Knobbelnieuws
Verslag van 21 januari '18


Knobbelzondag

Bij het knobbelen op zondag loop je het risico dat onze speeltafel in gebruik is voor andere doeleinden. Zo ook ditmaal. Er werd hier door een aantal jazzfans genoten van een stamppotbuffet. Maar goed, daarmee verschilde de calorie-inname aan deze tafel in ieder geval niet veel van een knobbelwedstrijd. Ook Wilko was van de partij tijdens deze muzikale middag maar hij schoof met zijn bord vol van dit lekkers aan bij ons aan de speeltafel die voor de gelegenheid was opgesteld in de Gelaghkamer. Wilko had deze versterking ook zichtbaar nodig. Maar probeer dan ook een dergelijk lichaam tijdens een week vol vergaderingen en open dagen op school maar eens op peil te houden met een witte boterham, een plakje kaas en een blaadje sla.

Voor het duo André-Jan was Jan aanwezig en in plaats van Ben nam Leon de taak van wedstrijdleider op zich. Grote afwezige was het duo Tom-Hans. Tom was gewoon te druk en broertje Hans knobbelt uit geloofsovertuiging niet op zondag. Dat wil zeggen, hij gelooft niet alleen dat er niet op zondag geknobbeld wordt, hij is daarvan overtuigd en hoeft daarom ook geen vervanger te zoeken.

Slechts 8 spelers dus, dat betekent dat het met het aantal strafpunten voor de meesten wel is meegevallen. Behalve voor het duo Tom-Hans dus. Tom heeft de laatste twee rondes nog wel zijn uiterste best gedaan de schade te beperken maar echt gelukt is hem dat niet.