Knobbelnieuws
Verslag van 29 november


Stamtafel te klein.

Woensdagavond 29 november moest de stamtafel van de Lange Gang behoorlijk uitgebreid worden, maar liefst 12 heren spelen deze avond mee. Onder de aanwezigen waren de altijd goed gemutste Jan en Tonny altijd goed voor een staaltje vreemd aanraden (Jan meestal 11 of een veelvoud daarvan) of een rake opmerking. Het leek erop dat Sinterklaas ook bij de Lange Gang verdreven was door de Kerstman maar dit waren de Sara’s die oefenen voor hun kerstconcert.

Tom zit weer op zijn oude vertrouwde plaats aan het hoofd van de tafel, broer Marcel neemt plaats tegenover hemen raad de eerste ronde meteen het juiste aantal pinnen. Tom volgt als tweede en vind zichzelf daarna natuurlijk weer echt goed! Hans was geblesseerd achter gebleven in de kleedkamer en dus moest Tommie weer voor het echie. De tweede ronde ging hij er als eerste uit en toen ging hij helemaal uit zijn dak. Volgens Leon moest hij blij zijn dat hij een groot hoofd heeft anders past die big smile er nooit in. Ik had het net over een staaltje vreemd aanraden nou Willem kan er ook wat van, met 12 spelers raad hij aan met 33 het hele spul lag dubbel. Bus dow wal wies Willem ……..jazeker het was nog goed ook!

Tijdens de pauze gingen Tom en Leon aan de leiding met 7 strafpunten. Maar na de versterking van de inwendige mens werden de jongens van de mannen gescheiden. De laatste twee ronden met de meet in zicht dan kan er nog zoveel mis gaan. Dat ondervond Tom aan de lijve 25 strafpunten in de laatste 2 ronden komt aan als een dreun. Wim zat ook in de hoek waar de klappen vielen met 60 strafpunten was hij de minste van de avond en misschien heeft hij wel het record bij DVK met de meeste strafpunten ooit? Gelukkig heeft niemand dit ooit bij gehouden. Leon werd winnaar van de avond met 10 strafpunten.

Woensdagavond 6 december zitten we alweer paraat aan de knobbeltafel op weg naar het kerstreces.