Knobbelnieuws
Verslag van 2 mei


Bekerfinale

Vanavond is de laatste bekerwedstrijd. Er zijn 10 knobbelaars komen opdagen. Voor de één na laatste wedstrijd en tevens een bekerwedstrijd is dit aan de magere kant. Er zijn nog 3 heren in de race om kampioen te worden. Als de heren voor die tijd nog aan de tap zitten te keuvelen, kun je al zien wie die drie zijn. Nebs heeft zich flink opgedoft. Overhemd gestreken, geschoren en een strak kapsel. Hij zat te ver weg, dus een geurtje kon ik niet waarnemen. Ook Willem te K. is kandidaat en zat aan de cola. Dat doet hij altijd, maar voor de beeldvorming klopte het. De derde kandidaat is Tom R. Hij had eindelijk eens het clubtenue aan. Dat hebben we dit seizoen nog niet kunnen zien. Duidelijk was dat hij afgelopen jaar niet was afgevallen, want het overhemd zat als gegoten, misschien een beetje te strak zelfs. Tom was ook heel zenuwachtig. Normaal wordt de Groenlose Gids in 10 minuten besproken, nu hoorden we niets.

De 1e ronde won Udo. Je weet wel, die gozer van dat ene pinnetje. Op een gegeven moment waren Willem en Nebs eruit. Tom speelde nog steeds mee. Zijn animo daalde met de seconde en was knobbelen zelfs het domste spelletje op de wereld. Wat een lijdensweg voor Tom. De apotheose volgde snel en was de finale van de 1e ronde tussen Tom en zijn zwager Leon. Een gevecht tussen titanen, qua gewicht dan. Tom verloor en was dus boterletter met zijn brede gezicht, volgens Leon.

De 2e ronde was een potje om snel te vergeten. Marcel W won en Willem werd boterletter. Tom was een klein beetje blij. De te winnen beker stond midden op tafel en schoof tijdsens het spel steeds een beetje richting de knobbelaar die er het beste voor stond. Op dit moment ging hij de hele tijd heen en weer. De 3e ronde won Willem en verloor René. De beker stond weer voor Willem. Of was het Nebs die tegen over Willem zat? In ieder geval werd Tom steeds sacherijniger. Hij ging ook gekke dingen zeggen. Dat doet hij wel vaker, maar nu was het zelfs dom. Hij geeft 12 aan in het spel met zelf 3 in de handen en nog 10 spelers in het spel. Het juiste aantal was 24. Zijn conclusie was dom, dommer, het aller domst en dan Wilko. Krijg zo wel een beetje medelijden met Tom deze avond. De 4e ronde wint Leon en wordt Nebs boterletter. Tom weer een beetje blij. Zijn vrouw Brigitte staat de hele avond in de keuken klaar om Tom te feliciteren met de beker. Maar haar conclusie is dat Tom pech heeft in het spel en geluk heeft in de liefde.

De 5e ronde moet de beslissing brengen. Het is nog steeds niet duidelijk wie de beker gaat winnen. Tom is als eerste uit. Gaat het dan toch voor hem gebeuren? Brigitte heeft het niet meer in de keuken. De schnitzels voor zondag zijn al gaar. Halverwege gaat Willem eruit uit en even later Nebs. Wilko wordt boterletter deze ronde. Onze voorzitter en wedstrijdleider Ben, gaat nu druk aan het rekenen. Nebs wint de beker met maar 6 punten voorsprong op Tom en 8 op Willem. Wat een finale. Helaas ligt de keukenprinses dan al in bed en kan Nebs fluiten naar een overwinningskus.

Volgende week woensdag hebben we de laatste competitiewedstrijd. Nu zijn er 4 kandidaten voor de titel. Nebs met 454 punten, Ruud/Marcel W met 461, Tom/Hans met 467 en Marcel.R/Rob/Ben/Willem met 468 punten. Leon volgt nog met 486 punten, maar dat zal wel te veel zijn. Als er woensdag nu een hoge opkomst is, tussen de 10 en 15 spelers, dan kan het nog heel spannend worden. Wilt deze wedstrijd volgen? U ben van harte welkom in ons clubhuis Bar de Lange Gang. Aanvang wedstrijd 20.30 uur. Entree gratis. Consumpties voor eigen rekening. Tot ziens!