Knobbelnieuws
Verslag van 20 december


Laatste speelavond van 2017

Woensdag 20 december, de laatste knobbelavond van 2017. En dat is voor sommigen maar goed ook. Zo lag Hans, van het duo Hans en Tom, thuis al lekker in zijn pyjama op de bank, gemakshalve even vergeten dat het een knobbelavond was. In een kort maar krachtig telefoontje (dat verder geen nadere beschrijving behoeft) werd hij gesommeerd om zich binnen 3 minuten alsnog te melden. Dit was voldoende om Hans, weliswaar nog in pyjamajasje, aan de speeltafel te doen aanschuiven. Maar zijn concentratie was op de bank achtergebleven en 32 strafpunten waren zijn beloning.

Ook Leon leek moegestreden. 18 speelavonden in een jaar is natuurlijk ook niet niks. Of misschien is hij nog niet gewend aan zijn nieuwe rol, nu hij geen spelleider meer is. Met 40 strafpunten eindigt hij deze avond als laatste. Spelleider zijn lijkt namelijk toch van invloed. We zullen er nog niet direct een onafhankelijke onderzoekscommissie op zetten maar Ben, de nieuwe spelleider, is met slechts 16 strafpunten wel de winnaar van de avond en staat ook in het algemeen klassement bovenaan…
Gelukkig zijn er in 2018 voor iedereen nog volop kansen om het kampioenschap binnen te halen al zouden een aantal spelers deze vrije dagen goed kunnen gebruiken voor een trainingskampje.