig in de hut van Oom Tom.

Hierdoor moest er niet alleen gespeeld worden aan een andere speeltafel, tevens moest Hakkie aangesteld worden als stadsomroeper om de aangeraden getallen luid en duidelijk te herhalen voor een correcte registratie. Daarnaast moest Udo, de duo-partner van Roel, ditmaal alle zeilen bijzetten om de koppositie in handen te houden omdat Roel door alle carnavalsactiviteiten de vorige speelbeurt weer eens volledig verknalt had. (Dit deed Udo trouwens zo voortreffelijk dat het ons niet zal verbazen dat hij tijdens de komende carnaval ook af en toe als stand-in van adjudant Roel op zal treden.)

En alsof dat allemaal nog niet genoeg is zijn we door Roel nu ook nog genoodzaakt de speelavond van 11 februari te verplaatsen naar 11 maart en zal de wedstrijd van 4 maart niet in ons clubhuis maar bij Restaurant Wissink gespeeld worden. (Voor de leden die alleen de weg naar de Lange Gang weten; Wissink is gelegen aan de Markt, dat is vlakbij het voormalige GTW-busstation tegenover het PTT-Postkantoor.)

Een lichtpuntje... er is ons belooft dat de wederhelften van de prins en adjudant, als kleine goedmaker, deze avond de bediening zullen verzorgen.


Verslag van zondag 18 jan.18 januari     seizoen '08-'09

Alweer de 2e en tevens laatste knobbelavond op zondag werd zondag 18 januari gespeeld. De vervanger van Tom (Willie) had helaas zelf de griep dus moest er deze avond met 8 man worden gespeeld.

Nu was Tonny vanavond aan de beurt om voor zijn team uit te komen en als Tonny in the house is, is het meestal onrustig. Niet dat ondergetekende dit negatief bedoelt een avondje knobbelen is voor "Teuntje" een avondje uit en als hij uit is valt er wat te lachen. Tonny vindt dat ze bij de Lange Gang prachtige toiletten hebben maar dat je op de zwarte tegels wel alles ziet. Menig knobbelaar ging daarna met schrik naar het toilet.

Tom heeft het laatste van de 80 vaten blondbier vertapt dus van nu af aan krijgen de blond drinkers hun geliefde biertje uit een ren je rot flesje. (lees 25 cl) Maar goed dat Tom zelf verhinderd was want Chantal had haar gymschoenen vergeten.

In de pauze wanneer de heren van de immer voortreffelijke hapjes genieten ging het natuurlijk weer over het naderende carnaval en wat er allemaal nog geregeld moet worden voor dat de giga praalwagen van de cv Grol en de cv DVK uit de schuur naar het opstelterrein aan de Winterswijkseweg op carnavalszondag gereden kan worden. Vele uren hebben de heren hier al aan "gewerkt" en er zullen nog heel veel onmundig gezellige uren volgen iets wat zij graag over hebben voor hun adjudant Roel en zijn Prins Rob.


Prestatie lijdt onder naderend carnaval4 februari     seizoen '08-'09

Woensdag 4 februari werd de 2e bekerronde gespeeld tijdens de Kramer en Molenveld competitie. Niet dat een der leden dit in de gaten had, zelfs spelleider en notulist Leon had niet opgemerkt dat er ook voor de beker werd gestreden. Het was voor een ieder moeilijk om de kop bij het edele knobbelspel te houden omdat het de hele avond over carnaval, carnaval en nog eens carnaval ging.

Zoals u waarschijnlijk wel weet is onze sjikkeretaris Roel adjudant geworden en dus reden voor DVK om de plattewagen uit de schuur te halen. Het bouwen van onze creatie heeft nogal wat voeten in de aarde en er moet nogal wat georganiseerd worden en als je dan bij elkaar zit is dat de unieke mogelijkheid om er over te brainstormen.

Dit alles liep zo uit de hand dat Martijn de hapjes al na de tweede ronde gaar had en er dus een vervroegde pauze ingelast moest worden. Martijn had trouwens een makkie deze avond want zijn vader Tom dronk uit overweging geen alcohol en dat scheelt een slok op een borrel.

Udo moet nu vaker knobbelen omdat zijn maat Roel verplichtingen elders heeft. Het leek hem een goed idee om samen met Marcel het nieuwe biertje van Grolsch met een giga alcohol percentage uit te proberen, maar dit had een negatieve invloed op zijn knobbelspel met 38 strafpunten behaalde hij de laatste plaats deze avond. Op Marcel had de alcohol wel een positieve invloed hij won met 18 strafpunten de avond.

Rene die niet opgewonden raakt van Wendy van Dijk (volgens Andre logisch omdat hij het thuis zo getroffen heeft) had zijn avond ook niet. Hij behaalde 33 strafpunten en kelderde in het klassement.

Op verzoek van uitbater Tom wordt de bekerronde die gepland stond voor 4 maart en gespeeld wordt bij Wissink verplaatst naar 11 maart. Hij had dit alles al geregeld met Roel want dit wil hij zeker niet missen. 4 maart wordt er gespeeld bij de Lange gang .

Rest mij nog een ieder een geweldig carnaval toe te wensen en denk er aan geniet, maar drink met je maten RUUM ANHOLL’N dus.


Verslag van woensdag 4 mrt.4 maart     seizoen '08-'09

Maar liefst 11 spelers bezochten de eerste uitwedstrijd van dit knobbelseizoen op 4 maart jongstleden. Omdat Tom geen last lijkt te hebben van de kredietcrisis en met zijn gezin de winst van de carnaval aan het verbrassen was op de Canarische Eilanden waren we ditmaal welkom bij Restaurant Wissink op de Markt in Groenlo, het tweede huis van onze secretaris en tevens adjudant Roel Nibbelink.De bediening was deze avond in handen van de wederhelften van het prinsenpaar, Astrid en Brigitte.

De beloning voor hun inzet waren een tweetal dvd’s met daarop circa 730 foto’s en een film over de onvergetelijke carnaval waarbij ook zij natuurlijk in het middelpunt stonden. Al na drie speelronden moesten zij echter toch wel toegeven dat bedienen bij de DVK echt zwaar werk is en gingen ze vermoeid naar huis. Tonnie heeft na al die jaren nog steeds aanpassingsproblemen als hij van zijn geboorteplek Hupsel afreist naar de grote stad. Daar waar iedereen in een keurig restaurant zou vragen waar het toilet zich bevindt komt Tonnie nog steeds niet verder dan ‘Woar steet hier den dixie?’

Ook de wijze waarop wordt omgesprongen met de overheerlijke hapjes laat bij hem nogal te wensen over. Tonnie had, evenals Roel, de speelbeurt beter over kunnen laten aan hun teamgenoten Thom en Udo, omdat zij nog niet de helft van het aantal strafpunten behaalden. Hakkie, die zelf zegt te leiden aan ‘Parkheimer’, deed ondanks dat toch goede zaken voor het trio WEW. Zij versterkten hun positie als koploper in de competitie. Leon lijkt tijdens de carnaval behoorlijk aan conditie te hebben ingeboet, hij ging ’s avonds, of beter gezegd ‘s morgens, naar huis met maar liefst 52 strafpunten.


Knobbelnieuws18 maart     seizoen '08-'09

Woensdag 18 maart werd er na twee uit wedstrijden bij restaurant Wissink weer geknobbeld in ons oude vertrouwde clubhuis bar/restaurant brouwerij de Klok in de Lange Gang. Uitbater Tom zat ons al op te wachten aan de tap achter een blonde rakker.

’s Avonds half 9 is het tijd voor een biertje na al de koffie van die dag. Voor het eerst speelde iedereen in het nieuwe tenue, het keurige witte overhemd met stropdas gecompleteerd met bretels heeft plaats gemaakt voor een vlot ogende donker blauwe polo. Tot verbazing van enkele leden waren alle benodigde maten verkrijgbaar en heeft de kledingcommissie gekozen voor stretch stof.

Over bier gesproken, de gemeente Oost Gelre is voornemens om plastic afval apart in te zamelen. Voor de Lange Gang lijkt een extra container om leeg blik in te doen geen overbodige luxe nadat de Grolsch heeft besloten om Blond bier niet meer in fust te leveren maar in blikjes.

De laatste weken zijn de heren van wew nogal zenuwachtig tijdens het knobbelen. Zij spelen mee in de hoogste regionen van de ranglijst en dan is de druk nogal hoog en zeker als je door je mede team leden scherp in de gaten wordt gehouden. Udo lijkt zich nergens wat van aan te trekken en speelt zijn eigen spelletje en neemt na een avond knobbelen de koppositie in.

De volgende avond staat gepland voor 1 april in ons oude vertrouwde clubhuis.


Knobbelnieuws15 april     seizoen '08-'09

Na de Pasen neemt de spanning aan de knobbeltafel altijd toe. Het einde van het seizoen komt dan inzicht. Al jaren is de avond voor Hemelvaart de laatste speelavond ( en voor de dames van DVK hun jaarlijkse Tallamini en MC Donalds avond).

Bij binnenkomst merk je al dat de stemming onrustig is, Wilko zit zenuwachtig heen en weer te schuiven op de barkruk hij vliegt op als hij een smsje krijgt, blijkt deze afkomstig te zijn van teamgenoot Wim: Buj d’r al uut! schrijft hij terwijl de avond nog moet beginnen. Tom drentelt ook maar wat heen en weer en slaat de koffie over en dan komt op de valreep met een big smile op het gezicht Tonny binnen en dat belooft weer wat voor vanavond. Hij begint met een omkleed sessie omdat hij zijn nieuwe tenue nog niet had ontvangen.

Om 20.45 uur vindt Marcel het tijd om te beginnen want hij wil Hart van Nederland kijken bij moeder thuis. Als we al bijna 2 rondjes gespeeld hebben komt Rob binnen, ja sorry dat ik te laat ben maar die idioten fietsten wel erg lang vanavond (leuke smoes) maar dan komt de waarheid boven tafel “ik mos Caron bellen want ik kon mien knobbelshirt neet vinden”. Hij speelt de laatste drie ronden mee om het gemiddelde van de rest op te krikken. Het zit Wilko niet mee vanavond, met de wetenschap dat Wim via de sms zijn verrichtingen in de gaten houd , en dat Ewald had aangekondigd dat hij nog zou komen kijken hoe hij het deed werd het hem allemaal teveel , met 30 strafpunten zijn de kampioensaspiraties van WEW verdwenen als sneeuw voor de zon.

Bardame Chantal heeft ook een zware avond, het is warm dus drinken de dames van de sara’s veel meer dan normaal en ook haar werkgever laat zich niet onbetuigd. Chantal loopt zich de benen uit de kont, het ontlokt Marcel de opmerking naar broer Tom ”as ie dood bunt low oe cremeren en dow de asse in ne zandloper, want lopen zu- j” Marcel W heeft zijn avond ook niet, met 38 strafpunten verloor hij de avond. Ik hoop dat het hem zaterdag tijdens de Amstel Gold Race beter afgaat.

Udo speelt zoals gewoonlijk zijn eigen spelletje en dat is er een van een winnaar, er was nog even hoop toen hij een lente bokje bestelde maar helaas voor de rest had dit geen invloed op zijn spel met 14 strafpunten verstevigde hij hun koppositie. Nebs won met 13 strafpunten deze avond maar zijn goede score heeft helaas geen invloed.

De volgende avond staat gepland voor 29 april.


Udo wint finale bekercompetitie13 mei     seizoen '08-'09

13 mei jongstleden vond de voorlaatste competitiewedstrijd, en tevens de laatste bekerwedstrijd, plaats aan de stamtafel van De Lange Gang.

Een grote opkomst van maar liefst 12 spelers maar grote afwezige deze avond was het blond-bier. De afdeling inkoop van De Lange Gang heeft stad en land afgezocht maar vergeefs.

Tom kan door de ontwenningsverschijnselen niet meer knobbelen en verdwijnt naar boven.(Of is er daar wellicht sprake van een privévoorraad?) Een andere grote afwezige is Wilko. Hij kan de druk inmiddels niet meer aan en teamcollega’s Wim en Ewald hebben inmiddels te kennen gegeven dat Wilko transfervrij het trio WEW mag verlaten. (Maar net als bij de dames blijkt er ook binnen de DVK geen interesse in Wilko.)

Ewald neemt deze avond de zware taak op zich en doet dat niet onverdienstelijk. Maar 3 (straf)punten tijdens de pauze en winnaar van de avond met slechts 13 punten. WEW loopt daarmee in op koploper Udo/Roel zodat de competitie tot de laatste wedstrijd op 20 mei spannend blijft. Udo speelt vanavond weliswaar niet zijn beste wedstrijd maar blijft in de bekercompetitie Thom nog vijf punten voor en mag dan ook met de ‘grote’ beker naar huis.


Het duo Udo & Roel kampioen20 mei     seizoen '08-'09

Het zit er weer op, de strijd is gestreden, het seizoen is voorbij. Onder toeziend oog van een groot aantal knobbelvrouwen (bij elkaar voor het jaarlijkse Talamini-uitje) speelden op 20 mei maar liefst 15 spelers de laatste knobbelwedstrijd van seizoen 2008-2009.

Door een steeds groter wordende deelname moet de DVK gaan uitzien naar een andere locatie omdat de lengte van de speeltafel nu bijna niet meer in het etablissement van Tom en Brigitte Rooks past. Maar gelukkig denkt ons gemeentebestuur goed met ons mee en hebben zij het stadhuis inmiddels voor ons ontruimd. Deze wordt momenteel verbouwd en voorzien van een inloopkoelkast zodat er daar met ingang van het nieuwe seizoen geknobbeld kan worden. Deze locatie is voor de DVK uitermate geschikt omdat hier al 732 jaar spelletjes gespeeld zijn.

De aanwezige geluidsinstallatie en microfoons komen dan ook goed van pas want de DVK-leden worden ook een dagje ouder en kunnen zich bij een groot deelnemersveld nog maar moeilijk verstaanbaar maken.
Om daarnaast , op onze nieuwe locatie, de geluidsoverlast van buitenaf zoveel mogelijk te beperken hebben we het gemeentebestuur gevraagd de mogelijkheden te bekijken om de markt autovrij te maken. Udo kan namelijk het geluid van muziek al niet meer onderscheiden van een afzuigkap.

Maar ondanks deze handicap speelt hij rustig de wedstrijd uit en lijkt WEW, door Wilko als hun frontman aan te wijzen, de strijd al voortijdig opgegeven te hebben.
Het duo Udo/Roel, waarbij dit seizoen door de carnavalsbezigheden van Roel de druk voornamelijk bij Udo lag, wordt kampioen met 455 punten. Udo pakt daarmee de dubbel omdat hij de vorige wedstrijd ook al bekerkampioen werd. Beiden gefeliciteerd!
Ruud en Marcel W. gaan tijdens het zomerreces nog wat oefenen omdat zij als laatste zijn geëindigd met een achterstand van maar liefst 134 punten en ervaringsdeskundige Tonnie zal zich in die tijd bezighouden met de indeling en kleuren van de toiletgroepen op onze nieuwe locatie.Alle lezers een prachtige zomer gewenst en tot het volgende seizoen.


zwarte gat

Droomdebuut voor Hans16 september     seizoen '09-'10

Het zomerreces is voorbij en bij de meeste knobbelleden begon het alweer te kriebelen, tijd dus voor een nieuw knobbelseizoen. De algemene ledenvergadering heeft inmiddels plaatsgevonden en de DVK is er, nog net voor het sluiten van de transfermarkt, in geslaagd een tweetal nieuwe leden aan te kopen. Zo zal André komend seizoen een duo gaan vormen met Jan (terug met jarenlange ervaring) en krijgt Tom steun van broer Hans (debutant). Luuk heeft de DVK transfervrij verlaten.

Daarmee is de DVK weer compleet zou je zeggen maar niets is minder waar. In verband met de voorbereidingen voor het 25-jarig jubileum in 2011 zijn we nog op zoek naar een tweede voorzitter die samen met de jubileumcommissie in staat is dat jaar tot een onvergetelijke te maken. Gezocht wordt dus nog een voorzitter die in staat is gebleken een vergelijkbare club te leiden en die in zijn ambtsperiode een of meerdere jubileumjaren heeft meegemaakt. Voorzitters die net als de DVK ervaring hebben met het spelen op kunstgras hebben onze voorkeur. Topvoorzitters als deze zijn schaars dus dan kom je natuurlijk al snel uit bij de voorzitter van onze zustervereniging SV Grol. Ik weet momenteel nog niet hoe de onderhandelingen er voor staan maar mocht deze club volgend jaar rond deze tijd een andere voorzitter gaan benoemen dan zou het ons best nog wel eens gelukt kunnen zijn.

De eerste wedstrijd van de nieuwe knobbelcompetitie is op woensdag 16 september jl. gespeeld. Voor de tien aanwezigen was het weer even aftasten waardoor het een lange avond werd. Grote winnaar van de avond werd debutant Hans. Desgevraagd waren acht van zijn negen tegenstanders het erover eens dat het beginnergeluk moest zijn geweest. Behalve duopartner Tom (de Johan Cruijff in de knobbelarij), hij was ervan overtuigd dat hij met zijn speelwijze zijn broertje aan de overwinning had geholpen. Wetende dat dat nog moeilijker is dan een bokbierfestival organiseren met bokbier is daarmee de torenhoge favoriet voor het kampioenschap na de eerste wedstrijd al bekend.

Voor de stand verwijs ik u naar www.dvkweb.nl.


Rooksverbod30 september     seizoen '09-'10

Woensdag 30 september jl. werd competitiewedstrijd 416 in de historie van de DVK gespeeld. Opnieuw een grote opkomst. En met Tom, Marcel en Hans aan tafel was er duidelijk geen sprake van een rooksverbod deze avond.

Het was een wijs besluit van Tom om onder het motto ‘Never change a winning team’ duopartner Hans weer te laten spelen voor de punten. Scheelt toch maar liefst 12 strafpunten en dat maakt het verschil tussen plaats 1 en 4 op de ranglijst. En zo kon Tom mooi voor spek en bonen meespelen, of tegenwoordig beter gezegd, voor bier en ballen.

Het kan natuurlijk met het beroep te maken hebben maar ook Rob speelt met diezelfde instelling. Hij komt na de eerste ronde binnen, doet tijdens de pauze goed zijn best en houdt het na de vierde ronde al voor gezien. Dat is snel, zult u zeggen, maar toch is hij niet de snelste binnen de DVK. En u zult het waarschijnlijk niet verwachten, maar dat is Nebs. Deze sprintkampioen gaat, met een beetje geluk, van 0 naar 100 in minder dan 3 wedstrijden. Hij kijkt natuurlijk ook veel naar andere sporten maar hij zal, als speler van het eerste uur, toch nog wel weten dat het in dit geval om strafpunten gaat? 

Winnaar van de avond werd Udo, die daarmee de achterstand op de koploper terugbrengt naar 6 punten.


Knobbelnieuws14 oktober     seizoen '09-'10

Vorige week woensdag was het weer zover. Het knobbelavondje. Altijd een hoogtepunt waar je naar toe leeft. Deze avond was ook de eerste bekerwedstrijd. Dat brengt altijd de nodige spanning met zich mee. Ik zou kennismaken met 2 nieuwe leden waar je veel van verwacht. Jan als oud gediende en Hans als frisse wind. Helaas, de heren vertoonde zich niet aan het front. Hans speelde de eerste 2 wedstrijden op zo’n hoog niveau, dat hij een blessure heeft opgelopen en zich moest laten behandelen in het ziekenhuis. En Jan? Hij moest zich inzetten voor de maatschappij. Een busmaatschappij wel te verstaan.

Voor dat de wedstrijd begon, moest er even iets opgehelderd worden. Soms kun je ongemakken verhullen, maar niet altijd. Nebs had zo’n ongemak. Het zag er niet uit, maar bij de Knobbelclub ben je wel wat gewend. Na een lange aanloop kwam het hoge woord er uit. Nebs was ongesteld. We leefden met hem mee die avond en gaven hem de 4e plaats.

Voor Tom was het ook een hele spannende avond. Hij speelt als duo met zijn broer Hans samen en zoals u als las, was Hans afwezig. Hans speelde de eerste 2x heel goed en Tom moest dit nog maar waar maken. Gezien zijn prestaties de afgelopen jaren, had iedereen daar een zwaar hoofd in. En dat zag je ook als je goed rond keek. Toch speelde Tom helemaal niet gek. Misschien ook beginners geluk? Op zo’n knobbelavond wordt er natuurlijk veel gepraat of beter genôhlt. Sommige leden knobbelen al jaren met elkaar en komen er nu ineens achter dat ze familie van elkaar zijn. Udo en Tonny waren dan ook heel blij. Hoe kwamen we erachter? Ze hebben iets gemeenschappelijks, namelijk onbenulligheid.

De grote winnaar van vanavond was Roel. Na 4 speelronden had hij nog maar 1 punt. Dat was nog niet voorgekomen in de geschiedenis van de Knobbelclub. Alles zou van de laatste ronde afhangen. De spanning was om te snijden. Dat kwam goed uit, want overal op tafel lagen nog messen die gebruikt waren bij het verorberen van een heerlijke gehaktbal. De eerste keer raadde niemand het goed. Een slecht voorteken. Roel moest het de tweede keer goed raden. Dan zou hij het clubrecord van Andre evenaren. Helaas voor Roel, raadde Marcel het goed aan en won dus de laatste ronde. Roel was zo aangeslagen dat hij er niets meer van bakte. Gelukkig heeft zijn zwager daar nooit last. Die bakt de broodjes altijd mooi bruin. Uiteindelijk was Roel wel de winnaar van de avond. Hij staat fier aan kop, op de voet gevolgd door Tom. Ook nieuwsgierig naar de andere uitslagen? Of wilt u voor uw feestje een knobbelclinic? Of wilt u eindelijk eens een keer de spelregels kennen? Alles staat op de website.


Elf knobbelaars in the house28 oktober     seizoen '09-'10

en toch maar zeven spelers aan de knobbeltafel en een heleboel carnavals liefhebbers, dat zag je als je bij bar restaurant de Lange Gang binnen rond keek tijdens de vierde knobbel avond van dit seizoen.

Penningmeester Rene liet zich een half uur voor aanvang afmelden omdat het kleinste kamertje noodgedwongen zijn verblijf plaats voor deze avond was geworden.

Vorst Rob moest uit hoogte van zijn functie controleren of de nieuwe prins en adjudant nu al  niet te veel op de voorgrond traden tijdens het schlager festival dat in de brouwzaal gehouden werd. Over de nieuwe prins gesproken…….. heeft Wilko ineens interesse in schlager muziek, volgens Nebs wordt hij de nieuwe prins of adjudant.

Secretaris van DVK en adjudant der knunnekes Roel blijkt een groot muziek kenner te zijn volgens zijn vrouw Brigitte, iets wat ons was ontgaan maar bij de carnaval heeft men een hoge pet op van zijn muziek kennis en was hij gevraagd als jurylid voor het schlagerfestival. Dit is Roel zo goed bevallen dat er geruchten gaan dat hij zijn baan wil opzeggen en een carrière wil starten als talentscout, zeg maar de Robert-Jan Stips van Grolle.

Uitbater en personal coach van knobbelmaatje Hans, Tom kon deze avond niet meespelen, joa ie wet wal met ne hoop van dee linkerds van de carnaval in de keet kan ik toch neet rustig knobbelen, dan kump d’r egal volk um te vroagen van Tom kan’k dit nog kriegen en woar hij dat liggen ie wet wal hoo dat geet! Groot gelijk Tom dat hoort er nu eenmaal bij als directeur van een zalencentrum, maar als je toch bezig bent kun je dan de radio even op Gelre fm zetten zodat wij hier ook kunnen horen wat er zich achter af speelt, geen probleem zoek ik even voor jullie op, na een half uur allerlei geluiden te hebben gehoord behalve dat van iets wat op muziek leek kwam hij er achter dat als je radio wilt ontvangen ook de antennekabel moet aansluiten.

Na een aantal telefoontjes te hebben gepleegd om te kijken of er nog mensen van de afwezige teams konden spelen moesten we beginnen met het trieste aantal van 7 spelers. Nebs was duidelijk uit vorm en was 2 maal de boterletter. Leon had er duidelijk last van dat we moesten knobbelen in de rokersruimte van het schlagerfestival en had een nogal wazige blik op het geheel met als gevolg dat hij de meeste strafpunten van de avond behaalde.

De volgende avond staat gepland voor 18 november. Voor de uitslagen en andere wetenswaardigheden over DVK verwijs ik u naar onze website dvkweb.nl


Niet gehinderd door enige vorm van zelfkritiek18 november     seizoen '09-'10

Na een sabbatical van circa tien jaar is hij weer helemaal terug. Jan, voor intimi Jabla, heeft woensdag 18 november jl. voor het eerst weer plaatsgenomen aan de speeltafel van de DVK. Weer even wennen denk je dan, maar het enige waar Jan aan moest wennen is dat een knobbelavond tegenwoordig begint met koffie.

Hij is het knobbelen nog absoluut niet verleerd getuige het als eerste uitgaan in de eerste ronde. Met zijn welbekende bulderende lach staat hij dan ook op en richt zijn handen ten hemel om een daverend applaus in ontvangst te nemen. Die komt er echter niet. De negen medespelers zijn er alleen getuige van hoe Jan bij deze actie zijn rug verrekt en roepen bijna in koor ‘beginnergeluk’… Jan, welkom terug. 

Aan het begin van het seizoen hebben we Tom nog hartelijk uitgelachen toen deze beweerde dat Hans zijn geweldige prestaties te danken heeft aan de kwaliteiten van zijn broer en duopartner. Deze avond was Tom afwezig en zou dus blijken of dat werkelijk van invloed is op de prestaties van Hans. En ja hoor, maar liefst drie van de vijf rondes werd Hans ‘boterletter’. Zou het dan toch? Als vanouds werden tijdens de pauze weer verhalen opgehaald uit de bijna 25-jarige historie van de DVK. Tijdens deze verhalen is het niet zo moeilijk om je voor te stellen hoe het dan over nog eens 25 jaar zal zijn. Dan zijn dit waarschijnlijk de ‘kereltjes op de markt’ die nog maar net op het been gehouden worden door hun stok, rollator of scootmobiel… ‘we’j nog van toen’? 

Ondanks de drie verloren rondes en 42 strafpunten staat het duo Tom-Hans nog steeds op de eerste plaats. Thom werd winnaar van de avond met 17 strafpunten en Jan eindigde verdienstelijk als tweede met 20 strafpunten. Het duo Roel-Udo zal het ook dit jaar weer van de prestaties van Udo moeten hebben want Roel verloor de avond met maar liefst 51 strafpunten. 

Voor de spelers en het tegenwoordig massaal toestromende publiek nog even dit; De volgende wedstrijd op 2 december as. zal plaatsvinden bij Sportcafe Den Elshof. 

Kom op tijd want vol is vol.


Tweede wedstrijd bekercompetitie DVK2 december     seizoen '09-'10

De tweede bekerwedstrijd van het nieuwe seizoen is op 2 december 2009 gespeeld op neutraal terrein in het sportcafé Den Elshof . Rob had het wel heel letterlijk genomen om een tafel te reserveren pal onder het grote schap met tal van bekers en bokalen. Iemand maakte al de opmerking “dat zijn tenminste bekers” heel wat anders dan onze DVK beker. Annie onze gastvrouw reageerde hier alert op, ie kunt er wal 20 kriegen.

Voordat alle 13 spelers een plaats hadden ingenomen en de 2 en 3 gebroeders keurig op een rij zaten kon Roel het startsein geven. Roel is plaatsvervangend schrijver aangezien de voorzitter afwezig was i.v.m de verjaardag van zijn dochter. De eerste ronde nam bijna een uur in beslag mede doordat enkele personen de een naar de ander foto maakte.

De meeste waren er wel over eens dat de volgende 4 rondes sneller gespeeld moesten worden om voor middernacht thuis te kunnen zijn. De tweede ronde ging al aanzienlijk sneller totdat het “oer mens” in de vorm van zwarte piet binnen kwam en de tafels inclusief enkele leden met pepernoten bekogelde. Met de vraag of hij met het paard was gekomen antwoordde hij dat het Sinterklaas feestje met de familie uitgelopen was. Met de nodige strafpunten kon hij alsnog aanschuiven en meespelen met de derde ronde.

Naast de nodige pepernoten kwamen meerdere malen schalen met heerlijke hapjes rond gesponsord door de uitbaters. Het trio M-B-R die voor het eerst alle drie aanwezig waren gunde Rob de eer om te knobbelen, helaas zonder succes. Wie wel succes behaalde en als beste met 18 punten eindigde was Udo. Dit is een feestje waard en nodigde ons allen uit op 9 januari 2010 bij Marveld waar hij tevens het 12,5 jarig huwelijksfeest viert. Maar voor het zover is hebben we eerst nog op 16 en 30 december onze laatste knobbelavonden van dit jaar in ons clubhuis Bar de Lange Gang.


Laatste knobbelavond van 200930 december     seizoen '09-'10

Woensdag 30 december werd de laatste knobbelavond van 2009 gespeeld. Met 10 spelers aan tafel die allen behalve Hans de volgende dag vrij waren begonnen we met frisse moed aan het edele knobbelspel. Hans begon sowieso prima om de eerste ronde als eerste uit te gaan gesteund door broer en teamgenoot Tom kon het zo leek het niet mis gaan. Zie je nu wel Hans als ik je maar help kun je best aardig knobbelen aldus zijn grote broer! 

Helaas voor de broertjes was het geluk van korte duur, Hans speelde maar liefst 3 keer de finale en verloor hem 2 keer. Met 41 strafpunten haalde hij hun gemiddelde behoorlijk naar beneden en dreef Tom tot grote wanhoop. Rene had zijn avond ook niet door 44 strafpunten te halen verdreef hij Nebs van de laatste plaats. Rene hield het na een paar glazen cola en een biertje met de grote slomp voor gezien”Chantal dow mie moar een jong borreltje drink ik met Pien thuus ok altied en doar kank goot op slaopen!” jenever tast wel je gehoor aan want Pien had hem tijdens het knobbelen 3 keer gebeld maar rene had hier niets van gemerkt. Roel en Leon waren daarin tegen in topvorm, met 12 en 18 punten waren zij de enigen die onder de 20 strafpunten bleven. 

Roel verstevigde daarmee hun koppositie met 38 punten voorsprong gaat hij en knobbelmaatje Udo als herbstmeister het nieuwejaar in. Komend weekeinde moet DVK 2 keer aan de bak, namelijk met de 12 1/2 jarige bruiloft van Udo en Mignon en zondagavond 10 januari aanvang 19.00 uur. 

Rest mij alle leden sympathisanten en verdere belangstellenden een geweldig 2010 toe te wensen.


Knobbelnieuws 2008 Naar boven Knobbelnieuws 2010
Copyright © 2011 DVK™ - Disclaimer -  Met dank aan Thom Kramer en André Gelinck