het DVK archief2010

Knobbelnieuws

10 januari     seizoen '09-'10

Verslag van 10 jan.

Een aantal leden van de DVK heeft zich af moeten melden voor de eerste knobbelwedstrijd van 2010. Zo waren Rob en Jan speciaal naar Engeland afgereisd om een tweetal afgelaste voetbalwedstrijden bij te wonen. Gebroeders Marcel en Hans waren ‘s morgens vertrokken naar Gerlos in Oostenrijk omdat op onze fraai besneeuwde kanonsbulten nog steeds de skilift ontbreekt. Maar gelukkig waren er toch nog een tiental andere leden die de speeltafel wisten te bereiken.
Een ervan was Tonnie, die middels een nieuwe taktiek (door hem zelf Tanktiek genoemd), de eerste ronde als winnaar weet af te sluiten. Maar het sterkst speelt Hakkie, hij heeft na de eerste drie rondes nog maar 9 stafpunten.
Tijdens de pauze heeft de DVK, ongevraagd, deelgenomen aan een consumententest. Ze hebben gehaktballen geproefd van de Gehaktballenkoning van Nederland. Welopgevoed als de heren zijn hebben ze eerst de bordjes netjes leeggegeten om vervolgens eensluidend tot de conclusie te komen dat de koningstitel van deze ballenproducent volledig misplaatst is. Na de pauze werden er door de meeste spelers, behalve Hakkie, nog een groot aantal strafpunten verzameld. De verschillen in de totaalscore worden steeds kleiner en zeker de voorsprong van koploper Udo slinkt gestaag.

Is dat zo?         Joa, dat is zo… Huitink!

10 januari     seizoen '09-'10


Verslag van zondag 24 jan.24 januari     seizoen '09-'10

Klokslag 19.00 uur begint de 1e ronde met maar liefst 10 spelers en jabla dat maakt samen de raad van 11, Leon is dit keer maar in het midden gaan zitten van de knobbeltafel dit was wel zo verstandig aangezien de tribune bij de lange gang uitverkocht was, dus als je er de volgende keer er bij wilt zijn 03-02-2010 kom op tijd want vol is vol!

Afgelopen zaterdag heeft er nog een knobbelklinic plaatsgevonden voor het voetbalteam van Longa 9, Ben Meuleman heeft het spel proberen uit te leggen maar of de dorpbewoners het allemaal begrepen ik weet het niet…….. Jabla was nog een beetje verdraait, kan ook niet anders want hij was naar Liverpool geweest daar doen ze alles links heeft trouwens wel zijn voordeel rechter hand op tafel met de knobbelpinnen en met links sms en waar op Udo antwoordde ie kunt beter noar diegene hen goa dan wet e het eerder dan de sms van jou… wat een spul toch. Wat is het toch een geweldig spel, spelen we de finale vraagt Marcel. R die er nog steeds in zat, wie zit er nog allemaal in..

De pauze is aangebroken en de wel bekende hapjes van Tom vloeien weer over de tafel Jabla kreeg een sms of was het de kerk telefoon? Ben Meuleman speelt heel sterk deze avond maar Marcel. R heeft voor het team geknobbeld, en jongens denk eraan het water moet eraf!!


Knobbelnieuws3 februari     seizoen '09-'10

De wegbeheerder van Oost-Gelre was woensdag 3 februari jl. klaarblijkelijk vergeten op de evenementenkalender te kijken toen hij de strooiroutes uitstippelde. Ondanks extreme gladheid wisten weliswaar tien knobbelaars de knobbelarena te bereiken maar de tribunes bleven leeg.

Zij misten dan ook de uitreiking van de oorkonde voor het 12½-jarig lidmaatschap van Wilko. (Door een trage printer helaas twee jaar na dato.) Deze oorkonde is een soort ‘ervaringscertificaat’ dat het altijd heel goed doet op je CV. Het zal ons dan ook niet verbazen dat Wilko binnen afzienbare tijd op zijn school echt die functie bekleed die hij al jarenlang zegt te hebben. Dat het ook op Wilko’s spel van invloed is blijkt wel als hij in de eerste ronde als eerste uitgaat en dat hij deze wedstrijd op de tweede plaats eindigt. 

Alleen Andre weet hem voor te blijven, maar 10 punten werden zijn deel, en dat is waarschijnlijk het verschil tussen 12½ en bijna 25 jaar knobbelervaring. Udo lijkt de draad even helemaal kwijt te zijn, maar het is natuurlijk ook niet niets wanneer je te horen krijgt dat je familie van Tonnie blijkt te zijn en daarmee dus een rechtstreekse afstammeling van de oermens. Gelukkig voor hem leidden de opgelopen 40 strafpunten (2x boterletter) er niet toe dat iemand zijn koppositie over kon nemen. Hans sleept, ondanks aanwezigheid van zijn PA (persoonlijk assistent) Tom, toch nog 31 strafpunten in de wacht maar ook zij blijven nog in het ‘linkerrijtje’. 

Ben verstevigt deze avond, met 38 strafpunten, voor zijn trio de laatste plaats en het is dan ook maar goed dat hij dit jaar niet meer met de CV Grol een carnavalswagen hoeft te bouwen. Blijft er meer tijd over om het knobbelspel nog eens te oefenen.