Knobbelnieuws
Verslag van 21 februari


De DVK grossiert in Prinsen en Adjudanten en Koningen.

Allereerst moeten we natuurlijk onze knobbelleden Ewald (Hakkie) en Wim feliciteren. Zij zijn de 2e jeugd Prins en Adjudant van de Knunnekes geworden. De DVK grossiert in Prinsen en Adjudanten en Koningen. Wat een club. Wie zal de volgende adellijke titel in de wacht slepen?
Natuurlijk snappen we de mensen wel die kandidaten zoeken bij de Knobbelaars. Het is een edel spelletje en niet weggelegd voor de mensen onder ons met een iets minder IQ. Of je moet zo slim zijn om dat te kunnen verbergen. Die zijn er ook. Quasi intelligent noem je dat?

Deze avond waren er maar liefst 10 leden aanwezig om te spelen en 1 lid om even toe te schouwen. Jan, nog vele jaren en bedankt voor het even toeschouwer spelen. Ik zag dat je genoot. Helaas hebben veel mensen niet in de gaten, dat het zeer leuk is om 10 knobbelaars aan een tafel te zien zitten. Het vocabulaire repertoire wordt zo weer aangevuld. Wat een niveau! Het wedstrijdverloop was ook weer verrassend. Het is zeer moeilijk om de hele tijd er maar 1 pinnetje naast te zitten. Toch lukt het sommigen onder ons. Als we het niet in de gaten hebben, dan helpt diegene ons er wel aan herinneren. Soms wel 4x!!! Daarnaast heeft iedereen zoveel mee gemaakt wat wij allemaal moeten weten, dat het aantal decibel deze avond weer over de grens ging. Zelfs zo erg, dat we de Sara’s niet meer konden horen.

De wedstrijdleider Ben, ook nog vele jaren, moest weer alle zeilen bijzetten om de avond in goede banen te leiden. Wat moest hij vaak iets herhalen! Chapeau! Van dit alles was Marcel R. heel erg onder de indruk. Komt hij helemaal uit Lichtenvoorde en dan maakt hij dit mee. Hij presteerde zelfs iets unieks. Hij was maar liefst 3x boterletter en verzamelde 46 punten. Het leek erop dat zijn broer Hans dit allemaal heel erg vond. Niets is minder waar. Marcel staat aan kop in de competitie met zijn teamgenoten en Hans staat op de 2e plaats met zijn andere broer Tom. Het was dus leedvermaak! De kolde kante van deze familie won de avond met maar 12 punten. De competitie wordt nu wel weer spannend. Komt dat zien!!!!