dvklogo

Knobbelnieuws van 10 jan.10 januari     seizoen '09-'10

Een aantal leden van de DVK heeft zich af moeten melden voor de eerste knobbelwedstrijd van 2010. Zo waren Rob en Jan speciaal naar Engeland afgereisd om een tweetal afgelaste voetbalwedstrijden bij te wonen. Gebroeders Marcel en Hans waren ‘s morgens vertrokken naar Gerlos in Oostenrijk omdat op onze fraai besneeuwde kanonsbulten nog steeds de skilift ontbreekt. Maar gelukkig waren er toch nog een tiental andere leden die de speeltafel wisten te bereiken. 

Een ervan was Tonnie, die middels een nieuwe taktiek (door hem zelf Tanktiek genoemd), de eerste ronde als winnaar weet af te sluiten. Maar het sterkst speelt Hakkie, hij heeft na de eerste drie rondes nog maar 9 stafpunten. Tijdens de pauze heeft de DVK, ongevraagd, deelgenomen aan een consumententest. Ze hebben gehaktballen geproefd van de Gehaktballenkoning van Nederland. Welopgevoed als de heren zijn hebben ze eerst de bordjes netjes leeggegeten om vervolgens eensluidend tot de conclusie te komen dat de koningstitel van deze ballenproducent volledig misplaatst is. Na de pauze werden er door de meeste spelers, behalve Hakkie, nog een groot aantal strafpunten verzameld. De verschillen in de totaalscore worden steeds kleiner en zeker de voorsprong van koploper Udo slinkt gestaag.

Is dat zo?         Joa, dat is zo… Huitink!


Verslag van zondag 24 jan.24 januari     seizoen '09-'10

Klokslag 19.00 uur begint de 1e ronde met maar liefst 10 spelers en jabla dat maakt samen de raad van 11, Leon is dit keer maar in het midden gaan zitten van de knobbeltafel dit was wel zo verstandig aangezien de tribune bij de lange gang uitverkocht was, dus als je er de volgende keer er bij wilt zijn 03-02-2010 kom op tijd want vol is vol!

Afgelopen zaterdag heeft er nog een knobbelklinic plaatsgevonden voor het voetbalteam van Longa 9, Ben Meuleman heeft het spel proberen uit te leggen maar of de dorpbewoners het allemaal begrepen ik weet het niet…….. Jabla was nog een beetje verdraait, kan ook niet anders want hij was naar Liverpool geweest daar doen ze alles links heeft trouwens wel zijn voordeel rechter hand op tafel met de knobbelpinnen en met links sms en waar op Udo antwoordde ie kunt beter noar diegene hen goa dan wet e het eerder dan de sms van jou… wat een spul toch. Wat is het toch een geweldig spel, spelen we de finale vraagt Marcel. R die er nog steeds in zat, wie zit er nog allemaal in..

De pauze is aangebroken en de wel bekende hapjes van Tom vloeien weer over de tafel Jabla kreeg een sms of was het de kerk telefoon? Ben Meuleman speelt heel sterk deze avond maar Marcel. R heeft voor het team geknobbeld, en jongens denk eraan het water moet eraf!!


Knobbelnieuws3 februari     seizoen '09-'10

De wegbeheerder van Oost-Gelre was woensdag 3 februari jl. klaarblijkelijk vergeten op de evenementenkalender te kijken toen hij de strooiroutes uitstippelde. Ondanks extreme gladheid wisten weliswaar tien knobbelaars de knobbelarena te bereiken maar de tribunes bleven leeg.

Zij misten dan ook de uitreiking van de oorkonde voor het 12½-jarig lidmaatschap van Wilko. (Door een trage printer helaas twee jaar na dato.) Deze oorkonde is een soort ‘ervaringscertificaat’ dat het altijd heel goed doet op je CV. Het zal ons dan ook niet verbazen dat Wilko binnen afzienbare tijd op zijn school echt die functie bekleed die hij al jarenlang zegt te hebben. Dat het ook op Wilko’s spel van invloed is blijkt wel als hij in de eerste ronde als eerste uitgaat en dat hij deze wedstrijd op de tweede plaats eindigt. 

Alleen Andre weet hem voor te blijven, maar 10 punten werden zijn deel, en dat is waarschijnlijk het verschil tussen 12½ en bijna 25 jaar knobbelervaring. Udo lijkt de draad even helemaal kwijt te zijn, maar het is natuurlijk ook niet niets wanneer je te horen krijgt dat je familie van Tonnie blijkt te zijn en daarmee dus een rechtstreekse afstammeling van de oermens. Gelukkig voor hem leidden de opgelopen 40 strafpunten (2x boterletter) er niet toe dat iemand zijn koppositie over kon nemen. Hans sleept, ondanks aanwezigheid van zijn PA (persoonlijk assistent) Tom, toch nog 31 strafpunten in de wacht maar ook zij blijven nog in het ‘linkerrijtje’. 

Ben verstevigt deze avond, met 38 strafpunten, voor zijn trio de laatste plaats en het is dan ook maar goed dat hij dit jaar niet meer met de CV Grol een carnavalswagen hoeft te bouwen. Blijft er meer tijd over om het knobbelspel nog eens te oefenen.


Knobbelnieuws3 maart     seizoen '09-'10

Woensdag 3 maart werd de derde ronde in de dvk bekercompetitie gespeeld. Deze avond vond niet plaats bij de Lange Gang maar bij Wissink op de markt. Dat de strijd om de cup met de grote oren serieus wordt genomen bleek wel uit de grote opkomst deze avond, zelfs Rob sponsor van de cup was er om mee te strijden of kwam hij om op afstand de verkiezings overwinning van broer Kees oud lid van dvk gade te slaan. 

Dat Kees goede zaken gedaan heeft tijdens de verkiezingen kan voor dvk wel eens gunstig uitpakken, een riante subsidie voor de viering van het 25 jarig jubileum van je oude club duw je er als vooraanstaand raadslid er toch zo door! Het is maar goed dat spelleider Leon geen stemmen hoefde te tellen, als je tijdens het knobbelen al moeite hebt om 3 bij 11 op te tellen....... Als spelleider heb je het tijdens zo'n druk bezochte avond toch al niet makkelijk, vooral als de heren elkaar al een tijdje niet gezien hebben en met van alles bezig zijn behalve met knobbelen. 

Daar naast kom gast heer Roel regelmatig langs met een schaal met hapjes (hij neemt de 2 ons vast voedsel per lid per avond wel erg serieus) en komt de razende reporter Tom regelmatig binnen om verslag te doen van wat er zich op het STADhuis allemaal afspeelt. Wilko speelt deze avond erg goed Met 21 strafpunten is hij winnaar van de 3e beker ronde op de voet gevolgd door Roel met 27 strafpunten die aan kop staat in het bekerklassement. Marcel W en Nebs volgen met 29 strafpunten dan komt de middenmoot met allemaal in de 30 strafpunten, dan Leon met 47 strafpunten en heel veel later teamgenoten Rob en Ben met 61 Strafpunten.(hoezo bezig zijn met andere dingen) 

De volgende reguliere knobbelavond staat gepland voor woensdag 17 maart a.s. gewoon weer in de hut van oom Tom.


Knobbelnieuws17 maart     seizoen '09-'10

Voorafgaand aan de knobbelwedstrijd van 17 maart jl. is er eerst nog vergaderd door de DVK-jubileumcommissie. Dit zonder echte officiële voorzitter. Trouwe lezers van het knobbelnieuws herinneren zich namelijk nog wel de onderhandelingen met de enige voorzitter die in onze profielschets hiervoor paste. Tot mijn spijt moet ik u helaas mededelen dat de onderhandelingen met deze voorzitter (thans nog voorzitter van de SV Grol) zijn stukgelopen.

Waarschijnlijk wilde hij toch een stapje terug doen want hij heeft inmiddels de functie van secretaris van de BG op zich genomen. Wij troosten ons met de gedachte dat deze belangenvereniging ook de DVK nog wel eens van dienst kan zijn en wensen hem en zijn collega's dan ook alle succes. Strikt embargo belet mij u te informeren over de resultaten van de vergadering daarom beperk ik mij verder tot de wedstrijd. Als een echte Gerard Kempers probeert Tom voor de pauze het spel van duopartner Hans te beïnvloeden maar in tegenstelling tot Sven laat Hans zich niet op het verkeerde spoor zetten en heeft hij wel succes. Slechts 8 strafpunten tot de pauze. Ook Andre en Udo spelen sterk, ieder slechts 12 punten tot aan het broodje worst.

Na de pauze en de sterke verhalen worden de verschillen duidelijk. Leon wordt driemaal boterletter en boort daarmee niet alleen onze penningmeester vijf euro door de neus, maar verliest ook de wedstrijd met 48 strafpunten. Ook Wim (die zich af en toe weer een tiener voelt al is dat meestal maar voor enkele seconden) verzamelt 33 strafpunten. Winnaar deze avond werd Marcel W. Voor gehele uitslag en stand zie www.dvkweb.nl.


Zware week voor DVKers7 april     seizoen '09-'10

Afgelopen week moest DVK 3 x aan de bak. Woensdag 31 maart was er een competitie wedstrijd waar Udo en Roel de grote afwezigen waren. De heren zaten op een receptie die een beetje uitliep en zij vergaten het knobbelen. Ze werden vervangen door Tom die ook naar de zelfde receptie was geweest maar deze altijd keurig op tijd verlaat en dan ook nog de conditie heeft om een volle wedstrijd te knobbelen voor hun directe concurrenten!

Hans rook(s) zijn kans en speelde voortreffelijk met 16 strafpunten was hij winnaar van de avond. 'Wilko was het knobbelspoor compleet bijster en veloor 3 finales en boorde de penningmeester 5 euro door de neus. Tom eindigde 19 punten achter knobbelmaatje Hans voor de concurrenten 'Udo en Roel.

Zaterdag 3 april togen de heren van DVK met hun eega's naar marveld om het feest van Tom Brigitte en hun zonen Martijn en Mathijs op te leuken. Een geweldig feest waar het goed toeven was! 7 april werd er weer geknobbeld. Nebs melde zich 5 minuten van te voren telefonisch af, tijdens zijn 2 wekelijkse scheerbeurt had hij zich dusdanig verwondt dat meespelen niet langer verantwoordt was. Ook Marcel moest zich kort voor aanvang afmelden, hij was verhinderd door uitgelopen werkzaamheden op het gemeentehuis, er wordt gefluisterd dat Marcel lobbiet voor enkele Grolse kandidaat wethouders!

Tom kon door een volle toko ook niet invallen dus begonnen we met 8 spelers aan de wedstrijd, iets wat gelukkig maar zelden voorkomt. Hans miste duidelijk zijn broer en mental coach naast zich aan de knobbeltafel. Hij speelde 4x de finale en verloor deze 3x en boorde voor de 2e keer in 1 week penningmeester Rene 5 euro door de neus! Rene speelde zeer sterk en krijgt kampioensaspiraties, hij denkt er over om zijn twee medespelers buitenspel te zetten en zelf de laatste 3 wedstrijden te spelen. Tom heeft de hoop op het kampioenschap al opgegeven, volgens hem is het ook een kunst om 25 jaar mee te spelen zonder ooit kampioen te worden.


Knobbelnieuws21 april     seizoen '09-'10

Tien personen namen op woensdag 21 april plaats aan de stamtafel van het inmiddels bijna 25-jarige café De Lange Gang. Negen personen deden dit om te knobbelen en één voor het spelletje 'hints'. Het is maar goed dat Hans inmiddels zelf het knobbelen onder de knie heeft want de aanwijzingen van Tom helpen hem niet echt verder. Geen wonder dat onze clubhuisbeheerder, die het spel inmiddels al precies de helft van zijn leven heeft gespeeld nog nooit aan een kampioenschap heeft mogen ruiken.

Misschien kan hij zijn 9-jarige neefje Bas eens om advies vragen. Deze hield in de klas onlangs een spreekbeurt over het knobbelspel en verdiende daarvoor een dikke 8. Zijn klasgenoten waren erg enthousiast en een juniorencompetitie lijkt dan ook niet meer lang op zich te laten wachten.

In tegenstelling tot eerdere berichten heeft Thom deze wedstrijd aan René duidelijk gemaakt wie zich eigenlijk zorgen moet maken over contractverlenging bij het trio TRT. Hij wint namelijk de wedstrijd met maar 13 strafpunten. Hij blijft daarbij net de burgerlijk ongehoorzame Wilko voor en ook Roel die, met nog twee wedstrijden te spelen, ook dit seizoen weer kampioen lijkt te worden. Beiden kregen 19 strafpunten. Ben (die de gehele avond uit hetzelfde glas drinkt omdat hij dan thuis kan vertellen dat hij maar 1 glaasje heeft gehad) is inmiddels begonnen met een eindsprint, het wachten is alleen nog op iemand die hem vertelt dat hij de verkeerde kant op loopt. 36 strafpunten werden zijn deel. En ook Nebs, die zich net als profvoetballers, voor de wedstrijd maar niet meer scheert kreeg er 35. Andre werd maar liefst driemaal boterletter, resultaat 33 strafpunten. Het verschil tussen de koploper Roel-Udo en de achtervolgers Ruud-Marcel W. is nu 32 punten. Dat lijkt een comfortabele voorsprong maar er zijn nog twee wedstrijden te gaan.


Roel beseft nog niet wat hij allemaal heeft gewonnen5 mei     seizoen '09-'10

5 mei jongstleden, niet alleen bevrijdingsdag maar ook de laatste bekerwedstrijd voor de knobbelaars. Ondanks een geringe opkomst een zeer rumoerige avond met veel strafpunten. Rene spant de kroon, hij krijgt er maar liefst 57 en is dus inmiddels t.e.a.b. over te nemen van het trio TRT. Roel doet het weliswaar niet veel beter, maar blijft Marcel W net 1 punt voor en mag zich dan ook bekerwinnaar seizoen 2009-2010 noemen en de cup met de grote oren mee naar huis nemen. Op de schoorsteenmantel zetten is er echter niet meer bij omdat deze beker het afgelopen jaar bij Udo tijdens het afstoffen van zijn voetstuk is gevallen.

Hans is jarig deze dag en dus afwezig. Daarom speelt broer Tom voor dit duo. Hij weet Roel-Udo maar met 1 punt in te lopen. Met nog 1 wedstrijd te spelen en een achterstand van 38 punten kan hij dus alweer een kampioenschap op zijn buik schrijven. Gelukkig is daar ruimte genoeg en zal zijn andere broer Marcel hem daar niet mee plagen. Hij behaalde namelijk 38 strafpunten en sluit momenteel de ranglijst met een achterstand van 140 punten op de koploper.

Het duo Andre-Jan is bezig met een inhaalrace, staat inmiddels tweede en zal net als in de eredivisie in de laatste wedstrijd moeten uitmaken wie zich kampioen 2009-2010 mag noemen. Supportersrellen zijn deze wedstrijd echter niet te verwachten want de echte DVK-aanhang, de hooligans, gaan naar Talamini. Dus burgemeester Heijman, de binnenstad van Groenlo hoeft niet drooggelegd te worden deze avond en het inzetten van een politiemacht lijkt me overbodig.


Roel & Udo kampioenen 2009/201012 mei     seizoen '09-'10

U heeft vorige week misschien het knobbelnieuws gemist in deze Groenlose Gids. Het artikel is wel geschreven en ingediend maar waarschijnlijk was er door alle politieke aandacht en kabouterverhalen onvoldoende ruimte om dit stukje te plaatsen. Voor klachten en/of boze brieven hierover verwijs ik u naar de redactie van de krant. Wilt u het artikel alsnog lezen kijkt u dan op www.dvkweb.nl . Dan ziet u onder andere dat Roel dit seizoen bekerwinnaar is geworden en tijdens de laatste wedstrijd ook nog eens de 'dubbel' kan pakken. Samen met duopartner Udo verdedigen zij deze avond een voorsprong van 32 punten op de nummer twee, Andre-Jan.

Maar met een opkomst van maar liefst 13 spelers zijn er veel strafpunten te verdelen. Rene weet daar alles van en presteert het zelfs om in twee wedstrijden 110 strafpunten te vergaren. Dan doet Willy het een stuk beter, 0 strafpunten in 18 wedstrijden. Of dit het gevolg is van een heel seizoen blessureleed of gewoon omdat hij zijn lidmaatschap is vergeten, wij weten het niet. Tijdens deze zinderende finale loopt Andre tijdens de eerste drie ronden al 19 punten in op de koploper maar ook Ruud-Marcel W. komen steeds dichterbij. Wilko lijkt geen kampioen te willen worden of heeft tijdens zijn koude motorvakantie vorstschade in zijn bovenkamer opgelopen. Hij verzamelt zo veel strafpunten als ook maar enigszins mogelijk is. Viermaal doet hij tot het laatst mee en wordt daarbij driemaal 'boterletter'. Resultaat, een nieuw record aan het eind van de avond, 61 strafpunten!

Leon daarentegen doet het vanavond het beste en verandert tijdens het oplezen van de eindstand zijn naam in Leontien. Tien strafpunten dus. Kort na de pauze lijkt de strijd gestreden. Roel gaat er als tweede uit en het kampioenschap is binnen. Zowel Andre alsook Ruud doen nog wel hun best maar moeten uiteindelijk beide genoegen nemen met een gedeelde tweede plaats met een achterstand van nog 27 punten. De gebroeders Rooks volgen daarachter met een verschil van 37 punten. Het trio Marcel R.-Rob en Ben sluiten de rij met aan achterstand van 116 punten op de winnaar.

Nu de competitie 2009-2010 ten einde is gaan de leden van de DVK zich richten op de andere activiteiten zoals het voorbeiden van het 25-jarig jubileum in 2011, de panelenbouw in augustus maar ook de deelname aan de 'Slag om Grol' in oktober van dit jaar. Wellicht zien we u bij die laatste als u ook eens een rondje mee wilt knobbelen en anders tot ziens bij de start van de nieuwe competitie in september. Wij wensen u allen alvast een mooie zomer en een goede vakantie.


zwarte gat

DVK competitie is weer begonnen20 oktober     seizoen '10-'11

Op woensdag 20 okt. is de competitie van De Vrolijke Knobbelaars weer begonnen. Met maar 7 spelers aan tafel was het een dunne bezetting, alhoewel je kunt afvragen of het woord 'dun' wel bij hun in het woordenboek voorkomt. Er werd volop gesproken over de Slag om Grolle dat a.s. weekend zal plaats vinden.

Omdat de DVK dit jaar ook mee gaat doen aan het 'leven van alledag' , en de voorbereidingen zo goed als klaar zijn,  zien ze er reikhalzend naar uit. Over halzen gesproken: ze waren van binnen weer behoorlijk droog en van buiten al lang niet meer geschoren. Een mooi zootje ongeregeld zat dus deze avond aan de speeltafel.

Zo ruig als hun uiterlijk zo strak verliep de avond. Met spelleider René die alles goed onder controle had werden de speelronde's in een vlot tempo afgehandeld zodat er nadien nog even tijd over was om gezellig met elkaar te ouwehoeren over van alles en nog wat maar de ham vraag was hoe zou het weekend verlopen.

Dit zag je dan ook duidelijk in de eindstand,  sommige heren waren meer met de gedachten bij de Slag om Grolle dan bij het knobbelen. Of is voor hun de zomerstop te lang en moeten ze als de lange winteravonden beginnen langzaam op gang komen? Hopelijk is voor hun die gang niet zolang als die van het clubgebouw waarin ze spelen want dan kon de competitie wel eens te kort voor hun zijn.

U kunt dit alles blijven volgen via deze krant of op www.dvkweb.nl waar u tevens de foto's kunt bekijken die worden gemaakt tijdens het weekende van 'de Slag om grolle'.


Knobbelnieuws27 oktober     seizoen '10-'11

De afgelopen weken is het knobbelseizoen weer begonnen. En wat een begin! Niet alleen hebben we de eerste 2 reguliere wedstrijden gespeeld, maar we hebben ook een heel weekend geknobbeld en wel tijdens de Slag om Grolle. Na een tweetal jaren kassawerkzaamheden te hebben verricht, heeft de DVK dit jaar voor het eerst actief deelgenomen aan dit evenement. En wat een weekend was dit. We kunnen andere verenigingen of groepen van harte aanbevelen om deel te nemen aan de Slag om Grolle. Zowel de aanloop naar dit weekend toe, als het weekend op zich waren geweldig. We hebben veel gesproken (en gedronken) met andere re-enactors en allemaal waren ze vol lof over de organisatie en de opzet van dit spektakel. Een prachtig evenement dat Groenlo op de kaart van Nederland zet en ver daarbuiten.

De organisatie heeft er veel tijd en energie ingestoken en dat wordt nog steeds ondergewaardeerd. Wij, de DVK, willen de organisatie dan ook heel hartelijke bedanken voor een ongekend weekend en toezeggen dat zij over 2 jaar weer op onze medewerking kunnen rekenen. Ons knobbelseizoen begon al in september. Net de bouw van een paneel voor de kermis achter de rug en dan alweer bouwen aan de attributen voor de Slag. 1500 knobelpinnen, 2 grote knobbeltafels, een grote (reis)opbergkist, windschermen, spelregels in 4 verschillende talen, het eten en voor 30 mensen kleding. Wat een klus was dat. Hulde aan die mensen, die hier heel, heel veel tijd in hebben gestoken. Ik zal niet teveel uitweiden over welke hilarische taferelen dit heeft opgeleverd. Maar u kunt zich vast voorstellen dat de dames die de kleding hebben gemaakt soms voor bijna onmogelijke opgaven stonden. Gelukkig (of juist niet) hebben, met name, de heren nog al afwijkende confectiematen en dus was het heel veel passen en meten. De dames hadden engelengeduld en het resultaat mocht er dan ook zijn.

Het weekend zelf verliep prachtig. U hebt zelf kunnen aanschouwen hoe de DVK zich presenteerde. Sommigen van ons zagen er niet uit, maar dit soort mensen liepen er in 1627 ook rond. De woensdag na de Slag vond alweer de tweede reguliere wedstrijd plaats. Opvallend was, dat er niemand van het bestuur aanwezig was. Toch nog meer slachtoffers na de Slag? Ook dachten een aantal knobbelaars dat er weer een nieuw lid bij was gekomen. Rob speelde weer mee en dat was heel, heel lang geleden. Dat was ook te zien aan zijn spel die avond. Niet om over naar huis te schrijven, laat staan in deze krant.

Nadat Andre besloten had om als wedstrijdleider te fungeren en Tom zijn pinnetjes eindelijk had opgehaald kon het spel beginnen. Hans had heel veel moeite om in het spel te komen. Hij had namelijk, na het weekend, flink de baard er afgekregen thuis. Logisch, als je vriendin je al aanspreekt als Swiebertje. Ook Udo had het moeilijk. Nog steeds vermoeit. Simpele sommetjes als 2 plus 2 of 4 plus 1 lukte absoluut niet. We zijn als knobbelaars veel gewend, maar dit was toch wel even apart.

In de pauze hebben we nog een keer kunnen genieten van de heerlijke ragout die Marcel had klaar gemaakt voor de Slag. De uitslag van de avond was niet verrassend. Hans verloor dramatisch met 37 punten (thuis gaat het wel wat beter) en Nebs won de avond met maar 12 punten. Uiteraard ga je dan nadenken over hoe dat mogelijk was. Duidelijk, Nebs heeft maar 1 keer de fakkeloptocht gelopen en was dus uitgerust aan deze wedstrijd begonnen.

Voor meer informatie over uitslagen e.d. en prachtige foto’s van de Slag om Grolle moet u onze website bezoeken. www.dvkweb.nl


Verslag van 10 nov.10 november     seizoen '10-'11

Met nog 135 dagen, 3 uur en 30 minuten te gaan tot aan het 25-jarig jubileum werd op 10 november jongstleden gestart met de derde knobbelwedstrijd van seizoen 2010-2011. Nebs meldde zich kort voor aanvang nog ziek en werd vervangen door Tom. (Hij heeft volgens de aanwezigen ook de meeste overeenkomsten.) Het duo Marcel W. - Ruud liet zonder enige afmelding verstek gaan en op Willie hoeft sowieso niet meer gewacht te worden want van hem is sinds september 2009 al niets meer vernomen.

Onder de slechts 8 aanwezigen was ook debutant Willem. Hij vormt met ingang van dit seizoen samen met Marcel R., Rob en Ben een kwartet maar moest duidelijk nog even wennen aan het tweewekelijkse sportieve treffen. De eerste twee rondes was hij ‘boterletter’. Weliswaar kwam hij gaandeweg de wedstrijd beter in zijn spel maar verzamelde uiteindelijk toch 42 strafpunten. Hij bleef daarmee nog maar net Andre voor die met het grootste aantal strafpunten van 43 huiswaarts keerde. Maar dat is altijd nog beter dan het ongeoorloofd afwezig zijn zoals Marcel W.-Ruud. Zij werden bij verstek veroordeeld tot 50 strafpunten en hebben dan nog geluk dat we de lijfstraffen enige tijd geleden uit het reglement hebben geschrapt.

Het andere uiterste vormde voorzitter Leon, die de afgelopen twee wedstrijden niet aanwezig kon zijn in verband met werkzaamheden in het buitenland. Dit heeft hem duidelijk goed gedaan. Uitgerust begon hij aan de wedstrijd en kreeg voor de pauze slechts 1 strafpunt en ook na de laatste ronde bleef de strafpuntenteller bij hem steken op 5. Al met al een rustige en gezellige wedstrijd al kregen de lekkere gehaktballen in de pauze toch een rare bijsmaak door een aantal verhalen over het medische verleden van enkele spelers.


Knobbelnieuws24 november     seizoen '10-'11

Afgelopen woensdag werd de eerste bekerwedstrijd gespeeld van de Vrolijke Knobbelaars. De opkomst was matig. Er waren 11 spelers, terwijl tegenwoordig onze club 21 leden telt, waarvan 20 actief en 1 slapend. (Dit laatste lid zou wakker worden na de komende winterslaap. We houden u op de hoogte.) Er was deze avond ontzettend veel publiek aanwezig, zelfs Duits sprekend. Deze entourage bracht sommige spelers tot grote hoogte.

Eigenlijk was het de avond van Hakkie. Vlak voor de wedstrijd ging hij al naast de schrijver van dit stuk zitten en vroeg of hij niet te veel genoemd zou worden. Hij moest eens weten! Naar eigen zeggen is thuis alles in orde volgens Hakkie, maar het gezegde luidt; Geluk in het spel, pech in de liefde. Na 3 ronden gespeeld te hebben, had Hakkie maar 1 punt. Voor de onwetende onder u, het is de bedoeling van het edele knobbelspel om zo min mogelijk punten te verzamelen. Hakkie was dus goed bezig. De eerste 2 rondjes was hij gelijk uit en tijdens het 3e rondje vergiste hij zich even en ging er als 2e uit. Hakkie kennende zou hem dit niet ongemoeid laten.

Hij kreeg veel praatjes en wilde iedereen advies geven. Ook ging hij meer drinken, praten en lachen. De druk werd wel heel hoog. In de loop van de avond bleek dat Marcel W. helemaal niet met het knobbelen bezig was. Voor de knobbelleden was het een openbaring dat Marcel ook hobby heeft aan het voorspellen van het weerbericht. De opa van Giel Beelen is hier niets bij. Marcel had namelijk geconstateerd dat de meeste katten op dit moment allemaal een hele dikke vacht hebben en dat betekent dat er een strenge winter aankomt. Alsof deze voorspelling niets betekende, voorspelde hij ook nog even dat er een hele warme zomer aankomt. Hij had namelijk ook een kale poes gespot. Heel opmerkelijk voor de tijd van dit jaar.

Na de pauze kon Hakkie de druk nog 1 rondje volhouden en raadde direct het juiste aantal. De laatste en 5e ronde bezweek hij en kreeg 9 punten. Opgeteld verzamelde Hakkie maar 10 punten en dat komt niet vaak voor. Hij won dus deze avond en staat fier boven aan in de bekercompetitie. Deze punten tellen ook mee voor de reguliere competitie en Wim en Wilko zijn hem dus dankbaar. Marcel W verloor de avond met maar liefst 49 punten, maar hij weet zeker dat hij het goed gezien had!

Zin in een knobbelclinic? Nieuwsgierig naar de andere activiteiten of de standen in de Kramer en Molenveld Knobbelcompetitie? Ga naar www.dvkweb.nl


Knobbelnieuws8 december     seizoen '10-'11

Woensdag 8 december werd de vijfde wedstrijd gespeeld in de Kramer en Molenveld knobbelcompetitie. Met maar liefst 10 spelers beloofde het een enerverende avond te worden. Zeker toen Tonny binnen kwam beloofde het een onrustige avond te worden. Zijn vriendin had zich er over beklaagd dat zij al 6 maand niet naar de volleybal kon wegens de verbouwing van hun nieuwe huis en dat hij wel tijd kon vrij maken om te knobbelen, das ne kwestie van ow tied zo efficent meugelijk indelen volgens Toontje.

“Weeramateur”Marcel kwam Knobbelen voor het duo Marcel/Ruud. Laatstgenoemde kwam om zijn maatje te ondersteunen en deed voor spek en bonen mee. Willem kwam als de nieuwste aanwinst van DVK knobbelen voor het kwartet Ben/Marcel/Rob/Willem, het was voor hem de 2e wedstrijd in zijn carrière. Hij had van teamgenoot Ben via de mail nog meegedeeld gekregen dat het de bedoeling was om zo min mogelijk punten te halen. Dit lukte hem behoorlijk met 24 strafpunten was hij zeker niet de minste van de avond.

Wie zeker in goede doen was is Nebs hij eindigde de avond als winnaar met 13 strafpunten op de voet gevolgd door lijstaanvoerder Leon met 18 strafpunten. Dan hebben we natuurlijk nog uitbater Tom hij moest knobbelen omdat teamgenoot en broertje Hans de voorkeur aan biljarten gaf boven knobbelen net zo als de andere broer Marcel die het kruisjassen prefereerde. Tom kwam tot de conclusie dat het in de bijna 25 jaar dat hij al lid is van onze vereniging dit het 2e seizoen is dat hij echt mee knobbelt, met de nadruk op mee knobbelen want met 41 strafpunten was hij samen met oermens Tonny de minste van deze avond. Tot slot nog een waarschuwing aan alle mensen die dit jaar een buut doen(of ooit gedaan hebben) tijdens de pronkzittingen en Tommie in de zeik hebben genomen. Over een paar jaar als Tom onafhankelijk is pakt hij ze allemaal terug, naar eigen zeggen heeft de uitbater zijn buut klaar liggen in zijn nachtkastje en vult hij deze jaarlijks aan! Waarschijnlijk zal de buutavond dan een one man show worden.


Knobbelnieuws22 december     seizoen '10-'11

22 december j.l. kwamen de heren van De Vrolijke Knobbelaars weer bij elkaar om in de Hut van Ome Tom te knobbelen. De Hut was erg vol, dus verkasten wij van de stamtafel naar de Gelagkamer. Een ideale plek voor de knobbelaars om hun spelletje te spelen. Vanavond waren alle pinnen gericht op Leon. Hij staat vier bovenaan met maar 84 punten, gevolgd door WEW en Nebs met respectievelijk 108 en 112 punten.

De eerste ronde verliep naar wens. Wilko met 0 punten als eerste eruit en Leon als laatste, dus boterletter. De tweede ronde won Andre en was Nebs boterletter. De derde ronde won Hans en was Leon weer boterletter. Apart vanavond was het gedrag van Hans. Normaal staat hij onder druk van zijn broer Tom, maar deze was een keer druk aan het werk. Dan denk je, dat komt ten goede aan het spel van Hans. Dat klopt. Maar zijn gedrag was vreemd. De hele avond was hij stil en daarnaast waren we de tel kwijt van het aantal keren dat hij dubbel aanraadde. Zeer irritant voor de medespelers. Zeker als je als 3e mag aanraden. Hoe moeilijk is het om 2 getallen te onthouden? Gelukkig dronk hij wel net zoveel als anders en ging hij zelfs zijn eigen bier halen. Hoeveel dorst kun je hebben?

Deze tactiek wierp wel zijn vruchten af. Hans verzamelde maar 19 punten. Dit in tegenstelling tot Tom. Zijn duo-partner verzamelde de laatste twee keer 38 en 41 punten. Duidelijk wie van de twee de betere speler is. De vierde en laatste ronde won Willem. Willem is een nieuwkomer en wil zich dus nog graag bewijzen. Helaas speelde hij vanavond voor zich zelf, voor spek en bonen, en dus tellen zijn punten niet mee. Hij won de avond met maar 11 punten en kreeg de eer en een hand van de voorzitter.

Over de voorzitter gesproken. We weten niet hoe het thuis gaat op dit moment, maar deze avond had hij het hoogste woord. Dat was helemaal niet erg, want het kwam zijn spel niet ten goede. Hij begon de avond met een hele ruime voorsprong. Na de laatste ronde had Leon maar liefst 55 punten verzameld. Helaas voor hem, kan hij deze nergens inleveren. Leon profiteerde van een slechte laatste ronde van Wilko. Hij werd helaas boterletter en dat betekende voor Leon dat hij zijn koppositie kan behouden. De verschillen zijn gelukkig heel klein geworden. Leon staat nog bovenaan met 139 punten, gevolgd door Wim/Ewald/Wilko met 144, Nebs met 147 en Roel/Udo ook met 147. Ruud/Marcel W. passeren nog net voor het nieuwe jaar de magische grens van 200 punten. Een mooie stand dus om het nieuwe jaar in te gaan.

De Vrolijke Knobbelaars wensen iedereen een heel mooi, gelukkig en voorspoedig 2011.


Knobbelnieuws 2009 Naar boven Knobbelnieuws 2011
Copyright © 2011 DVK™ - Disclaimer -  Met dank aan Thom Kramer en André Gelinck