dvklogo
Bofkontjes krijgen knobbelles

Op de traditionele vrouwenavond van de "bofkontjes" stond deze keer een knobbelclinic op het programma. In de hut van ome Tom zijn 2 ervaren knobbelaars van de DVK uitgenodigd om de avond in goede banen te leiden. Na het nuttigen van gebak, koffie en NIKS heeft Jabla de 14 bofkonten de spelregels van "het edele knobbelspel" uitgelegd. Vragen, geen vragen. Nee, vrouwen hoef je maar 1 keer iets uit te leggen en ze snappen het aldus Diane B. Zij verdient een fles NIKS en Niks minder. Tijd voor gezelligheid. De bofkontjes worden verdeeld over 2 groepen.

Rechter vuist op tafel, aanraden, optellen alles is uitgelegd en gesnapt. Gaat dit met pinnen niet met dobbelstenen vraagt een bofkont? Nee, het is met pinnetjes. Opgelet, gesnapt.?? Eerste keer aanraden en de heren zijn al uitgeknobbeld . Ronde 1, 4e keer aanraden, SMS naar huis, wacht niet op mij kan een latertje worden ( niet één bofkont heeft tot nu toe goed geraden). Niet gewend met 3 knobbels om te gaan? Tijd voor Niks, en er wordt nog een rondje Niks in gedaan, geproost, gekakeld, de laatste roddels vliegen over tafel. 5e keer aanraden en warempel Diane raadt als eerste vrouw het totaal aantal knobbelpinnen. Komt omdat ze wiskunde in haar pakket heeft gehad, aldus Diane.

9.55 uur ronde 9, sms naar huis: morgen gelukkig gesnipperd, laat jij de hond uit ? kan wel 03.00 uur worden. Tom vraagt of de hapjes al op tafel kunnen anders worden ze koud. Normaal zitten er 3 rondes op en is het pauze om deze tijd. Jan en Ben geven enkele waardevolle tips, 28 ogen die NIKS teveel hadden gedronken kijken ons aan. Ja, het helpt! In hoog tempoteam raden achtereenvolgens Saskia, Sandy, Cecile, Edith en Danielle het aantal pinnen. Inge heeft de eer de 2e ronde te mogen beginnen, ze is de boterletter.

11.00 uur verliezers en winnaars zijn bekend. Rookpauze, tips van Jabla, Niks, droge wijn en bier. Petra, Ans, Dorien, Edith, Cecile, Danielle en Dian strijden onder het zoveelste glas Niks om de hoogste eer. De winnaars ronde verloopt goed. Ja, de wiskundeknobbel zit aan de verliezers tafel. Uiteindelijk wint Ans de finale en gaat Edith met de tweede prijs naar huis. Helaas had de organisatie niet aan prijzen gedacht. Je kunt niet alles onthouden. De bofkontjes zijn een hecht stel en er worden nog enkele kontjes in het zonnetje gezet. Ook 2 leden blijken in 2008 Sarah te hebben gezien en dat mag niet vergeten worden. Beter laat dan... Even NIKS geen zorgen aan het hoofd. Eén voor één gaat er een bofkont waarschijnlijk richting een boflid. Inmiddels 02.45 uur: de 2 spelleiders zitten als laatste aan de bar na een gezellige avond en drinken met ome Tom nog enkele glaasjes. Ook voor de DVK leden is het tijd om de hond uit te laten. Wel een flesje NIKS meegenomen anders geloven ze ons in huis niet.

18 maart '10

Beheerder clubgebouw ziet Abraham

Op zaterdag 3 april jl. is Tom Rooks uitbater van Brouwerij De Klok in "de Lange Gang" 50 jaar geworden. Dat deze tempel al sinds jaar en dag het clubgebouw van DVK is, zal u als regelmatige bezoeker van deze site niet ontgaan zijn.

Daarom kwam op vrijdagavond een aantal leden van DVK de voorgevel versieren met een abraham.  Het geweldige feest dat zij naar aanleiding hiervan geven hebben ligt al weer twee weken achter ons maar gelukkig hebben we de foto's nog. 

Tom en Brigitte namens alle DVK leden hartelijk dank.

14 april 2010

25 jaar ´De Lange Gang´

Aan de vooravond van het 25-jarig bestaan van de DVK, op zaterdag 1 mei 2010, werd het 25-jarig bestaan van Bar De Lange Gang gevierd. Het betreft hier niet alleen het geboortehuis van het Grolsch-bier maar ook het geboortehuis van de DVK. Het waren DVK-lid Tom Rooks en zijn vrouw Brigitte die toentertijd het café zijn gestart en deze, in de loop der jaren, hebben uitgebreid met het brouwerijmuseum en een restaurant. Omdat de knobbelwedstrijden, tot voor kort, alleen in deze lokaliteit plaatsvonden hebben de meeste leden de metamorfose van het café tot wat het nu is, van dichtbij meegemaakt. En van het feit dat er veel veranderd is getuigen nog de foto´s in het DVK-archief. Eén aspect is echter nooit veranderd, de gastvrijheid die wij, als DVK-leden, hebben mogen ondervinden. Om Tom, Brigitte, Martijn en Dennis hiervoor te bedanken hebben zij, uit handen van onze voorzitter, een collage ontvangen met daarop 25 foto´s van gebeurtenissen, die voor de DVK gerust als hoogtepunten aangemerkt kunnen worden.


Tom, Brigitte, Martijn en Dennis, nogmaals bedankt voor jullie gastvrijheid en van harte gefeliciteerd met het 25-jarig bestaan van ´De Lange Gang´.

3 mei 2010

Op 20 okt., de eerste knobbelavond van het nieuwe seizoen 10/11, zitten de meeste heren al met een behoorlijke baard aan de speeltafel.Behalve Tom. Op de vraag waarom hij zijn baard niet laat staan geeft hij als antwoord: "A'k boaven kom krieg d'n board d'r al weer af.


Eindstand competitie      09/10

Naam Punten
Roel - Udo 476
Ruud - Marcel W 503
André - Jan 503
Tom - Hans 513
Leon 535
Wim - Ewald - Wilko 541
Nebs 554
Thom - René - Tonny 571
Marcel R - Rob - Ben 592

Bekercompetitie            09/10

Naam Punten
Roel 72
Marcel W 73
André 74
Udo 79
Nebs 79
Wilko 88
Tom 103
Leon 106
Tonny 123
Ben 140

Competitie 2009 Naar boven Competitie 2011
Copyright © 2011 DVK™ - Disclaimer -  Met dank aan Thom Kramer en André Gelinck