dvklogo


Achtergrond idee:
Omdat men ook reeds bezig is met de voorbereidingen voor de ‘Slag om Grol’ wordt besloten om dit jaar een eenvoudig paneel te maken. Door gebruik te maken van de Abraham, gemaakt voor de 50-ste verjaardag van Tom Rooks, wordt veel tijd bespaard. Een tweetal bordjes die verwijzen naar de bereidwilligheid van veel Grolle-naren om terug te gaan naar het jaar 1627 voor het naspelen van deze ‘Slag om Grol’ maken het plaatje compleet. “Hoezo vergrijzing in Groenlo?”


Idee van:
Jubileumcommissie DVK


Ontwerp van:
Thom Kramer d.m.v. tekeningen


Bouwlokatie:
In de bedrijfshal van Kramer & Molenveld aan Den Sliem


Plaklocatie:
In de bedrijfshal van Kramer & Molenveld aan Den Sliem


Aantal bloemen circa:
8.011 stuks


Behaalde plaats:
4, DVK-kids 10


Publieksprijs:
2, kids 14


Deelname:
47 panelen


Extra:
Tekening senioren-paneel
Tekening kids-paneel
‘Hoezo vergrijzing in Groenlo?’


Een redelijke opkomst van DVK-leden op de plakdag. Omdat echter al veel kinderen deze vrijdag alweer naar school moesten heeft Lucy haar twee neefjes Wouter en Jochem bereid gevonden te helpen met het kinderpaneel met als titel ‘Phineas and Ferb’. Het verliep allemaal zo soepel dat Jochem tussendoor ook nog tijd had voor ongediertebestrijding. De streeftijd van 17.00 uur wordt weer gehaald zodat de plakdag opnieuw kon worden afgesloten met een heerlijke barbecue aan de prachtige ‘antieke’ tafels die door Andre al waren gemaakt voor de Slag om Grol. Het werd echter niet zo laat als andere jaren omdat voorraad bier beperkt was. Een ‘may-day’ sms-je naar de Lange Gang had niet het gewenste effect zodat iedereen redelijk op tijd ‘met gestrekte oortjes’ op het kussen kon. De voordelen hiervan waren op de zaterdagmiddag al snel zichtbaar, uitgeslapen gezichten bij de leden die komen helpen met het plaatsen van de panelen. Het plaatsen van het seniorenpaneel was dan ook na twee minuten voltooid. Het plaatsen van het kinderpaneel op de gracht vroeg iets meer tijd. Udo waagde zich met de lieslaarzen van Rene in de erwtensoep van de Grolse gracht maar voelde zich al snel ‘beknabbeld’ op de meest intieme plaatsen. Ook bleek de ton waarop het paneel was bevestigd niet meer waterdicht. De illusie van het laten drijven van het kinderpaneel was dan ook snel verdwenen. Gelukkig was de ton hoog genoeg om op de bodem te plaatsen. Jeugdvoorzitter Bas was niet geheel tevreden maar kon gelukkig toch leven met deze oplossing.

Vogelschieten 2010; Tijdens het vogelschieten op de kermismaandag verzorgt Kees Porskamp (Oud DVK-lid) het oproepen van de schutters. Als blijkt dat Marc Rots evenals de burgemeester een paar groene rubberlaarzen(Moeken) aan heeft reageert Kees heel adrem; ‘Dee bunt vanmorg’n nog met mekare op jacht ‘ewes……….en ze hebt beide ne bok ‘eschottene!’.

Paneel 2009 Naar boven Paneel 2011
Copyright © 2011 DVK™ - Disclaimer -  Met dank aan Thom Kramer en André Gelinck