Knobbelnieuws
Verslag van 9 mei


Nebs pakt de dubbel!

Afgelopen woensdag was de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Er was maar liefst 14 man aanwezig. Er stond ook nog veel op het spel. Na een seizoen lang knobbelen was de kampioen nog steeds niet bekend. De beker was vorige week gewonnen door Nebs. De competitie kon nog gewonnen worden door Nebs, Leon, Tom/Hans, Ruud/Marcel W. en Ben/Rob/Marcel R/Willem. Het zal me een avondje wel worden.

Er spelen er een flink aantal vanavond voor spek en bonen mee. Niet dat dat wat uitmaakt voor het niveau. Maar ja, je kunt een voorkeur hebben voor een speler. De 1e ronde wint Ben. Als wedstrijdleider probeerde hij het spel wel te leiden. Wat een lawaai. Ben ging ook steeds harder schreeuwen. Wie is er doof? Je zult er maar naast zitten! Tom haalde bijna een stunt uit. Er zat nog 7 man in het spel, dus maximaal nog 21 pinnen. Tom raadt als 1e 21 aan. Dat betekent dus dat iedereen 3 pinnen in de hand moet hebben. 6 man had dat ook. Alleen de laatste, Roel, had niets in de handen, dus Tom kreeg geen punten. Tom had dat ook moeten weten, want Roel heeft nooit iets in handen. Roel zat zelfs naast Tom! Verder lette Tom wel goed op Roel, want Roel heeft soms de neiging om vals te spelen. Ik denk zonder opzet. Het is gewoon een moeilijk spelletje. Daarom werd Roel ook boterletter de 1e ronde. De 2e ronde won Nebs. Nebs vergrote zijn voorsprong flink daarmee. Dit ontlokte Tom de uitspraak dat hij op Nebs is. Wat hij daar nu weer mee bedoelde moet je hem zelf maar vragen. De 2e ronde werd een beetje ongezelliger. Spelers die klaar waren gingen buiten zitten en splitste de groep dus in tweeën. Jammer. Ben werd boterletter de 2e ronde en is dus gezien. Hans en Marcel zijn nog in de achtervolging op Nebs.

De 3e ronde won Leon. Deze ronde verliep dramatisch. Er werd heel vaak niet het juiste aantal geraden. Dat begon bij iedereen irritant te worden. De concentratie was er wel. Zelfs zo erg, dat men de hapjes weigerden? Bier ging er wel in, maar even geen hapje. Roel werd weer boterletter. De 4e ronde won Wilko en werd Nebs boterletter. Er werd weer vaak fout geraden. De spanning was om te snijden. Leek Ben zijn kansen vergooit te hebben na de 2e ronde, nu deed hij weer mee om het kampioenschap. Deze ronde verliep zo gek. Van 4 naar 17 pinnetjes in het spel met 7 man. Wat een verschil. Nebs begon het knobbelen ineens te vergelijken met de Tour de France. Klone? Zenuwen? U zegt het maar.

De laatste en 5e ronde moest de winnaar brengen. Nebs of Ben. Er werd van alles uit de kast gehaald om het spel te beïnvloeden. Ineens lag er paardenhaar op het toilet te stinken. Er stond geen paard in de gang bij de Lange Gang. Hakkie begint te hinniken en Brigitte vraagt om wortels in de keuken. Het oermens Tonny heeft het gebit los zitten en Jabla heeft morgen een recuperatie dag. Ook de supporters aan de tap weten het ineens beter, dan de doorgewinterde spelers aan de tafel. Tom was het minst onder de indruk en won de 5e ronde. En weer was Roel boterletter.

Uiteindelijk won Tonny de avond met 24 punten en Roel verloor de avond met maar liefst 60 punten. Kampioen werd Nebs met maar 11 punten voorsprong op Ben. Nebs pakt dit jaar dus de dubbel. Nebs, van harte gefeliciteerd! En geniet van het felicitatiepeloton!!!!