dvk logo

De DVK en de corsowagenbouw


Omdat de DVK-leden tijdens de competitie-stop in een groot zwart vielen en sommigen van hen elkaar al na vier weken begonnen te missen zochten ze naar een mogelijkheid om een zinvolle invulling aan deze periode te geven. 

Daarnaast vond men het belangrijk dat er meer bekendheid aan de club werd gegeven en besloten ze deel te gaan nemen aan het bloemencorso. Men kan gerust stellen dat het laatste is gelukt, al blijft het onzeker of het een gevolg is van de gebouwde corsowagens of van het gedrag van menig DVK-lid gedurende de kermis. Op de website vind je een overzicht van alle wagens die de DVK tussen 1988 en 2000 heeft gebouwd. 

Helaas was de DVK in 2001 genoodzaakt het wagenbouwen te staken doordat het interesse bij het merendeel van de leden was verdwenen. Dat de DVK niet die enige groep is die hiermee te maken kreeg blijkt in 2002 op het moment dat de bloemencommissie besluit dat er met ingang van 2003 dan ook niet langer een corso in Groenlo te zien zal zijn. 

Dit overzicht is samengesteld door Thom Kramer en dank gaat uit naar Jan Blankenborg, Wim Meuleman en een groot aantal andere DVK-leden die verantwoordelijk zijn geweest voor een bijdrage aan teksten, foto’s en/of documentatiemateriaal. De layout ten behoeve van de internetsite is in handen van André Gelinck.


Copyright © 2011 DVK™ - Disclaimer -  Met dank aan Thom Kramer en André Gelinck