Knobbelnieuws
Verslag van 15 november


Het beloofde weer een mooie avond te worden. Hoezo? Geen idee. Als je van te voren aan de tap zit onder het genot van een kopje koffie en je hoort dan al die verhalen, dan weet je dat komt goed. Zelfs de wonderen zijn dat de wereld niet uit. Hans R. dronk een kopje koffie. Het is ook een bekerwedstrijd. De 2e alweer van dit seizoen. Marcel R. staat in de beker bovenaan. In de gewone competitie staat het kwartet Marcel R, Rob, Ben en Willem bovenaan met maar 81 punten. De rest is allang de 100 punten gepasseerd. Kan dus wel een mooie avond worden.

Het begon al direct met een stoelendans. Leon ging op de plek zitten van Tom en laatste was dus even van het padje af en ging toen naast Nebs zitten. Hij dacht het aan de andere kant van de tafel wel rustig te kunnen hebben. Nebs praat toch niet zoveel. Een rustige avond werd het totaal niet. Is het lawaai meestal beperkt tot 1 kant van de tafel, nu ging het de hele tafel over en kon iedereen meegenieten. Zelfs aan de tap viel het soms stil. Zo heel af en toe was er een rustmoment in de kakafonie van al deze haantjes en hoorden we de kippetjes, de Sara’s op de achtergrond zingen. Dat was lang geleden. En ze zongen ook nog Kerstliederen.

Tijdens de 1e ronde kwam er ook een openbaring. We wisten het al, maar toch was het een donderslag bij een heldere hemel. Tom bekende namelijk dat hij een beperking had! Nu kunnen we dat natuurlijk ter discussie stellen. Volgens een meerderheid heeft hij meerdere beperkingen, maar een bekentenis van 1 is al een goed begin. Gelijk houden alle knobbelaars ook rekening met deze bekentenis. Tom mocht de 1e ronde winnen. Wat was hij blij. Iedereen in de kroeg moest het horen. André werd boterletter en dat was voor hem het begin van een dramatische avond. De 2e ronde won Willem en was René boterletter. Tijdens deze ronde zaten er met 9 man maar 4 pinnetjes in het spel. Dat is natuurlijk nooit te raden. De 3e ronde won onze voorzitter en spelleider Ben en werd Wilko boterletter. Volgens Tom volkomen terecht. Ach ja, …… Tom. Tijdens de pauze gebeurde er iets wat niemand mag weten. Het mag niet uitlekken of, ook goed, doorlekken. We werden wel verrast door Tom en zijn zonen met een over heerlijke hap. Mijn complimenten!! Dat mag vaker gebeuren.

We vonden de hap zo lekker en verrassend dat we Tom beloonde met het winnen van de 4e ronde. Goh wat was het mannetje blij. Toen hij hoorde dat hij deze avond 25 strafpunten zou krijgen omdat hij een verkeerd overhemd aan had, kon hij zijn emoties moeilijk in bedwang houden. De voorzitter besloot toen in al zijn wijsheid om Tom deze punten kwijt te schelden. De voorzitter weet uit eigen ervaring dat dit soort gebaren het heel goed doet bij sommige mensen. Chapeau!

De 5e ronde werd weer gewonnen door Willem. Roel werd boterletter. Hij werd te veel afgeleid door zijn buurman Tom. De complimenten werden duftig uitgestrooid over de tafel. Van mangeltjes en dikkoppen tot zwaargewicht en schoonheid. Sommige heren wilden zich bedanken wegens het sjoemelen met de spelregels, andere namen er gewoon nog eentje. Het hoogte punt was het ultimatum aan Tom. 25 strafpunten erbij of een weekendje met Hans op de hei. Tom koos voor 25 strafpunten?? Soms speelt die beperking hem echt parten. De avond werd gewonnen, hoe kan het ook anders, door Tom met maar 10 punten! Dat betekent dat hij in de bekercompetitie gelijk bovenaan staat. André verloor de avond met maar liefst 47 punten. Grootste verschil werd gemaakt door Rob met 45 punten. Zij, het kwartet, stonden met ongeveer 35 punten voor op de rest. Dat is nu geslonken tot 10 punten. Bedankt Rob voor het weer spannend maken van een nog lang niet afgelopen knobbelcompetitie. Al met al was het weer een gedenkwaardige avond tot ’s morgens vroeg (heb ik begrepen).